Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ..


ΔΩΣΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΟΥ..

Κάποια παιδιά στη Γάζα δεν σταματούν..

Δεν σταματούν να ονειρεύονται,να παλεύουν,να διεκδικούν, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ.

Το κείμενο που ακολουθεί ας πάει παντού..
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Fuck Χαμάς. Fuck Ισραήλ. Fuck Φατάχ. Fuck ΟΗΕ. Fuck UNWRA.Fuck USA! Εμείς, οι νέοι στη Γάζα, έχουμε τόσο βαρεθεί το Ισραήλ, τη Χαμάς, την κατοχή, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας! Θέλουμε να ουρλιάξουμε και να σπάσει αυτό το τείχος της σιωπής, της αδικίας και της αδιαφορίας, όπως τα ισραηλινά F16 σπάνε το φράγμα του ήχου. Ουρλιάζουμε με όλη τη δύναμη στην ψυχή μας, προκειμένου να απελευθερώσουμε αυτή την τεράστια απογοήτευση που μας κατατρώει εξαιτίας αυτής της γαμημένης κατάστασης που ζούμε. Είμαστε σαν ψείρες μεταξύ δύο καρφιών που ζούμε έναν εφιάλτη μέσα σε έναν εφιάλτη, χωρίς περιθώρια για ελπίδα, χωρίς χώρο για την ελευθερία.
Έχουμε σιχαθεί να βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι σε τέτοιο πολιτικό αγώνα. Έχουμε σιχαθεί τις σκοτεινές νύχτες με αεροπλάνα να κάνουν κύκλους πάνω από τα σπίτια μας. Έχουμε σιχαθεί αθώοι αγρότες να δολοφονούνται στην ουδέτερη ζώνη επειδή φροντίζουν τη γη τους, γενειοφόροι να περπατούν οπλισμένοι και καταχρώμενοι την εξουσία τους, να δέρνουν ή να φυλακίζουν νέους που διαδηλώνουν για αυτό που πιστεύουν. Έχουμε σιχαθεί αυτό το τείχος του αίσχους που μας χωρίζει από την υπόλοιπη χώρα μας και να μας κρατά φυλακισμένους σε ένα κομμάτι γης μεγέθους γραμματόσημου. Έχουμε σιχαθεί να μας απεικονίζουν ως τρομοκράτες, φανατικούς με εκρηκτικά στις τσέπες και το κακό στα μάτια μας. Έχουμε σιχαθεί την αδιαφορία που συναντάμε από τη διεθνή κοινότητα, όπου οι αποκαλούμενοι ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες και να συντάσσουν ψηφίσματα, αλλά στη πραγματικότητα δειλοί στο να επιβάλλουν οτιδήποτε συμφωνήσουν. Έχουμε σιχαθεί να ζούμε μια ζωή στα σκατά, να κρατούμαστε στη φυλακή από το Ισραήλ, να ξυλοκοπούμαστε από τη Χαμάς και αγνοούμαστε πλήρως από τον υπόλοιπο κόσμο.
Υπάρχει μια επανάσταση που γεννιέται μέσα μας, μια τεράστια δυσαρέσκεια και απογοήτευση που θα μας καταστρέψει αν δεν βρούμε ένα τρόπο να διοχετεύουμε αυτή την ενέργειας σε κάτι που μπορεί να αμφισβητήσει το status quo και να μας δώσει κάποια ελπίδα. Η τελική σταγόνα που έκανε τις καρδιές μας τρέμουν με την απογοήτευση και την απελπισία συνέβη στις 30 Νοεμβρίου, όταν αστυνομικοί της Χαμάς ήρθαν στο Φόρουμ Νεολαίας Sharek , μια κορυφαία οργάνωση νεολαίας (www.sharek.ps) με όπλα, ψέματα και αγριότητα, πετώντας όλους μας έξω, φυλακίζοντας ορισμένους και απαγορεύοντας τη λειτουργία του Sharek. Λίγες ημέρες αργότερα, οι διαδηλωτές μπροστά από Sharek ξυλοκοπήθηκαν και μερικοί κρατήθηκαν. Ζούμε πραγματικά ένα εφιάλτη μέσα σε έναν εφιάλτη.Είναι δύσκολο να βρούμε λέξεις για την καταπίεση που δεχόμαστε. Έχοντας μόλις επιζήσει της επιχείρησης Cast Lead, όπου το Ισραήλ μας ξέσκισε στις βόμβες, καταστρέφοντας χιλιάδες σπίτια και ακόμη περισσότερες ζωές και όνειρα. Δεν ξεφορτώθηκαν τη Χαμάς, όπως είχαν την πρόθεση, αλλά μας φόβισαν για πάντα και προκάλεσαν μετά-τραυματικό σύνδρομο στρες σε όλους, καθώς δε μπορούσαμε πουθενά να κρυφτούμε.
Είμαστε μια νεολαία με βαριά καρδιά. Φέρνουμε μέσα μας μία ένταση τόσο απέραντη που καθιστά δύσκολο για εμάς να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα. Πώς να το απολαύσουμε όταν μαύρα σύννεφα βάφουν τον ορίζοντα και ζοφερές αναμνήσεις περνούν μπροστά από τα μάτια μας κάθε φορά που τα κλείνουμε; Χαμογελούμε για να κρύψουμε τον πόνο. Γελάμε για να ξεχάσουμε τον πόλεμο. Ελπίζουμε ώστε να μην αυτοκτονήσουμε εδώ και τώρα. Κατά τη διάρκεια του πολέμου κατανοήσαμε πλήρως ότι το Ισραήλ ήθελε να μας σβήσει από το πρόσωπο της γης. Κατά τα τελευταία χρόνια η Χαμάς κάνει ό,τι μπορεί για να ελέγχει τις σκέψεις μας, τη συμπεριφορά και τις προσδοκίες μας. Είμαστε μια γενιά νέων ανθρώπων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των πυραύλων, εκτελώντας την από ό, τι φαίνεται αδύνατη αποστολή του να ζει2 μια φυσιολογική και υγιή ζωή, που μόλις μετά βίας ανεκτή από μια μαζική οργάνωση που έχει εξαπλωθεί στην κοινωνία μας σαν καρκίνος, προκαλώντας χάος και τη δολοφονώντας στο διάβα της αποτελεσματικά όλα τα ζωντανά κύτταρα, τις σκέψεις και τα όνειρα, και παραλύοντας τους ανθρώπους με το καθεστώς τρόμου της. Για να μην αναφέρουμε τη φυλακή στην οποία ζούμε, μια φυλακή που φτιαγμένη από μια λεγόμενη δημοκρατική χώρα.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται με το πιο σκληρή τρόπο και κανείς δεν του φαίνεται να νοιάζεται. Είμαστε φοβισμένοι. Εδώ στη Γάζα είμαστε φοβισμένοι να μας φυλακίζουν, να μας ανακρίνουν, να μας χτυπούν, να μας βασανίζουν, να μας βομβαρδίζουν, να μας σκοτώνουν. Φοβόμαστε να ζήσουμε, γιατί κάθε βήμα που κάνουμε πρέπει να το σκεφτούμε καλά, υπάρχουν περιορισμοί παντού, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε όπως θα θέλαμε, να πούμε αυτό που θέλουμε, να κάνουμε ό, τι θέλουμε, μερικές φορές ακόμη δε μπορούμε να σκεφτούμε τι θέλουμε, γιατί η κατοχή έχει καταλάβει το μυαλό και τις καρδιές μας τόσο ασφυκτικά που πονάει και αυτό μας κάνει να θέλουμε να ρίξουμε ατελείωτα δάκρυα απογοήτευσης και οργής!
Δεν θέλουμε να μισούμε, δεν θέλουμε να έχουμε όλα αυτά τα συναισθήματα, δεν θέλουμε να είμαστε τα θύματα πια. ΑΡΚΕΤΑ! Φτάνει ο πόνος, αρκετά τα δάκρυα , αρκετά τα δεινά, αρκετός ο έλεγχος, οι περιορισμοί, οι άδικες δικαιολογήσεις, η τρομοκρατία, τα βασανιστήρια, οι δικαιολογίες, οι βομβιστικές επιθέσεις, οι άγρυπνες νύχτες, οι νεκροί άμαχοι, οι μαύρες μνήμες, το ζοφερό μέλλον, το θλιβερό παρόν, η διαταραγμένη πολιτική, οι φανατικοί πολιτικοί, οι θρησκευτικές μαλακίες, η φυλακή! ΛΕΜΕ STOP! Αυτό δεν είναι το μέλλον που θέλουμε!
Θέλουμε τρία πράγματα. Θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι. Θέλουμε να είμαστε σε θέση να ζήσουμε μια φυσιολογική ζωή. Θέλουμε την ειρήνη. Είναι πολλά αυτά που ζητούμε; Είμαστε ένα κίνημα ειρήνης αποτελούμενο από τους νέους ανθρώπους στη Γάζα και τους υποστηρικτές τους αλλού και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι η αλήθεια για τη Γάζα να γίνει γνωστή σε όλους σε αυτό τον κόσμο και σε τέτοιο βαθμό ως καμιά σωπηλή συγκατάθεση ή θορυβώδης αδιαφορία δε θα γίνονται δεκτές.
Αυτό είναι το μανιφέστο της Γάζας νεολαίας για αλλαγή!
Θα ξεκινήσουμε με την καταστροφή της κατοχής που μας περιβάλλει, θα απελευθερωθούμε από αυτό το διανοητικό εγκλεισμό και θα επανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας και τον αυτοσεβασμό. Θα σηκώσουμε το κεφάλι μας ψηλά παρά το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσουμε αντίσταση.Θα εργαστούμε μέρα και νύχτα, προκειμένου να αλλάξουμε αυτές τις άθλιες συνθήκες κάτω απ' τις οποίες ζούμε. Εμείς θα χτίσουμε όνειρά όπου υπάρχουν τοίχοι.
Θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι, θέλουμε να ζήσουμε, θέλουμε την ειρήνη.
ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ!

Α ΝΑΙ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑ...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ..


VIVA PALESTINA LIBRE

1 σχόλια:

HappyHour 7 Ιανουαρίου 2011 - 7:24 μ.μ.  

Έτσι! Εξεγερμένο το 2011 και θερμά συλλαλητήρια!

Επόμενη Στάση:ΒΟΥΛΗ

Επόμενη Στάση:ΒΟΥΛΗ

ΕΒΑΛΑΝ ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ...

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP