Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ ΑΝΑΣΑΙΝΕΙ...

Μέρος 1ο...

(Οποιος δεν έχει δει το συγκεκριμένο live ας κάνει το κόπο να δει απλά ένα κομμάτι..)


Καλή χρονιά σε όλους λοιπόν..

Για μερικούς ανθρώπους στο πλανήτη όμως δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει καλή χρονιά..

Βλέπω και ξαναβλέπω όλα αυτά που διαδραματίζονται αυτές τις ώρες σε μία από τις πιο φτωχές(αν όχι ή φτωχότερη) χώρα του πλανήτη,την Αιτή.

Εάν υπήρχε ο ακατανόμαστος εκεί ψηλά πραγματικά θα ήθελα να ξέρα τι στο διάολο κάνει..σε μία χώρα όπου καθημερινά πεθαίνουν χιλιάδες παιδιά απο αρρώστιες,σε μία χώρα όπου μαστίζεται απο τη πείνα-βρήκε ο εγκέλαδος να χτυπήσει έτσι..


Εδειχνε χθες η τηλεόραση ανθρώπους σε όλο το κόσμο να προσεύχονται να μην υπάρχουν άλλοι νεκροί(..που δυστηχώς δηλαδή ο αριθμός θα φτάσει σε απίστευτα ύψη)..και πραγματικά ήθελα να μπω στο χαζοκούτι και να τα σπάσω όλα..


-

Μα σε ποιον προσεύχονται;σε ποιον ήθελα να ξερα;εάν υπήρχε με το τρόπο που τον προσκυνάνε και τον διαλαλούν σε όλο το κόσμο, τέτοιο πράγμα δεν θα άφηνε να γίνει..όπως και με το τσουνάμι..300.000 ανθρωπους έπνιξε η θάλασσα..και τώρα πάει για τα ίδια νούμερα..


Που είναι(..μα τι ρωτάω και εγώ ήθελα να ξερα),που είναι αφου υπάρχει και μας κρατάει θεση στο παράδεισο;εαν υπάρχεις ενα πράγμα έχω να σου πω και σαν ''τρισμέγιστος'' που είσαι θα το πάρεις το μήνυμα σου..''ΑΝΤΕ ΓΑΜΙΣΟΥ''..Εαν είναι να κοιτάς απο ψηλά τόση δυστηχία και να κάθεσαι;...ξανά και ξανά ΑΝΤΕ ΓΑΜΙΣΟΥ..

Αντε χάζεψε και όλο το κόσμο στην Αφρική που λιμοκτονεί και καθημερινά πεθαίνουν χιλιάδες παιδιά και αφήσε μας ύσηχους..



Είναι κυριολεκτικά να τρελαίνεσαι..να θες να ξεσπάσεις και να τα σπάσεις όλα..


Και εδώ στην Ελλάδα η στεναχώρια των πολιτικών ήταν εμφανής....''να στείλουμε βοήθεια..να τους βοηθήσουμε..''..και μαζί και ο απλός κόσμος..απο κόντα και αυτος αρωγός στη βοήθεια των ανθρώπων της Αιτής..

Μη τους πεις όμως να έρθουν αυτοί οι άνθρωποι Ελλάδα..αυτοί που απλά στέκονται μπρόστα στα συντρίμμια της ζωής τους..ΟΧΙ..ναι θα σου πουν, είμαστε άνθρωποι να σας βοηθήσουμε-αλλά στη χώρα μας δεν σας θέλουμε..είμαστε πολλοί..άσε που θα κάνουμε και δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό τώρα..τα γκάλοπ δείχνουν σε ποσοστό 70% ότι ο κόσμος θέλει δημοψήφισμα..μπράβο τους..




Πραγματικά λυπάμαι που μεγαλώνω σε αυτό το τόπο..σε ένα κόσμο που πραγματικά δεν θέλει και δεν επιδιώκει τίποτα..που απλά επιβιώνει σε ότι του πουν..

Γεμίσαμε Μεταναστες λένε..άνθρωποι που ήρθαν απο το Ιρακ(..που όταν γινόταν ο πολέμος τους λυπόμασταν-αλλά εδω δεν τους θέλουμε),το ίδιο και με τους Αφγανούς,τους Σομαλούς..τους χιλιάδες πεινασμένους που ήρθαν απο την Αφρική και απο τις κακουχίες..στη χώρα τους όταν είναι τους λυπόμαστε..ΕΔΩ οταν έρχονται να ΖΗΣΟΥΝ οι άνθρωποι γίνονται κλέφτες-λοποδείτες-βιαστές και άλλα πολλα..


Το ίδιο θα γίνει και με τους ανθρώπους απο την Αιτή..3.000.000 άνθρωποι ξεκλιρίστηκαν τελείως..μερικοί απο αυτούς θα ψάξουν την τύχη τους στο εξωτερικό..θα έρθουν και εδώ..Ας έρθουν να δουν λοιπόν..να δουν τι φιλόξενος λάος είμαστε..Τρομάρα μας το παίζουμε και άνθρωποι κιόλας..



Το έγραφα και τις προάλλες θα το πω και τώρα..δεν θέλω να ευχηθώ κάτι..και τι να ευχηθώ;να μη ξαναγίνει..;



Μερος 2ο....




Την ίδια ώρα που η Αιτή εξαφανίζεται(..και αυτή)απο το χάρτη, μία πόλη μέσα στη Δανία δίνει εδώ και χρόνια το παράδειγμα σε όλους μας(..ποιους τους ακούει όμως).


Ας μάθουμε λοιπόν για τη CHRISTIANΑ.








Με τη βοήθεια απο τα κάτωθι site συγκέντρωσα πρόχειρα υλικό για μία απο τις πιο ενδιαφέρον περιοχές στο κόσμο,τη Christiana..Διάβαστε μερικά πράγματα και θα συνεχίσουμε.

http://sepik.net/nea/




ΚΡΙΣΤΙΑΝΙΑ


Η Κριστιάνια (Christiania) είναι μια αυτοδιαχεριζόμενη κοινότητα που βρίσκεται στην περιοχή Κριστιανσχάουν (Christianshavn), κοντά στο κέντρο της Κοπεγχάγης (Δανία). Καλύπτει μία περιοχή 34 τ.χλμ και φιλοξενεί περίπου 1000 κατοίκους. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι επισκέπτονται αυτή την αποκαλούμενη "ελεύθερη πολιτεία".
Είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα στην δανική πρωτεύουσα καθώς αποτελεί "ζωντανό παράδειγμα" του φιλελεύθερου και προοδευτικού τρόπου οργανωσης της δανικής κοινωνίας.



ΙΣΤΟΡΊΑ


Η ιστορία της Κριστιάνια αρχίζει το 1970, όταν μία ομάδα νέων ανθρώπων κατέλαβαν μια μεγάλη έκταση κοντά στο κέντρο της Κοπεγχάγης, που ανήκε στο στρατό και παρέμενε αχρησιμοποίητη, σε μια προσπάθεια να λύσουν το πρόβλημα στέγης που τους απασχολούσε αλλά και να δημιουργήσουν ένα όμορφο χώρο με πολύ πράσινο, μακριά από τα αυτοκίνητα και το θόρυβο της πόλης για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά τους.


Ταυτόχρονα, η εναλλακτική εφημερίδα "Hovedbladet" κυκλοφόρησε περιέχοντας ένα άρθρο με πολλές ιδέες για τη δημιουργική αξιοποίηση της εγκαταλελειμμένης αυτής έκτασης (η οποία ήταν και είναι ιδιοκτησία του υπουργείου άμυνας της Δανίας). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη μαζική εισροή και εγκατάσταση στην περιοχή εκατοντάδων ανθρώπων, που επιθυμούσαν να ζήσουν μακριά από τους ρυθμούς ζωής των μεγάλων πόλεων οργανώνοντας με το δικό τους διαφορετικό τρόπο τη μικρή αυτή κοινότητα.


Πολλές φορές η τοπική αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τον κόσμο, όμως κάθε φορά αναγκαζόταν να εγκαταλείψει τις προσπάθειες καθώς η έκταση είναι πολύ μεγάλη, όπως άλλωστε και ο αριθμός των κατοίκων και των δανών που στήριζαν την προσπάθεια αυτή. Το 1972, η Κριστιάνια συμφώνησε με το δανικό υπουργείο άμυνας ότι οι κάτοικοι της θα πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα και την υδροδότηση, και έτσι η δανέζικη κυβέρνηση αναγνωρίζει την Κριστιάνια σαν ένα "κοινωνικό πείραμα".


Τα τελευταία χρόνια η Κριστιάνια έχει γίνει στόχος επιχειρήσεων της αστυνομίας, με τη δικαιολογία ότι μέσα στα όριά της γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, κι ότι ορισμένα από τα κτίρια έχουν χτιστεί σε προαστατευόμενες περιοχές (με την άδεια πάντως προηγούμενων κυβερνήσεων). Υποστηρίζεται όμως ότι οι επιχειρήσεις αυτές έχουν σαν στόχο την εκδίωξη των κατοίκων της Κριστιάνια, προκειμένου η περιοχή να αξιοποιηθεί από κατασκευαστικές εταιρίες, καθώς βρίσκεται κοντά στο κέντρο και θεωρείται σημαντική από αναπτυξιακής άποψης. Προς το παρόν, γίνεται καταγραφή των κτιρίων της Κριστιάνια, ενώ το ανοιχτό εμπόριο χασίς έχει εκλείψει.



ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ Η CHRISTIANIA;


Όλα ξεκίνησαν το 1970, όταν μία ομάδα νεαρών πολιτών γκρέμισαν τα σύνορα στη γωνία του Prinsessegade και του Refshalevej, κοντά στο Grey Hall της Κοπεγχάγης και κατέλαβαν μία έκταση 34 στρεμμάτων, η οποία μέχρι τότε ανήκε στο στρατό και παρέμενε αχρησιμοποίητη. Το έκαναν στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν έναν χώρο στέγασης αλλά και για να διεκδικήσουν έναν πιο πράσινο παιδότοπο για τα παιδιά τους, μακριά από τη φασαρία της πόλης.


Την ίδια χρονιά, πραγματοποιήθηκε στο Charlottenborg μία έκθεση με τίτλο «Noget for Noget» (Πάρε και Δώσε), στην οποία έλαβαν μέρος οι απανταχού hippies, πουλώντας τα υπάρχοντά τους και εκθέτοντας τα έργα τέχνης τους, είτε αυτά ήταν θεατρικά ή και μουσικά happenings. Η εναλλακτική εφημερίδα «Hovedbladet» (Η Κεφαλή) δημοσιεύτηκε σε συνδυασμό με την έκθεση περιέχοντας ένα άρθρο με ιδέες για τη δημιουργική αξιοποίηση της έκτασης αυτής, η οποία ήταν και παραμένει ιδιοκτησία του υπουργείου άμυνας της Δανίας. Πρότεινε δε, συγκεκριμένα, να παραχωρηθεί αυτή η έκταση σε νέους άστεγους και άπορους της Δανίας για να δημιουργήσουν εκεί τις κατοικίες τους.


Το άρθρο αυτό οδήγησε στη μαζική εισροή πολιτών, από κάθε κοινωνικό στρώμα, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με την ιδέα μιας καταπράσινης, ήσυχης πόλης, και ενός εναλλακτικού τόπου ζωής. Μιας κοινότητας, δηλαδή, που θα οργανωνόταν σύμφωνα με την ελεύθερη και κοινή βούληση των μελών της. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία της Christiania.


Τα πράγματα, βέβαια, δεν ήταν τόσο απλά. Η δανέζικη κυβέρνηση αντέδρασε σε αυτήν την αυθόρμητη κίνηση των πολιτών, στέλνοντας κατά καιρούς αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούσαν με κάθε τρόπο να απομακρύνουν τον κόσμο από την περιοχή. Η μεγάλη έκταση της Christiania, όμως, και η σθεναρή αντίσταση των κατοίκων της τους ανάγκασε να κάνουν πίσω. Το θέμα σύντομα έγινε πολιτικό και έφτασε, το 1972, να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο.

Μετά από διαβουλεύσεις, οι Κριστιανίτες συμφώνησαν να πληρώνουν για τη χρήση του νερού και του ρεύματος στην πόλη, και σαν αντάλλαγμα να αναγνωρίζονται από το κράτος σαν ένα «κοινωνικό πείραμα». Το 1973, όμως, η κυβέρνηση άλλαξε και μαζί της άλλαξε και η στάση του κράτους προς την Christiania, η οποία αποτελούσε τώρα κίνδυνο και έπρεπε να καταργηθεί.


Παρά τις συνεχείς αστυνομικές επιθέσεις, η Christiania κατάφερε να οργανωθεί. Χωρίστηκε σε δέκα μικρότερες, αυτόνομες περιοχές, οι οποίες υπόκεινται στην υψηλότερη αρχή το «Common Meeting» (Σύνοδος των Κοινών), στην οποία μπορούσαν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες. Ταυτόχρονα, οργανώθηκαν και ομάδες, οι οποίες φρόντιζαν για την ομαλή λειτουργία της πόλης. Δημιουργήθηκε, λοιπόν, μία ομάδα υπεύθυνη για τα σκουπίδια, μία ομάδα σιδηρουργών, μία ομάδα καλλιτεχνών κ.ο.κ.


Με την πάροδο των χρόνων η Christiania καθιέρωσε τις οργανωτικές της δραστηριότητες. Ίδρυσε ένα κοινοτικό λουτρό, ένα νηπιαγωγείο, μία υπηρεσία συγκομιδής σκουπιδιών και ανακύκλωσης, καθώς και άλλα καταστήματα και βιομηχανίες. Οι κάτοικοι, εξάλλου, οργανώθηκαν σε πολύχρωμες ομάδες, η κάθε μία εκ των οποίων έχει αναλάβει ένα συγκεκριμένο καθήκον: Η κόκκινη φροντίζει για την εξωτερική δράση, η πράσινη για την τροφή, η μπλε για την κοινωνική συνείδηση κλπ. Οι δε Δανοί άρχισαν να υποστηρίζουν την ύπαρξη της πόλης, καλλιτέχνες πραγματοποιούν κατά καιρούς συναυλίες με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα και να βοηθήσουν έτσι την Christiania, και όλα αυτά συνεισφέρουν στην αναβολή του κλεισίματός της.


Παρόλα αυτά, η ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών (κυρίως μαριχουάνας) είναι ένα καλό πάτημα για την κυβέρνηση της Δανίας που βρίσκει έτσι συνεχώς αφορμές να εισβάλλει, μέσω της αστυνομίας, στην πόλη και να προχωρεί σε συλλήψεις. Όταν δεν επιτυγχάνει τους σκοπούς της, δεν διστάζει μάλιστα να διακόπτει την παροχή νερού και ρεύματος, να παρεμποδίζει την εισαγωγή τροφίμων και άλλων προϊόντων και να δυσχεραίνει έτσι την φιλειρηνική ζωή των κατοίκων.


Ζώντας πέρα από κάθε συμβατικότητα, οι 1.000 περίπου κάτοικοι της Christiania, θύματα και θύτες ενός αδιάκοπου κοινωνικού πειράματος, δεν παύουν να αποτελούν κοινωνία μέσα στην κοινωνία. Δεν πτοούνται όμως. Συνεχίζουν να καλλιεργούν τα βιολογικά τους λαχανικά, να κάνουν βόλτες με το χαρακτηριστικό Christiania bike*και να χτίζουν μόνοι τους τα μοναδικής αρχιτεκτονικής σπίτια τους. Υποδέχονται με απεριόριστη φιλοξενία τους χιλιάδες επισκέπτες που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στα εδάφη της, παραδίδοντας μαθήματα συμβίωσης και κοινοκτημοσύνης. Συνεχίζουν να μάχονται για την ελευθερία τους.


*(μπορείτε να δειτε αναλυτικά στο κάτωθι link τα πάντα για τα περίφημα christiania bike )



Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον λοιπόν, να μπορούσαμε να δούμε τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες μία τέτοια κοινότητα θα είχε ζωή και θα μπορούσε να πάρει σάρκα και όστα στην Ελλάδα..


Σκεφτείτε όμως κάτι πολύ απλό..Απο τη μία έχουμε την Ελλάδα και απο την άλλη έχουμε την Δανία..την χώρα μας λίγο πολύ την ξέρουμε..τη Δανία τη ξέρουμε;

Με μία γρήγορη ματιά μερικά χαρακτηριστικά της Δανίας είναι τα εξης:

Οι γιατροί δεν παίρνουν «φακελάκι».

Οι καθηγητές δεν κάνουν «ιδιαίτερα».

Οι δημοσιογράφοι δεν δουλεύουν παράλληλα με το ΜΜΕ και σε γραφεία Τύπου υπουργείων ή επιχειρήσεων.

Οι εφοριακοί δεν τα «πιάνουν».

Οι δικαστικοί δεν λαδώνονται από τα «κυκλώματα».

Οι πολιτικοί δεν παρίστανται σε μεσαιωνικές τελετές που έχουν ως αντικείμενο τη λατρεία «θαυματουργών εικόνων»!

Η επιρροή της Εκκλησίας της Δανίας στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας τερματίστηκε περίπου τον 15ο αιώνα.

Δεν υπάρχουν ούτε στρατιωτικές ούτε μαθητικές παρελάσεις.Στη Δανία, αν διαφοροποιηθεί κάποιος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν χαρακτηρίζεται «αντιδανός».Στα δανικά η έκφραση «αντιδανός» δεν υπάρχει.

Ολοι οι νέοι έχουν εγκαταλείψει το σπίτι των γονιών τους και μένουν μόνοι τους όταν κλείσουν τα 18. Δεν μένουν με τη μαμά τους μέχρι τα 40.

Οι εφημερίδες δεν προσφέρουν CD, διακοπές και αυτοκίνητα για να ανεβάσουν τις κυκλοφορίες τους.Με τα θέματα που αφορούν τη γερμανόφωνη μειονότητα που διαβιοί στο νότιο τμήμα της χώρας ασχολούνται οι δημοτικές αρχές και όχι η ασφάλεια και οι μυστικές υπηρεσίες.

Οι Δανοί δεν θεωρούν ότι ο λόγος για τον οποίο έχασαν τον Τριακονταετή πόλεμο εναντίον των Σουηδών το 1625 οφείλεται σε «σκοτεινές ενέργειες» της CIA.




..Κοινώς εκεί έχουν εντριφύσει παραπάνω σε μία τόσο δα μικρή λέξη..τη λέξη ΣΕΒΑΣΜΟΣ..


Που να μάθουμε εδώ απο σεβασμό;εδώ ζητάμε δημοψήφισμα για τους μετανάστες και κατεβαινουμε στο δρόμο για να αναγράφεται ο ανύπαρκτος στις ταυτότητες..



Εως την επόμενη ανάρτηση ή οποία θα είναι συνέχεια αυτής και με ακόμα περίσσοτερα πράγματα για τη Christiania...να είμαστε δυνατοί και με ψηλά το κεφάλι σε ότι γίνεται..


Αερικά-δυναμικά και πάντα με τσαμπουκά σε ότι γίνεται..




Υ.Γ Προς τους εθνικιστές-αυτόνομους που μπήκαν σε αντιρατσιστική εκδήλωση με μάσκες του V for Vendetta(..πόσο βλάκες υπάρχουν σε αυτό το μπουρδελοκράτος ανύπαρκτε ήθελα να ξερα..),ένα έχω να πω..Αφήστε και λίγο το χέρι απο τα αυτόνομα πέη σας..ο αγων σας τώρα ξεκινάει..αυτόνομα πέη ενωθείτε..τι να πεις;..Για την επόμενη εκδήλωση θα σας πρότεινα να βάλετε μάσκες του Μαρτάκη(..που κολλαει ο Μαρτάκης;..γιατι του V for Vendetta που κόλλαγε;..)




Υ.Γ 1 Ολος ο κόσμος γέλαγε το Σάββατο με την έκρηξη στη Βουλή...μόνο οι βουλευτές πάθαν το κάτι τις..όταν χτυπούσαν με χειρομβοβιδα το στέκι μεταναστών εκεί η δημοκρατία δεν τρομοκρατουτάν;..στο buenna ventoura πριν λίγους μήνες;..μόνο οταν χτυπάνε αστυνομικά τμήματα και τη βουλή απειλείται η δημοκρατία;




Υ.Γ.2 Επιμένουμε Αρχαιοελληνικά..και όπου βγει..




Υ.Γ.3 Πόκο περαστικά..γρήγορα πίσω..''λευκή καταιγίδα..''..ξέρεις εσυ..




Υ.Γ.4 Η εκκλησία θα δώσει λεφτά για τους ανθρώπους στην Αιτή;..να κάνουμε τηλεμαραθώνιο αν είναι..μη τη βάζουμε στο κόπο...έχει και έξοδα τώρα..




Υ.Γ.5 Οδυσσέα χάθηκες..οταν βρεις χρόνο χτύπα τηλ.




Υ.Γ.6 Υπάρχει ακόμα υπάρχει κάτι που δεν έχει χαθεί...


ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ..


Αερικά...





Μέρος 3ο...


και τελευταίο!

ΣΕ 2 μέρες υπάρχει γιορτή..του Αγ.Αντωνίου(..θα γίνω κάφρος το νιώθω)..
Δεν είμαι καλός σε αυτά..δεν είμαι προληπτικός ρε παιδιά,ούτε θέλω να το παίζω αντιδραστικός και άλλα τέτοια που κατά καιρούς ακούω..όυτε βέβαια είμαι αχάριστος σε όσους με θυμούνται και επικοινωνούν για να πουν μία ευχή..να στε καλά προκαταβολικά όλοι(...και να μη το θυμηθει κανείς δεν πειράζει..η υπόλοιπη χρονιά μετράει(..και θα σε θυμηθούν εκει ε..;..ελα πλάκα κάνω σε αυτα που λέγαμε..)

Εμείς επικοινωνούμε με σήματα μορς..να σαι καλά πένιο..τη συγκεκριμένη εκτέλεση δεν τη θυμάμαι καν οτι τη είχε παίξει τότε..ας τη περάσω εδω στην studio εκτέλεση που είναι εξίσου δυνατή και εκπληκτική..







Κάθε τί που ανασαίνει τρυφερά νοσταλγεί,
Ένα γέλιο ζεστό σαν φωτιά αναμμένη...



Δεν ειναι τελικά να ξεκινώ να γράφω..άλλο ένα τραγούδι..το έχω ξαναπεί..τα τραγούδια που βγάζουν μία μελαγχόλια και ο στίχος τους διακατέχεται απο μία τάση μελαγχολική με ανεβάζει..τρελαίνομαι και παθιάζομαι περισσότερο οταν ανακαλύπτω τέτοια τραγούδια..για όποιον δεν το έχει ακουσει..αξίζει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο..μέχρι το τέλος...α ρε διάφανα..που είστε;που είστε και εσεις;που είναι οι Τρύπες;που είναι τα Ξύλινα;που όλοι σας.;(..με πιάσαν τα μουσικά υπαρξιακά..)..αφιερωμένο εξαιρετικά!
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ..ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΕ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ..



16 σχόλια:

Λερναία Υδρα 15 Ιανουαρίου 2010 στις 1:12 μ.μ.  

Πρόσφατα είδα την εκπομπή της Τατιάνας. Το αξίζει να το δεις. Εκεί παρουσίαζεσαι κάποια κοινωνικά φαινόμενα. Ενα από αυτά λοιπόν ήταν ότι οι Ελληνες περαστικοί δεν κοιτούν δεν ακούν δεν πράττουν. Ενας κύριος που καθόταν σε ένα πεζοδρόμιο στο κέντρο της Αθήνας ζητούσε λίγα χρήματα για να μπορέσει να φάει. Επιμένω οι Ελληνες αδιαφορούσαν. Ξέρεις ποιος του έδινε λεφτά?? Οι μετανάστες.
Νομίζω δηλώνει πολλά και τα σχόλια περιττεύουν για την κατάντια μας..

Με το που τελείωσα το κείμενο για την Κριστιάνα κατευθείαν μου ήρθε η εικόνα της Σπιναλόγγα. Σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή της. Από ότι φαινεται ακόμα και το ιδανικό και το ωραίο το πολεμούν. Η "εξουσία" της Δανίας με τι σπάζεται και στέλνει την αστυνομία??? Μην ξεφύγουν και σηκώσουν κεφάλι??Τι να πεις??

Αυτά τα ολίγα..
Φιλιά!!

BUTTERFLY 15 Ιανουαρίου 2010 στις 4:46 μ.μ.  

Τι να πρωτοπω Αντωνη για το χειμαρρο σου! Για αλλη μια φορα προβλεπεται σεντονι!

Στο 1ο μερος της αναρτησης σου εκφραζεις δικαιολογημενη αγανακτιση! Τοση δυστυχια! Γιατι;
Το φαινομενο του σεισμου, ΟΚ, ηταν το τελευταιο που χρειαζονταν οι κατοικοι εκει.
Σημερα ακουσα και το εξης τραγικο: Κατηγορουνται οι ανθρωποι αυτοι για το μενος προς τη Δυση και για την προσηλωση σε παλιες θρησκευτικες παραδοσεις! Ειπαν οτι αν ειχαν εκμεταλλευτει σωστα τον τοπο τους, δεν θα υπηρχαν οι παραγκες και θα ηταν ολοι ζαμπλουτοι απο τον τουρισμο και μονο! Τους ρωτησε κανεις αν θελαν να πλουτισουν; Τους ρωτησε αν τους αρεσει που κατακλυζονται απο τουριστες, που διαφοροι ασχετοι δικτατορες εχουν φερει τα πραγματα σε βαθμο να πληρωνουν για να τρωνε μπισκοτα απο λασπη; 5 σεντς το μπισκοτακι...απο λασπη! Τους κατηγορουν οτι εχουν ρευμα μονο 2 ωρες τη μερα. Και ποιος ειπε οτι το χρειαζονται για να ειναι ευτυχεις; Κατηγορουμενοι λοιπον επειδη δεν προσαρμοστηκαν στο δυτικο υπερκαταναλωτικο χρηματοκεντρικο τροπο ζωης!
Λυπαμαι, μα θα διαφωνησω μαζι σου! Ολα αυτα, τη φτωχεια εννοω, οπως και τα παιδια στη Γαζα που πεθαινουν απο πεινα και απο πολεμο, ειναι εργα των ανθρωπων, των μεγαλυτερων τερατων επι γης, οχι εργα του Θεου. Και αν υπαρχει (που εγω πιστευω πως υπαρχει, ανεξαρτητα απο το ονομα που του δινει ο καθενας μας), δεν εχει καμια δουλεια να παρεμβει. Μας εδωσε τον παραδεισο που λεγεται πλανητης γη, μας εδωσε μυαλο, καρδια και κυριως ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ελευθερη βουληση...εμεις τα καναμε σκατα, ας τα λουστουμε! Ας βρουμε τον τροπο να ανοιξουμε τα ματια της καρδιας μας, μηπως και βγουμε πια απο αυτο το τελμα. Και πιστεψε με, οταν ενας ανθρωπος-μεμονωμενος εννοω, οχι ενα κρατος,ζητησει τη βοηθεια του θεου του, την λαμβανει...και δεν ειναι παντα η βοηθεια που χρειαζομαστε η ιδια με αυτην που θα θελαμε...

Για το 2ο κομματι , δεν ξερω ρε γαμωτο μπερδευομαι...
Απο τη μια δεν μου παει να γυρισω την πλατη μου σε κανεναν ανθρωπο, η αδιαφορια στον πονο του αλλου δεν μου καθεται...
Απο την αλλη, δεν μπορω να παραγνωρισω το γεγονος οτι καθε χωρα εχει εναν μεγιστο αριθμο ατομων που μπορει να δεχτει και να θρεψει...τουλαχιστον τωρα και με το συστημα που διεπει τις οικονομιες...(αλλη μαλακια του ανθρωπου το οικονομικο συστημα, απο που να το πιασω και τι να αφησω!)Ιδανικα, μια χωρα σαν την Ελλαδα, θα μπορουσε να ειναι οικονομικα αυτονομη, με τοσο φυσικο πλουτο που εχεικαι να ζει πλουσιοπαροχα εναν αριθμο ατομων πολλαπλασιο αυτου των σημερινων κατοικων, ντοπιων και μη. Ομως, ειτε δεν μπορει λογω αναξιοτητας, ειτε λογω του οτι δεν της επιτρεπεται να τον εκμεταλλευτει...αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα...
Δεν ξερω λοιπον, απο μια πλευρα κατανοω και την επιφυλακτικοτητα των Ελληνων ως προς τη νομιμοποιηση των μεταναστων, ειδικα εφοσον καλως η κακως η λαθρομεταναστευση εφερε μια ακραια αυξηση της εγκληματικοτητας, λογικο συνεπακολουθο...
Πολυπλοκο το θεμα και σαφως οχι μονοδιαστατο, δεν εξαντλειται σε συζητησεις και ποστ...

Για τη Δανια, εχω να πω τα εξης. Ειναι ενα αψογο παραδειγμα η Κριστιανια αμεσης δημοκρατιας και αγαστης συνεργασιας μεταξυ ενεργων πολιτων, αλλα να μην παραβλεπουμε πως προκειται για 1000 ατομα..θεωρω πολυ δυσκολη-οχι ομως αδυνατη- την εφαρμογη του συστηματος σε 10.000-100.000-1.000.000 κοκ ατομα...
Οσον αφορα τη Δανια σαν χωρα, ναι μεν η διαφθορα ειναι σε μηδαμινα σε σχεση με την Ελλαδα επιπεδα, αλλα δεν μπορω και να εξυμνησω μια χωρα που θεωρει το αιματοκυλισμα της θαλασσας και την ομαδικη σφαγη δελφινιων τελετη ενηλικιωσης των νεαρων αντρων και μυηση τους στον αληθινο κοσμο! Φανταζομαι εχεις δει το βιντεακι με την κτηνωδια που λαμβανει καθε 2 χρονια χωρα!

Τα τραγουδια που επιλεγεις καθε φορα τα σπανε!
Και οντως οσο πιο μελαγχολικοι και δυνατοι ειναι οι στιχοι, τοσο πιο πορωτικα ειναι!
Καλο ΣΚ Αντωνη!
Προκαταβολικα για τη γιορτη σου χρονια πολλα, γιατι Κυριακη δεν θα εχω ιντερνετ!
Να αγωνιζεσαι παντα αερικα!

Φοίβη 15 Ιανουαρίου 2010 στις 5:46 μ.μ.  

Γεια σου ΑΕΡΙΚΟ μου…

πάμε κάτω! Πάμε να αναβιώσουμε τα Μάταλα…
την εποχή των παιδιών των λουλουδιών.
Αχχχχ!

Ο θεός δεν κάνει κουμάντο στον πλανητάκο. Τον κατασκεύασε αλλά τον έχασε στο χρηματιστήριο, Εδώ κουμάντο κάνουν τα golden boys.

Αυτό που λες ότι δεν χάθηκε ακόμα, μάλλον το έχεις βρει εσύ, κι έτσι δεν ανησυχώ.. είναι σε καλά χέρια.

Ευχές κι από δω,
πολύχρωμος κι ευτυχισμένος πάντα τσαμπουκαλεμένος και αμάσητος..





Magdaleina

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής 15 Ιανουαρίου 2010 στις 7:14 μ.μ.  

Μου γέννησες μια ξαφνική, σφοδρή επιθυμία για μετανάστευση Αντώνη.

Η τραγωδία των κολασμένων της Αϊτής θα ξεχαστεί και αυτή γρήγορα.Μόλις ξεπεράσουμε το πρώτο σοκ.Αυτό που μας θυμίζει ότι είμαστε άνθρωποι και ας φέρνουμε τόσο σε αιμοβόρα κτήνη πλέον.
Θεός;Υπάρχει. Οι τράπεζες και το υδατογραφημένο χαρτί.Αυτόν τον γνωρίσαμε όλοι, πιστοί και άπιστοι.
Τον άλλον που μας γανώσανε τα αυτιά από παιδιά, κανείς δε τον είδε. Αν υπήρχε, θα μας είχε αφήσει ελεύθερους.

Λακωνικά και φειδωλά,θα επανέλθω αργότερα.

Κεντάς φίλε μου.
Να είσαι καλά και να ανασαίνει ελευθερία

zoyzoy 17 Ιανουαρίου 2010 στις 3:49 μ.μ.  

Εγώ απορώ πως με τι χρήματα έρχονται αυτοί οι μετανάστες όταν στοιχίζει η είσοδος του καθενός 3.000ευρώ.!
Ποιος κερατάς κρύβεται πίσω απ'αυτή την ανελέητη εισροή??
Ποια καθίκια πληρώνουν για να γεμίζουμε φτηνά και άβουλα πλάσματα και να τα εκμεταλλεύονται εφ'ορου ζωής?
Η ΚΡΙΣΤΙΑΝΙΑ θα είναι το όνειρο κάθε πολίτη όλου του κόσμου.
Φαντάζεσαι να προσπαθούσαν να κτίσουν αυτήν την πόλη εδώ πόσες φορές θα έτρωγαν ξύλο απ'τα ΜΑΤ πόσες φορές θα γκρέμιζαν με μπουλτόζες τ'αυθαίρετα κτήρια??

Χρόνια σου Πολλά καλά και ευτυχισμένα!
Κάθε μέρα κάθε στιγμή να'ναι μέρα γιορτής για σένα


Με θαλασσινά @@

mariw 18 Ιανουαρίου 2010 στις 8:31 π.μ.  

Εγώ δεν θα πω πολλά, μόνο αυτό: «Ετοιμάζω βαλίτσες»

Katerina 18 Ιανουαρίου 2010 στις 9:57 π.μ.  

Καλημέρα Αντώνη!
Να είσαι πάντα χαρούμενος και γελαστός..
Καλή εβδομάδα!

Artistz 18 Ιανουαρίου 2010 στις 3:48 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Artistz 18 Ιανουαρίου 2010 στις 4:00 μ.μ.  

Ελένη μου γεια σου..σε ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου.είσαι μέγαλη στηριξη για μένα εδώ μεσα εδώ και καίρο..και αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να μου κάνει άνθρωπος..ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ..

Σε όσα λες απλά θα πρόσθεσω 2 λογάκια..

Οχι μόνο μπουλντόζες..τα πάντα θα έκαναν να μη μείνει ούτε μία πέτρα όρθια στο χώρο αυτό.
Να μη πούμε βέβαια για το τι παραπληροφόρηση θα έπεφτε για όσους δοκίμαζαν το εγχείρημα αυτό..απο ναρκομανείς-μέχρι σατανιστές μπορώ να σου πω θα τους χαρακτήριζαν ώστε να πάρουν με το μέρος τους και τον ''άρρωστο'' κόσμο της εκκλησίας..

Για τους μετανάστες η συζήτηση μπορεί να μπει και να τοποθετηθεί σε πολλούς άξονες..
Σε αυτο που παραθέτεις Ελένη μου να προσθέσω και το γεγονός οτι αν θέλουν όλους αυτούς που εκμεταλλευονται το κόσμο που θέλει να φύγει και να ψάξει αλλού τη τύχη του,μπορούν για πλάκα να τους πιάσουν.
Προφανώς το μερίδιο είναι τέτοιο που αξίζει να μην ανοίξει καν το στόμα του..

Βέβαια εγώ το βλέπω καθαρά ανθρωπιστικά το ζήτημα.
Θα έπρεπε σε άλλη βάση να ξεκινάει το μεταναστευτικό..αλλά εδώ πλέον μιλάμε για χώρα ηλιθίων και επικινδυνων..για το μεταναστευτικο θα τους έχουμε εμπιστοσύνη;

Αερικά φιλιά Ελένη

Artistz 18 Ιανουαρίου 2010 στις 4:01 μ.μ.  

Κατερινά καλη εβδομάδα..για αυτο που λέγαμε μέσα στην εβδομάδα θα το στείλω.έχω ετοιμάσει κατί καλό για σένα..φιλιά πολλά.


Μαρία βαλίτσες και βουρ..πάντως χώρια τη πλάκα για ένα ταξιδάκι ώστε να ανακαλύψουμε το θησαυρό που λεγέται Κριστιάνια θα τα έδινα όλα..
ΟΛΑ ΟΜΩΣ..

Αερικά φιλιά..

Αντώνης

Artistz 18 Ιανουαρίου 2010 στις 4:09 μ.μ.  

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής..τι να προσθέσω σε αυτά που είπες..;λακωνικά και φειδωλά τα είπες όλα(..όπως και όταν επανήρθες)

''Ναί! Τα παιδιά είναι στούς δρόμους ξανά και ακούω παντού δυνατά,
Φωνές να διαταράσουν τη κοινή ησυχία κι έτσι να συνεχίζεται του δρόμου η ιστορία...''

Εσυ κεντάς..

Φιλιά πολλα..


Magdalenia

Τι να πω..;

Ευχαριστώ απλά..

Τραγουδί για σένα:..
Locomodo-Μαγικό χαλί..

Να ετοιμάζω βαλίτσες για Μάταλα;
Τωρα τελευταία έμαθα ότι η Κρήτη σε βλέπει συνέχεια..αληθεύει;

Αερικά..

Artistz 18 Ιανουαρίου 2010 στις 6:02 μ.μ.  

Ευτυχώς Χριστίνα που αφήνεις και εσύ κανά σεντόνι γιατί νόμιζα πως μόνο εγώ κατέβαζα συνέχεια..

Πρώτου ξεκινήσω να φτιάξω και εγώ ένα να σου πω κάτι.

Οι τυχόν διαφωνίες που έχουμε και ο τρόπος που τις παραθέτουμε ουδεποτε δεν είναι σε στυλ να τη πουμε ο ενας στον αλλον ή να θείξουμε τη γνώμη που έχει ο καθένας..Θέλω να μιλας όπως σου βγαινει...ακόμα και να σου φυγει ενα μπινελίκι βρε παιδί μου είναι καλοδεχουμενο,για τον απλούστατο λόγο οτι θα το κανω και εγω μεσα στα πλαισια της συζητησης που κανουμε και οχι βεβαια να θιξουμε την προσωπικοτητα και το κύρος του καθενα..

Η ελευθερια λόγου λοιπόν σε πρώτο σημειο..να μιλαμε οπως μας βγαίνει.οπως νιωθουμε..

Ξεκινάω λοιπόν..
Θα διαφωνήσω λοιπόν σε μεγάλο βαθμο χριστίνα σε αυτο που είπες..και πρώτα στο κομμάτι του θεου ή του ανύπαρκτου
ΛΕς..''Ολα αυτα, τη φτωχεια εννοω, οπως και τα παιδια στη Γαζα που πεθαινουν απο πεινα και απο πολεμο, ειναι εργα των ανθρωπων, των μεγαλυτερων τερατων επι γης, οχι εργα του Θεου...''
Αφου λοιπόν είναι έργα των ανθρώπων η φτώχεια και η πείνα γιατί ο θεός τιμωρεί τους άμεσα θιγμένους απο την απληστία μερικών και δεν τιμωρεί αυτούς που τα κάνου;τι φταίνε τα παιδιά στην αιθιοπια που μερικοί δημιουργησαν ενα γκέτο φτωχειας και απανθρωπιάς;γιατι να τιμωρουνται αυτοί;τι φταίξαν;
Γιατί αφου υπάρχει δεν δίνει ενα μάθημα σε τέτοια κτήνη και συνέχεια δοκιμάζει τους ανθρώπους που δεν φταίνε;..ή μήπως είναι καμία αλληγορία αυτή που μας κάνει;

Δυσκολευομαι να θυμηθω έθνος που επικάλεστηκε τη θεια δυναμη για βοηθεια και τη ελαβε(..δια μαγείας)..
Οι Σέρβοι;
Οι Αρμένιοι;
Τα δεκάδες κράτη στην Αφρική;
Ποιο εθνος τα τελευταια 100 χρονια μπροστα στην απειλη που δεχτηκε ως δια μαγείας-αλλα και χωρις μάγια βγηκε πιο δυνατό;ποιο;

Συνέχεια δυστηχία βλέπουμε..πείνα και θάνατος..

Εαν υπάρχει(..και ας τον λένε Γουλάουα) θα έπρεπε να επεμβει και οχι να κάθεται..
Στην αρχή λες κατι πολύ σωστό..οτι οι ανθρωποι στην Αιτη δεν δεχτηκαν να κάνουν το μερος που ζουν εναυπερκαταναλωτικο χρηματοκεντρικο τροπο ζωης..και κατηγορηθηκαν για αυτο..

Που ήταν ο θεός λοιπόν αφού οι ανθρωποι αυτοί δεν φταίγαν να τους σώσει;
Αφου δεν φταίγαν..Απεναντίας έκαναν το σωστό..
..Εκτος και αν ο θεος τους τιμωρει(..γιατι αυτό λενε πολλοι χριστιανοί)το γεγονός οτι δεν πιστευουν στον Χριστο και πιστευουν σε κάτι διαφορετικό..
Ο Χριστος - Τιμωρός δηλαδη..

Επιστημονικη φαντασία για δύσκολους λύτες..
Εχουν πεθάνει δεκαδες εκατομμυρια ανθρωποι που δεν έφταιγαν σε τίποτα..θύματα του παρανοικου κόσμου που ζούμε..
Κανενας θεός και κανενας θνητός δεν μπορεί να ελέγξει τόση βία που γεννάν οι κυβερνήσεις η εξουσία και το χρήμα..

Κανένας θεος δεν υπαρχει περα απο αυτον που εφεύραν μερικοι για να κανουν οτι γουσταρουν..το θεο του χρηματος και της εξουσιας..
Ο Θεος του χρηματος μπορει και να αφανησει μία Αιτη(..για να γινει ενα τεραστιο τουριστικο θερετρο μετα)..ο θεος της εξουσιας μπορει να αφανησει χωρες για δηθεν πυραυλους και όπλα μαζικης καταστροφης(..για να παρει το θεικο-πετρελαιο)..και παει λεγωντας...

Αυτος ειναι Θεος;..για αυτον μιλάμε; γιατι σε αυτον δεν θα πω απλα αντε γαμισου θα του πω και κατι παραπανω..

ΘΕΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΣ..

Και μας αφησαν εδω εμας να πιστευουμε πως τυπαρχει ενας ανθρωπος εκει ψηλα και μας ελεγχει και θελει το καλο μας και θελει δεν ξερω και γω τι..θελει και τα λεφτα μας ενίοτε..ενταξει!

Ας μη κουρασω για κάτι που πιστευω μας βρισκει αντιθετους..εχεις μία πολυ σεβαστη γνωμη αλλα δεν μπορω να μπω στη διαδικασια αυτη..της υπαρξης του θεανθρωπου(..αχχχ)

Για τα επομενα που ειπες θα επανερθω σε λιγη ωρα και με αλλο σχολιο..θελω να πω πολλα ακομα..(..πως και ετσι ρε Αντωνη.;..)

HappyHour 18 Ιανουαρίου 2010 στις 8:14 μ.μ.  

Ρε συ μη βρίζεις, ρε συ μη βρίζεις τον Θεό, όχι ότι θα πάθει κάτι, εσύ θα πάθεις χαζέ ! Και δεν εννοώ ότι θα τιμωρηθείς ή ότι θα πας στην κόλαση και άλλες τέτοιες χαζομάρες. Αλλά να ξέρεις πως το να μη σέβεσαι τα θεία κάνει κακό στη δική σου ψυχή, γιατί προσπαθείς να αποκοπείς από κάτι που υπάρχει μέσα σου, υπάρχει γύρω σου.
Αυτό το επιχείρημα του τύπου τι κάνει ο Θεός για τα παιδάκια που σκοτώνονται είναι πολύ απλοϊκό. Και που ξέρεις εσύ ότι δεν είναι καλύτερα για αυτούς που πεθαίνουν ; Είναι καλύτερα δηλαδή να ζεις και να υποφέρεις ; Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Κανένας Θεός δεν μας είπε ούτε να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, ούτε να εκμεταλλεύεται ο ένας τον άλλον. Και επειδή δεν μπορούμε να μιλάμε τόσο απλοϊκά για το Θεό, ας καταφύγουμε σε αυτά που δίδαξε ο Χριστός. Τι δίδαξε λοιπόν ο Χριστός ; Αγάπη για τους άλλους, αγάπη για τους εχθρούς, αγάπη για όλους. Αγάπη και εμπιστοσύνη σε κείνον και όλα τα άλλα έρχονται. Μίλησε για λεφτά, για πλούτη, για σπίτια ; Όχι. «Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον» για αύριο βλέπουμε, δηλαδή έχουμε εμπιστοσύνη, δηλαδή πίστη. Και τα θαύματα λόγω πίστης γίνονται. Δεν είναι κάτι μαγικό και μη μου πεις ότι δεν γίνονται θαύματα γιατί θα σε βαρέσω.
Είναι ο Θεός τιμωρός ; Ο ελεήμων και φιλεύσπλαχνος, πως θα ήταν δυνατόν να είναι τιμωρός ; Πως θα ήταν δυνατόν να βλάψει το δημιούργημά του ; Πως θα μπορούσε όμως και να το καθ’ υποτάξει, να του στερήσει την ελευθερία του ; Πιστεύεις ότι αν σου εμφανιστεί ο Θεός μπροστά σου θα έχεις επιλογή να πεις «έλα μωρέ, δεν υπάρχεις» και θα σου φαινόταν πιο δίκαιο να ερχόταν ο Θεός και να έλεγε όσοι θέλετε ελάτε μαζί μου οι άλλοι θα υποστείτε τις συνέπειες. Τι επιλογές θα είχαμε ;
Και για να τελειώνουμε μια και καλή σεισμοί, λοιμοί και καταποντισμοί θα υπάρχουν πάντα. Δεν τους δημιουργεί ο Θεός για να μας σκοτώνει. Όποιος το πιστεύει αυτό τι να πω; Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια, που λένε ! Είμαστε φθαρτοί γιατί εμείς διαλέγουμε να είμαστε δέσμιοι των αναγκών μας και ανάγκη σημαίνει πείνα, δίψα, πόνος, όταν απαλλαγούμε από αυτά θα είμαστε ελεύθεροι στο πνεύμα και στο σώμα. Φυσικά και δεν είναι εύκολο, φυσικά και λίγοι το προσπαθούν κι ακόμα πιο λίγοι το καταφέρνουν.
Αλλά μη μου λες ότι ο Θεός φταίει, λοιπόν.

Υ.Γ.Είχες δεν είχες με έκανες να πω για αυτά σε σχόλιο, ότι χειρότερο, γιατί και δυνατότητα επεξήγησης δεν έχω και πιθανόν να παρεξηγηθώ.

Γκρρρρρ 4 Α !!!! Θύμωσα τώρα !!!!

BUTTERFLY 19 Ιανουαρίου 2010 στις 10:19 π.μ.  

Ειπα να αφησω κι αλλο ενα σεντονι, αλλα ειλικρινα δεν εχω να προσθεσω τιποτα παραπανω απο την Happy hour απο πανω, με καλυψε απολυτα!
Οσο για το θεο χρηματος και εξουσιας, εγω εχω να πω μονο οτι τα πραγματα, σε αντιθεση με την ψυχη και το πνευμα που ειναι απο μονα τους ανεκτιμητα, εχουν την αξια και τη θεση που τους δινουμε. Αν εμεις εχουμε θεοποιησει το χρημα, δεν φταιει κανενας θεος.
Επιπλεον, κανενας χριστιανος που ξερει τι πιστευει και τι διδαξε ο Χριστος (οχι τι λενε οι διαφοροι μνησικακοι και στενομυαλοι θρησκοληπτοι παπαδες και μη), δεν θα πει ποτε οτι αξιζει στους ανθρωπους να πεθαινουν επειδη ειναι απιστοι! Καμια θρησκεια δεν το λεει αυτο, ουτε καν το Ισλαμ, οι ανθρωποι γεννανε τετοιες δοξασιες, γιατι ειναι φανατισμενα και αιμοβορικα πλασματα, αλλα δεν κανει να παραδεχτουν τη διψα τους για αιμα, οποτε καπου πρεπει να βρουν ενα αλλοθι...

Artistz 19 Ιανουαρίου 2010 στις 11:00 π.μ.  

Happy Happy Hour..

Τι να παρεξηγηθεις βρε συ..και να παρεξηγηθεις θα παρεξηγηθεις απο αυτούς που δεν θελουν να σε καταλαβουν.

Η Γνωμη σου σεβαστη βέβαια..
αλλά επέτρεψε με να μη τα ενστερνιζομαι.
Ειδες οτι δεν μπήκα καν στο κόπο να ασχοληθω με τους απεσταλμένους του στη γη(..που σάφως και έχει μεγάλη σημασία).
Αασχοληθηκες με το καθαρο θρησκευτικό κομμάτι και στο κατά πόσο υπάρχει.
Μέσα μου υπάρχω εγώ..σαν προσωπικότητα σαν οντότητα.δεν κατοικεί κατι άλλο στη ψυχή μου.
Μου αρέσει να συγκρίνω με βάση τη καθημερινότητα μου.
Έχω γνωρίσει δεκάδες ανθρώπους που πιστεύουν βαθύτατα στο Χριστό και στα θεία..και όμως σαν ανθρωποι δεν έχουν τίποτα απο αυτά που λες..για αγάπη για όλους-για τους εχθρους..αλήθεια ο χριστοδουλος όταν υπήρχε αυτό το ενστερνιζόταν;..και δεν έβαλα όποιον όποιον..σου έβαλα το κύριο εκπρόσωπο που είχε η η ορθοδοξία για πολλά χρόνια.ενας ανθρωπος της χουντας με εντονες πολεμοχαρής ανάγκες(..αλύτρωτες πατρίδες και τα λοιπά)..τι έχει αυτός στη ψυχή του;το χριστό;..τι έχει ρε πεπόνι οταν λέει οτι ''το όνειρο μου ειναι ενα πρωινο να δω τη Αγ.Σοφια με τη γαλανολευκη να κυματίζει..και ας απαιτηθουν θυσίες-άλλωστε ο θεανθρωπος στη παρουσια του στη γη εδειξε αυτό το δρόμο..''
Φαινεται ξεκαθαρα η αγιότητα και η ταπεινοφροσυνη αυτού του ανθρώπου..

Αλλα ας μην αναλοθώ εκει..
λες..''Είναι καλύτερα δηλαδή να ζεις και να υποφέρεις ; ..''..Ας γυρίσουμε το νόμισμα..Γιατί να υποφέρει;..γιατί η ζωη του να είναι ανυπόφορη;..
Ασφαλώς και κανένας δεν λέει οτι ο θεος(ανύπαρκτος) δημιουργει τα φυσικά φαινόμενα..τα φυσικά φαινόμενα το λέει και απο μονο του..''φυσικά..''

Δα μπορούσα να σου αναφέρω και να σου απαντήσω σε όσα είπες για το χριστιανισμο με πολλά πράγματα που αναφέρει το zeitgeist και τα οποία δεν είναι απλές αναφόρες-είναι αλήθειες ιστορικά καταγεγραμμένες.
Εγω σου μιλάω καθαρά προσωπικά..(to be continued..)

Artistz 19 Ιανουαρίου 2010 στις 11:00 π.μ.  

Πιστεύω στον ευατό μου πάνω απο όλα και στο γεγονός οτι μπορώ να κάνω οτι είναι ανθρωπίνος δυνατό..
Πιστεύω στη δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του..

Θα ξεκίναγα μία εκθεση τώρα μιλώντας για ότι έχει κάνει ο Χριστιανισμός στα πέρατα του χρόνου..όχι για να καταδικάσω το Χριστό(;)αλλά πως το είχαν μέσα τους αυτοί που το πιστεύαν...πώς προσπάθησαν να μετάδωσουν το μηνυμα της αγάπης(..απο πότε η αγάπη έχει σημα το σταυρό και το σπαθί;..)το μυνημα του αγαπάτε αλλήλους(..Σταυροφορίες ε..;..)
Θα μπορουσα να μιλάω για ωρες και για άλλα..ταπείνα μπήκε στην Ιερουσαλημ ο Χριστός..έσπασε και τα παγκάρια έξω απο το ναό που άλλοι εκμεταλεόντουσαν για να κερδίζουν χρήματα.
Πάμε στο τώρα όμως..στις 7/10 εκκλησίες γίνεται εμπόριο κεριά εικόνες σε τιμη ευκαιρίας-μπιχλιμπίδια και ενα σωρό άλλα αντικείμενα..πήραν το μηνυμα του Χριστου..να μη πουμε τι γινεται στα μοναστηρια..

Για τις ωρες θα μιλαγαμε κουκλα μου και θα λεγαμε για τη διαφθορα και για αλλα πολλα.Θα μου ελεγες και άλλα πολλα και εσύ και που θα καταλήγαμε;.Σαφως και τα εχουμε ξαναπει εμεις οι δύο συμφωνώ με όσα είπε ο Χριστός(..υπάρχουν και άλλοι Χριστοι στη γη μας)..αγάπη-για όλους,σεβασμός-ελευθερία..αλλωστε για αυτό παλευουμε όλοι.
Μπορώ κουκλα μου να κάνω όσα είπε ο Χριστός χωρίς να πιστεύω σε αυτόν..μπορώ να κάνω πολλά περισσότερα..και μπορώ να έχω και τη ψυχή μου τόσο γαλήνια και τόσο δυνατή χωρίς την υπαρξη του θεού μεσα μου..

Βλέπω τον Οχλο Happy και κυριολεκτικά στεναωριεμαι..θέλω να σε ρωτήσω κάτι..

Οταν κατηγορηθηκε ένας παπάς για βιασμό ανήλικης εδώ στην Αθήνα(..ας μην αναλωθουμε αν ίσχυε ή οχι..ισχυε και αποδειχθηκε)..οι άνθρωποι της ενορίας του προσευχόντουσαν όλο το βράδυ στην εκκλησία του για την άθωωση του..λέγαν ότι ήταν πλεκτάνη για το πατερ τους και ντροπή σε αυτούς που τον κατηγορούν,και δεν θα μας στερήσουν το παπά μας και άλλα πολλά..
Για το κοριτσάκι 12 χρονών που δεχθηκε ενα βιασμό μία προσευχή δεν έγινε..
Δεν τους ενδιέφερε η ζωή του παιδιού που κυριολεκτικά σημαδεύτηκε αλλά το τομάρι ενός κτήνους και κατ΄επέκταση να μη κατηγορηθεί ενας απεσταλμένος του Θεού και κλονιστεί η πιστή στα μάτια άλλων ανθρωπων..

Οταν κατηγορηθηκε ο Εφραιμ πηγε σεν ενα μοναστηρι στη Πελλα να λειτουργήσει και πήγαν 3 πουλμαν πιστών για να τον υποστηριξουν γιατί δηθεν πολεμάγαν τη χριστιανοσύνη και τέτοια..
και σε ρωτάω..

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ;
ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ;
ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΟΥΝ;
Και μη μου το πας με κριτηριο θρησκευτικο-πήγαινε το με κριτήριο ανθρώπινο..

Οπως και να χει κούκλα δεν θέλω να μου τσιτώνεις..μη θυμώνεις!
Για τη Κριστιάνια δε μου είπες..

Για αυτά θέλω να τα πούμε..

Υ.Γ.Προσοχή στο δρόμο όταν περπατάς πεπόνι..

Φιλιά πολλά..
3Α Αντώνης

Αερικά...

Επόμενη Στάση:ΒΟΥΛΗ

Επόμενη Στάση:ΒΟΥΛΗ

ΕΒΑΛΑΝ ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ...

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP