Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..



Τελικά σε αυτή τη χώρα εδώ του πλανήτη,εκεί που νομίζεις πως τα χεις δει όλα πάντα κάτι θα συμβαίνει για να σου αναιρεί αυτή την άποψη.

Οχι ότι είναι κακό αυτό βέβαια..ίσα ίσα,να μαστε και σε εγρήγορση βρε αδερφέ.

''Την ειρηνική(;;) πορεία των αγανακτισμένων στιγμάτισαν χθες οι κουκουλοφόροι..''
''Ξενέρωσε πολύς κόσμος από τους αγανακτισμένους χθες και γύρισε στα σπίτια του(..τι γράφει ο άνθρωπος όταν έχει κέφια ε;)''

Στο ίδιο μήκος κύματος(τι κύμα..τρικυμία και βάλε),όλα τα Μ.Μ.Ε που από χθες βγάζαν τη χολή τους για τις ορδές των κουκουλοφόρων που χαλάσαν τις ειρηνικές διαθέσεις των αγανακτισμένων..
Διαβάζεις και τις εφημερίδες σήμερα..μία από τα ίδια..
και όμως..και όμως..
Το τετριμμένο ότι ''από κει που δεν το περιμένεις έρχεται'' ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που ζήσαμε χθες..

Κοιτώντας τα πρωτοσέλιδα σήμερα πέφτω σε αυτό του Ελεύθερου..Τι σημαίνει Ελεύθερος μπορείτε με μία απλή ματιά να δείτε κάνοντας μία μικρή αναδρομή σε παλιά πρωτοσέλιδα..φιλοδεξιά(μη πω ακρό-δεξιά και φανώ υπερβολικός)..
Ας δούμε παρέα το πρωτοσέλιδο λοιπόν..


Τι λέει;

Αστυνομικοί με κουκούλα εναντίον χιλιάδων διαδηλωτών;
Αποδείχθηκε ότι οι κουκουλοφόροι δεν έχουν αρχηγό τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το κράτος του ΠΑΣΟΚ;
Μα καλά που ζουν αυτοί;
Δεν τους είπε κανείς ότι κουκουλοφόροι είναι οι ομάδες αναρχικών και αντιεξουσιαστών που τόσα χρόνια καπελώνουν το κίνημα και στη παρούσα φάση τους αγανακτισμένους(βαρέθηκα να τη γράφω αυτή την ηλίθια λέξη);

Αφήνεις τέτοιες υπόνοιες για την Αστυνομία και τα καλόπαιδα τους;
Αγιασμό γρήγορα στη συντακτική ομάδα του Ελεύθερου..

Στο ίδιο τρυπάκι και η διαδικτυακή σελίδα των αγα...μένων(είπαμε δεν μπορώ να το γράφω συνέχεια..) το real-democracy.gr..

''Είμαστε στο δρόμο,είμαστε παντού και καμία μορφή καταστολής-απ'οπου και αν προέρχεται-δεν μας σταματά!''

2 ερωτήματα..
Από πότε μία αμεσοδημοκρατική διαδικασία(την έχουμε βιάσει τη λέξη όλες αυτές τις μέρες στο όνομα της αγανάκτησης), βγάζει ένα τέτοιο συμπέρασμα,όταν δεν είναι προιον συζήτησης της ίδιας της συνέλευσης και δεν έχει γίνει ΚΑΝ συνέλευση ακόμα;

και δεύτερον..

Αφου κάνουν το πρώτο λάθος και λένε κάτι τέτοιο(λες και έχουν καμία δικαιοδοσία να μιλάνε ως εκπρόσωποι του κόσμου της συνέλευσης..εκτός αν το επιδιώκουν ως τελική ανάλυση και έχουν τέτοιες προσδοκίες),γιατί δεν μας λένε κιόλας αυτό το ''από οπου και αν πρόερχεται'' τι σημαίνει;

Οταν αφήνεις να εορείτε κάτι τέτοιο στον αέρα είσαι το λιγότερο αφελής(να μη πω κάτι βαρύτερο..)

Για να εξηγούμαστε λοιπόν..
Το να φωτογραφίζουν τόσο εύκολα τον αναρχικό χώρο τα Μ.Μ.Ε είναι κάτι που χρόνια γίνεται και δεν θα αλλάξει..κρατάει χρόνια η κολόνια..

Το να αφήνει μία λαική συνέλευση(οι συντονιστές τους δηλαδή ή δε ξέρω και εγώ ποιοι) κάτι τέτοιο να εννοηθεί χωρίς να το ξεκαθαρίζει είναι πραγματικά λυπηρό..
Προσωπικά έχω κατέβει πολλές φορές στο Σύνταγμα και δη στη Συνέλευση(γιατί αυτό είναι που πρέπει να στηριχτεί και είναι ένα εγχείρημα που χρειάζεται το κόσμο).

Παρά τα πολλά κενά που έχει ως προς τη διαδικασία, ήταν κάτι που σαφώς μπορεί να θέσει τις βάσεις για κάτι καλύτερο και εν γένει να δώσει τη δυνατότητα να πάει αυτό σε όλες τις γειτονιές(κάτι που σιγά σιγά γίνεται).
Όταν όμως πέφτεις στη λούμπα της τηλεόρασης των Πρεντενέρηδων της Στάης και του κάθε επικίνδυνου δημοσιογράφου είσαι υπόλογος όχι μόνο του εαυτού σου αλλά και όλου του κόσμου-και πόσο μάλλον του κόσμου που απαρτίζει τη συνέλευση και συμμετέχει σε αυτή όλο αυτό το διάστημα.

Οσο για χθες τώρα..
Όσοι ήταν κάτω τα είδαν με τα μάτια τους(όσο τα είχαν ανοιχτά γιατί με τόσα χημικά είναι και κομματάκι δύσκολο)..
..όσοι δεν ήταν, βρήκαν μέσω του πληκτρολογίου την απάντηση..μίλησαν για το ψευτοαναρχικό χώρο για τους πρόδοτες του έθνους-κοινώς ξεκάβλωσαν και είπαν τις μαλακίες τους και με τη συνείδηση τους καθαρή [γιατί διέπραξαν το χρέος τους και κατάγγειλαν(μέσω του pc πάντα) αυτούς που κάνουν αυτά τα άσχημα επεισόδια και δεν αφήνουν το κόσμο να διαμαρτυρηθεί],πέσαν για ύπνο..(αυτός δεν είναι απλός ύπνος...)

Η σύγκρουση μπροστά στη συστηματική και ύπουλη βία που δεχόμαστε όλα αυτά τα χρόνια, είναι πλέον καθήκον του καθένα.
Και μάσκα θα φορέσουμε για τα χημικά τους και παλούκια θα έχουμε να αποκρούσουμε τα γκλομπς τους.

Ανέκαθεν το κόσμο τον τρόμαζε αυτό..τον τρόμαζε η θέα της κουκούλας ή της μάσκας ως μέσο προστασίας(και όχι ως τρόπος να ξεκαβλώσω παίζοντας ξύλο έτσι για τα μάτια του κόσμου με τα κοπρώσκυλα της αστυνομίας).

Το να στιγματίζουμε(και το έχω πει δεκάδες φορές απο εδώ μέσα) ένα ολόκληρο χώρο που έχει δώσει τόσους αγώνες στο δρόμο και εδώ και χρόνια κάνει αυτά που τώρα τα εκθειάζουμε(λαϊκές συνελεύσεις-καταλήψεις πλατειών κ.α.) είναι αφελές..

Αν υπάρχει μία χούφτα μαλάκες που απλά δρουν έτσι γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν, αυτούς η ίδια η ιστορία θα τους δείξει το δρόμο της απομόνωσης από όλο εκείνο το κόσμο που πλέον συγκρούεται μετωπικά με όλα τα μέσα..

Εν κατακλείδι λοιπόν..

Χωρίς αφορισμούς και κυνήγι μαγισσών ας δούμε ξεκάθαρα τι προδιαγράφεται μπροστά μας..
Ο κόσμος της ελευθερίας(της ελευθερίας λέω και ξαναλέω) μπορεί ΚΑΙ θα παρει τη κατάσταση στα χέρια του..και ήδη το κάνει!

ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ-ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ-ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΘΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟ ΠΑΖΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ.

και κάτι τελευταίο..

Μέσα στο γενικό χαμό χθες ξεμύτισαν και διάφορα ερπετά που το τελευταίο καιρό νομίζουν πως μπορούν να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους..
Μετά το πογκρόμ με τη βοήθεια των φίλων τους από τη αστυνομία, κατά δεκάδων μεταναστών στο κέντρο(που τείνει να γίνει συνήθεια δυστυχώς), χθες ήρθαν και στο Σύνταγμα..
Όποιον το πείραξε το ξύλο που παίχτηκε μάλλον πιστεύει πως μπορεί να χτίσει δεσμούς αλληλεγγύης και συνύπαρξης με ναζιστικά αποβράσματα..με αυτούς δεν έχουμε τίποτα να χτίσουμε-τίποτα να διεκδικήσουμε..ας μπουν στις τρύπες τους να μαλώνουν με τα μερμήγκια(γιατί και αυτά ξενόφερτα είναι..)


Υ.Γ.Η Συνέλευση Θησείου-Πετραλώνων-Κουκακίου έδειξε χθες το δρόμο προς όλες τις συνοικίες..Συντροφικά και αλληλέγγυα έστησε μαζί με τη συνελεύσεις Βυρωνα,Μπραχαμίου,Ν.Σμύρνης οδοφράγματα και απάντησε στην ωμή και αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής στο Καλλιμάρμαρο. Μπράβο σε όλα τα παιδιά για τη συντροφικότητα αλλά και για την εξαιρετική και γεμάτη παλμό πορεία που ξεκίνησε από τα Πετράλωνα-πέρασε από το Κουκάκι ανέβηκε Σύνταγμα και μετέπειτα κατευθύνθηκε στο Καλλιμάρμαρο.ΕΎΓΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.

Υ.Γ. 2 Προς καναπεδάτους ΚΑΙ τρομο-υστερικούς...Αν δεν βγείτε από το κλουβί σας και την απομονωση σας, μία ζωή τον ίδιο εχθρό θα βλέπετε μπροστά σας..ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.




1 σχόλια:

BUTTERFLY 16 Ιουνίου 2011 στις 5:04 μ.μ.  

Καλησπερα Αντωνη! Καιρο εχουμε να τα πουμε.
Λοιπον, εγω προσωπικα φοβηθηκα εχτες, ειλικρινα. Ηταν αδυνατον να παω το πρωι κι ετοιμαζομουν να ξεκινησω την ωρα που ξεσπασαν οι ταραχες. Εκατσα σπιτι μου μεχρι να ηρεμησουν τα πραγματα.
Για μενα, οπως εγραψα και στο μπλογκ μου, αυτοι ΟΛΟΙ ειναι πουλημενοι προδοτες, κρατικοι υπαλληλοι! Και λεγοντας ολοι, εννοω και κουκουλοφορους και αστυνομια. Θεωρω γνωστο το παιχνιδακι τους που παντα γινεται σε πληρη συνεργασια. Τ παραδοσιακα ΜΜΕ ακολουθησαν την πεπατημενη, αλλα αυτο ειναι αναμενομενο, αφου κι αυτοι στην ουσια δεν εχουν ελευθερια εκφρασης. Το ιντερνετ ομως κατεδειξε πολλακις τη συνεργασια κουκουλοφορων με ΜΑΤ, καθως και τις αναιτιες επιθεσεις σε πολιτες με δακρυγονα. Πιστευω πως οι περισσοτεροι σκεπτομενοι ανθρωποι εχουν πλεον καταλαβει τι παιζει...οι υπολοιποι θα το καταλαβουν συντομα. Πιστευω, χωρις να ξερω, οτι αυτο εννουσαν και με το "απο οπου κι αν προερχεται", δηλαδη ειτε απο κουκουλοφορους ειτε απο την αστυνομια ειτε απο τους φασιστικους χωρους.
Στα υπολοιπα που λες συμφωνω απολυτα. Την ερχομενη εβδομαδα, αν και με καθυστερηση, γινεται η πρωτη Συνελευση Πλατειας στο Κερατσινι, ανυπομονω να παω!
Ειδες Αντωνη; Σιγα σιγα, ολα οσα ονειρευτηκαμε, συζητησαμε, εστω και με διαφωνιες, πραγματοποιουνται...δειλα και με ειρηνικο ως επι το πλειστον τροπο! Δεν φανταζεσαι τη χαρα μου που αξιωθηκα να το ζησω!...

Επόμενη Στάση:ΒΟΥΛΗ

Επόμενη Στάση:ΒΟΥΛΗ

ΕΒΑΛΑΝ ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ...

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP