Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΟΥ..ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ




Πρόλογος δε χρειάζεται...ξεκινάμε δυνατά..ευκαιρία για όποιον δεν έχει άκουσει ποτέ του τον παρακάτω να τον απολαύσει..χωρίς πολλά λόγια..Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ..







Η δύναμη των στίχων πάντα ειναι τεράστια..
Σκεφτομαι πολλες φορές(..τι περιεργο)..ολους αυτούς τους μουσικους(..τους λένε και μουσικους τρομάρα τους)..που ανεβαίνουν στη σκηνή του τρόμου και των euro και πλουτίζουν τη τσέπη τους,κάνωντας την ιδια ώρα φτωχότερους σε κρίση όλο αυτό το τουρλουμπούκι των δήθεν κριτικών της μουσικής...Το τι ατάκες πέφτουν στα αυτιά μου..''Η μουσική του Ελληνα λέει ειναι το μπουζούκι και η πίστα,και αν δε το καταλάβετε εσεις του δήθεν ποιοτικού πάντα εκει θα μένετε..στο περιθώριο(ευτυχώς..γλιτώσαμε)..''...Μιλαμε ο άνθρωπος που το είπε ζωγράφισε..πω..πω.πω..

Σε μια πρόταση τα είπε όλα..άλλη ιστορική ατάκα..''Ο Ελληνας άντρας αν δεν δει τη γυναίκα να χορεύει το τσιφτετελάκι πως θα ανέβει?..βλέποντας τη σε συναυλία να χτυπιέται?..''

Εδω μιλάμε ο άνθρωπος επικοινωνεί με την μετενσάρκωση του Πικάσο..Μου έρχονται και άλλες φίλε αναγνώστη..''οι γκόμενες οι ωραίες μόνο στα μπουζουκιά σκάνε..''..''αν δε πέταξεις το γαρύφαλλο στο γκομενάκι πως θα βρεις γκόμενα?(..ελα μου ντε..πες τα Χρυσόστομε..απο αύριο στο δρόμο και στις πορείες παιδιά με ενα τριαντάφυλλο..συγνώμη γαρύφαλλο στο χέρι..)...''ολοι με το μπουζούκι μεγαλώσαν..εμεις γιατί όχι?..''....''Μα πως να διασκεδάσει ένας άνθρωπος ακούγοντας rock ή metal ή όλη αυτη τη κουλτούρα που μας το παίζουν και επανάστατες?..τα παιδιά στη πίστα τουλάχιστον είναι λαικά παιδια και δε ντρέπονται για αυτό..''(λαικό παιδί ο παναγιώτης ο κιάμος?)...Κάτσε να ξεκουραστούμε λίγο..το επόμενο τραγουδάκι μου το ζητάς καιρό να το βάλω..και βέβαια θα το βάλω..το αξίζει κιολας..περιμένω βέβαια να τη δω περισσότερο και να δω τη στάση της απο δω και πέρα που τά φώτα αρχίζουν να πέφτουν πάνω της..αφιερωμένο..ακουστε όσοι δε ξέρετε φωνή..απλά ακούστε...






Δεν θα σε κουράσω φίλε αναγνώστη ..σε ολα αυτά που ανάφερα για όλους αυτούς για όλη αυτή τη μουσική βιομηχανία θα τα πουμε αναλυτικά στην επομένη ανάρτηση..πολύ αναλυτικά όμως..μόνο μια αρχή θα κάνω..μη νομίζετε πως θα μιλήσπυμε μόνο για αυτούς...θα μιλήσουμε και για αυτούς που ξεχάσαν πως μεγάλωσαν,και πιαστήκαν απο τα συμβόλαια εταιρειών..και το παίζουν και επαναστάτες...βασιλάκη αφιερωμένο σε σένα το παρακάτω..και κει στα μπουζούκια που κατάντησες και ζητάς απο τους ''συντρόφους σου''200 ευράκια το μπουκαλάκι,αυτό το τραγούδι να μη το ξανάπιασεις στο στόμα σου..











Υ.Γ...Τα υπόλοιπα την επόμενη φορά....
Ονειρεύομαι να ξεσκίσω αυτόν τον πίνακα που φτιάχτηκε με όπλα,
με δάκρυα,
με αίμα και λυγμούς.
Κοιτώντας τη θάλασσα
Όλοι θέλουμε να μεγαλώσουμε



17 σχόλια:

alter ego 29 Ιανουαρίου 2009 στις 10:06 π.μ.  

Φίλε μου με δικαιώνεις… μεγάλωσα με rock μπαλάντες και τα τελευταία χρόνια αναρωτιόμουν για τα γκομενάκια…
Για να σου ρίξει δεύτερη ματιά , πρέπει να χεις καλό αμάξι, να φοράς σινιέ ρούχα και να παρφουμαρίζεσε σα τη μανταμ Ορτανς.. πρέπει να τις πας πρώτο τραπέζι, άντε δευτερο , να τη ράνεις με λέλουδα για να την ράνεις μετά και με ότι άλλο προαιρείσαι.
Ψοφάνε για ωραία λόγια και δώρα. Δε πα να είσαι ο κουασιμόδος, δε πα να είσαι με το ένα πόδι στον τάφο. Θα πηδήξεις…
Αν είσαι ροκ, μόνο η χείρα σου κάθετε, ξέρεις αυτή με τα 5 ορφανά…
Η χούφτα σου δηλαδή.

Καλημέρα παλικάρι μου.

Ανώνυμος 29 Ιανουαρίου 2009 στις 10:14 π.μ.  

Πολύ σωστό άρθρο!
Αυτό που θέλω να πω, είναι ό,τι μουσική και να ακούει κανείς είναι θέμα γούστου και αν εγώ απεχθάνομαι τα μπουζούκια/σκυλάδικα (από άποψη μουσικής) μπορώ να καταλάβω κάποιον που διασκεδάζει με τα συγκεκριμένα. Αυτό που με ενοχλεί είναι η εμπορευματοποίηση της μουσικής όποια και να είναι αυτή και ο συνδιασμός της με το lifestyle μέσω της υπερέκθεσης και της υπερπροβολής συγκεκριμένου είδους στα μέσα.

Artistz 29 Ιανουαρίου 2009 στις 3:55 μ.μ.  

animanos:..Αν και θα τα πουμε πολυ αναλυτικά στην επομενη αναρτηση μου ειναι δυσκολο να μην πω 2 λογια..
Χαιρομαι που υπάρχουν χιλιάδες παιδια που μπροστά στη θέα της πιστας,των αμαξιών,της ευκολης ζωης αντιπαραθετουν όνειρα,συνεχή αλλυλεγύη στο συνανθρωπο,που πιστευουν και παλεύουν για κάτι καλυτερο..
Που πηγαίνουν κόντρα στο ρευμα(...)της εποχης που μας πασσάρουν..και να ειμαστε καλά υπάρχουν χιλιάδες με ονειρα και πιστευω..
στην επομενη αναρτηση θα τα πουμε ωραία..χαιρομαι που σε βρίσκω εδω!

saimag:..Εχεις απόλυτο δικιο..Ξερεις ομως τι γινεται,και αυτό ειναι που πραγματικά πρέπει να αλλάξει?..χιλιαδες παιδιά μέσα σες αυτό το συρφετό που τους παρουσιάζουν δεν μαθαίνουν ποτέ άλλες μουσικές..δεν τους δινεται η ευκαιρια να γνωρίσουν και αλλα πραγματα..
Σέβομαι αυτόν που ειλικρινα έχει ψαχτεί και έχει κατασταλάξει στη μουσική της αρεσκείας του(..και ας ειναι τα μπουζουκια)..δεν ειναι δυνατόν σε μπουζουκια να παίζει τραγουδιστρια(..αηδιάζω μόνο που το γράφω) τραγούδια απο ξύλινα σπαθιά και να αναρωτιουνται απο κάτω..''πω πω τι έγραψε ρε συ η ....?''..οταν μου το ειπαν κυριολεκτικα έπαθα σοκ..εκει ειναι το θέμα..
βεβαια για μένα δεν είναι μονο γούστο η μουσικη..οταν στη λέξη μουσικη ,μπαίνει μεσα το lifestyle,μπαινουν μέσα δεκαδες επιχειρηματίες που σκέφτονται τη τσέπη του άλλου και δε σε σεβονται τοτε εχεις εύθυνη και εσυ που τη γουστάρεις αυτη τη μουσική..δεν μπορεί να έχει γίνει αυτή η μουσικη κέντρο πλούτου για μερικους,να τη στηρίζει τοσο κοσμος,και μετά ολοι αυτοί που τρέχουν σε ολα αυτα τα κεντρα να μιλάνε για οικονομική κρίση,για αλλάγες,για άσχημη κοινωνία και όλα τα άλλα..ολοι έχουμ ετων επιλογων μας..
παραδειγμα θα σου πω..
εαν έκανε συναυλία ο ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ και έβλεπα εισητηριο 40 ευρο,άλλα για ποτο,χάλια μερος δε θα το στηριζα..ο κοσμος τουςε φτιαχνει ολους..αν δε με σεβαστει δεν θα τον στηριξω..
θα πουμε και άλλα..χαρηκα πολυ που σε είδα εδω..
γεια χαρά!

e-mego 29 Ιανουαρίου 2009 στις 6:26 μ.μ.  

Νάμαι και δω. Μπερδεύτηκα, τι να σχολιάσω τις γκόμενες η τη μουσική? Ας τα κάνω 2 σε 1 : Μουσικόνεται δε λέω η κοινωνία μας αλλά ποιό το πρόβλημα? Πάντα υπήρχαν τα σκυλάδικα δίπλα στο λαϊκό τραγούδι (και του Άσημου λαϊκή φόρμα έχει) τί περάζει? Αυτό ίσως που πειράζει είναι το αυξανόμενο κοινό των σκυλοροκάδικων. Δεν ήταν πάντα έτσι. Ο Χατζιδάκης έλεγε " δε με νοιάζει που το θεριό είναι άσχημο, με νοιάζει που το συνηθίζουμε"...βοηθειά μας!

Artistz 29 Ιανουαρίου 2009 στις 6:43 μ.μ.  

Χαιρομαι που ηρθες..ξερεις τι γινεται ρε φιλε..συνφωνω σε αυτα που λες για τη λαικη φορμα,αλλά εγω επικεντρωνομαι στη εν γένει σταση αυτων που την παραθέτουν..θα σου πω ενα παραδειγμα..
Ο Σωκράτης Μαλαμας εχει ρεπερτοριο που η φορμα του αγγίζει το λαικο..τον εχεις δει να κανει πασαρελα στη tv?..Οι συναυλιες του παντα ειναι πανφθηνες..εχει απιστευτη αμεσοτητα με το κοσμο..εχει βοηθησει πολυ κοσμο και πολλους ανθρωπους χωρις να θέλει ο ιδιος να μαθευτει αυτο..Η σταση του λοιπον εμενα με κανει να πιστευω σε αυτον..
και ξέρεις γιατι με πειραζει που το σκυλαδικο υπάρχει με τη τωρινη του συνθεση?δε με πειραζει αποκλειστικα η μουσική,με επηρεαζει ο τροπος που θέλουν να τη βάλουν στο μυαλο του αλλου..(η μουσικη μας και άλλα τετοια κουλά)..ασφαλως και σε μια σωστη κοινωνια με παιδεια πανω απο ολα θα υπηρχαν και τα σκυλαδικα χωρις να ασχολειται κανενας με αυτους και το αντιθετο,αλλα σε μια κοινωνια τετοια τα σκυλαδικα αποτελουν τροφή για δεκαδες νεα παιδια που χωρις μουσικη συνειδηση και στην προσπαθεια αποκτησης της,πεφτουν στο λάκο που τους ριχνουν..τελοσπαντων ειναι τεράστι α κουβέντα και χαιρομαι που άφησες το σχολιο σου..να σαι καλα.
αντώνης

Unknown 29 Ιανουαρίου 2009 στις 9:48 μ.μ.  

artistz...φίλε ωραίο θέμα...σήμερα
ζω με την μουσικη και αναπνέω παρακολουθω ορισμένους τραγουδοποιους απο χρόνια γι' αυτό και με ξέρουν κιόλας προσωπικά
η επιτυχία του σωκράτη είναι ότι όταν είμαστε 20 ατομα στο εμπριμε που τραγουδαγε και μας εβλεπε στο προσωπο ετσι έμεινε και τωρα που δεν μας βλέπει γιατι είμαστε χιλιαδες ηταν απλος και ωραιος έμεινε απλός και πολύ ωραίος...
λιζετα προσωπική φίλη μεγάλη καλιτέχνης αρνείται την άνοδο της στο κιτσαριο και στο ευρο γιατι είναι αυθεντικη και ωραία...
στηρίζουμε αυτους όλους συνέχεια και είναι ευτυχώς αρκετοί...
τα ξαναλέμε.....πλουταρχέ μου..χιχι

Artistz 30 Ιανουαρίου 2009 στις 2:55 π.μ.  

Αυτο το πλουταρχο θα με κανει να ξεράσω..το λες για πλακα ομως για αυτο δεν αντιδρω..μεγάλος ανθρωπος ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ..ΛΙΖΕΤΑ για να ειμαι ειλικρινης δεν έχω ακουσει πολλα..θα φροντισω να μάθω ομως..γεια χαρα φιλε

zoyzoy 30 Ιανουαρίου 2009 στις 11:09 π.μ.  

Αυτό που μου αρέσει στο Blogg σου εκτός από τις επαναστατικές σου ιδέες είναι η διαφορετικότητα της μουσικής που επιλέγεις.Δεν ντρέπομαι να πω οτι είμαι και'γω ένα θύμα των ΜΜΕ με ακούσματα εμπορικά αλλά δεν παύω να εκτιμώ την καλή και ποιοτική μουσική.
Καλή σου μέρα♥

Artistz 30 Ιανουαρίου 2009 στις 11:44 π.μ.  

Καλημερα Ελενη.
Προσωπικα δεν έχω κατι με τα ακουσματα..ο καθενας φτιαχνεται στο αυτί του με οτι γουστάρει..το θέμα για μένα ειναι πως φθάνει εκει..αγω αυτό ψαχνω..εσύ μπορεις να κρίνεις τη σωστή μουσική..σκέψου ομως πόσα χιλιάδες παιδιά αγνοούν την ύπαρξη τους..ξέρεις πόσα παιδιά απο το παύλο σιδηροπουλο ξέρουν μονο οτι πέθανε απο ναρκοτικά?..φρόντισαν μονο αυτό να τους πουν..εκει τρελαινομαι..και εκει μπαινει και αυτή η βιομηχανοποιημενη μουσικη..γιατι αυτή τη μουσικη θέλουν να βάλουν το κοσμο να ακουσει..ειπαμε και τις προαλλες..τα παιδια αποχαυνωμένα τα θέλουν..τι βόλευει το συστημα?ενα νέος να ακούει χατζιδακη-παυλο-ασιμο,να διάβαζει στιχους βαμβακαρη και τόσα πολλα ή να ακουει κιαμο,μπεζεντάκου,βίσση,βανδή,και να διαβάζει το βιβλίο της βάσιας λόη?
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ..ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΟΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ..ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ..
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ..ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΚΙ ΤΟΥΑ ΑΡΕΣΕΙ..ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ..ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ.ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΒΙΑΖΟΥΝ..ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΗ ΛΕΞΗ..ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΕΝΗ..ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ

mariw 30 Ιανουαρίου 2009 στις 3:40 μ.μ.  

Μεγάλο θέμα. Τι είναι καλή μουσική. Ότι μιλάει στην ψυχή μας, ότι μας εκφράζει. Όποιος λέει ότι τον εκφράζει το «θέλω τραλαλά» λέει ψέματα. Η μουσική είναι κομμάτι από τον παράδεισο. Είναι η γλώσσα τον αγγέλων. Κάποιοι την βεβηλώνουν αλλά στα πάντα δεν γίνεται αυτό. Στο τέλος αυτό που μένει είναι το καλό και αυτό που αξίζει. Και τα καλά τραγούδια μένουν για πάντα. Γράφονται μαζί με την ιστορία και υπάρχουν και για τους ανθρώπους του μέλλοντος.

Όσο για τις «γκόμενες»…. Με λάθος γυναίκες κάνετε παρέα. Δεν είναι όλες οι γυναίκες γκόμενες και, πιστέψτε με, οι περισσότερες δεν είναι επιφανειακές. Οι άντρες απλά βλέπουν το πακέτο και χαίρονται όταν αυτό είναι καλό. Ένα δώρο όμως αν δεν το ανοίξεις είναι απλά ένα κουτί.

Artistz 30 Ιανουαρίου 2009 στις 3:58 μ.μ.  

Μπραβο σου γιατι επιασες αυτο που ηθελα να περασω οταν έκανα σχολιασμο για το τροπο που μιαλνε καποιοι για τη μουσικη και για τη γυναικα.
Αυτο ακριβως που ειπες εννοουσα..και αυτό ειναι που μου τη δινει στο τροπο σκεψης του περισσοτερου κοσμου..θετουν την διασκεδαση και εν γενει τη μουσικη με χαρακτηριστικα οπως οραιοποιηση της γυναικας που χορευει,που φοραει ωραια ρουχα,που φοραει και το μινακι της..
Και το ειπες με το καλυτερο τροπο..''Ένα δώρο όμως αν δεν το ανοίξεις είναι απλά ένα κουτί''..
ειλικρινα χαρηκα πολυ για αυτο που απαντησες..συμβαδιζουμε σε ιδια μηκη κυματος..αυτο ακριβως σκεφτομουνα οταν την εγραφα την αναρτηση.
φιλια πολλα..παρε και ενα τραγουδακι..ετσι γιατι με ανεβασες..
http://www.youtube.com/watch?v=Gn7RxJ8wGJw&feature=related

ακουσα το σε παρακαλω σε αυτη την εκτελεση που σου εστειλα..και ακου κοσμο..ανατριχιασα που το εγραψα..
φιλια πολλα κουκλα

mariw 30 Ιανουαρίου 2009 στις 4:24 μ.μ.  

Έλιωσα τώρα. Το λατρεύω αυτό το τραγούδι…. Ευχαριστώ ξανά και ξανά…

Unknown 30 Ιανουαρίου 2009 στις 4:27 μ.μ.  

η λιζέτα καλημερη φίλε αντωνη που σε πειραζω με τον πλ......ο ειναι μια αυθεντικη καλιτέχνης που η καριερα της που και τωρα ειναι μεγαλη...αλλά θα ηταν τεράστια σε φημη και σε πλούτη αν η ιδια γινοταν οπως λέει σε ενα τραγουδι της παραβάτης....προκειται για μια αγνη ψυχη και ενα υπηρτη αξιων ιδεων....εμεις την ακολουθουμε παντου.....ακουσε την και θα δεις...κορυφαια τραγουδια της...ητανε αερας...παραβατες...λαθροκυνηγοι...
αχ ζωη...και αλλα΄πολλά...

Artistz 30 Ιανουαρίου 2009 στις 4:34 μ.μ.  

Φιλε Παναγιωτη σε ευχαριστω πολυ..ειλικρινα θα τη ψαξω ακομα πιο πολυ..και να εισαι σιγουρος πως θα φιλοξενησω τη φιλη σου και εδω..σε ευχαριστω παρα πολυ..το ξέρω πως με πειραζεις με το πλουταρχο..πω πω πω..ονομα και αυτος ο ανθρωπος..σκετη τραγωδια και το ονομα του.γειαα!

Φοίβη 30 Ιανουαρίου 2009 στις 4:43 μ.μ.  

Ναι !Αντώνη, με τα γαρύφαλλα να κατέβετε..
Είναι το λουλούδι της αντίστασης, το λουλούδι του Νίκου Μπελογιάννη...
Κατάντησε στα μπαρ και στα σκυλάδικα, φαντάζεσαι το γιατί.
Ακριβώς επειδή ήταν σύμβολο, και τα σύμβολα δεν χωρούν στο κόσμο τους…
Και τα λαϊκά μαγαζιά, που σήμερα ανεβαίνουν τα κοριτσόπουλα στα τραπέζια και ξεφαντώνουν με χορούς σεξιστικούς, κι αυτά κάποτε, ήταν μαγαζιά αντίστασης.
Τα ρεμπετάδικα. Θα μου πεις έχει και τώρα ρεμπατάδικα…
Ρεμπέτες δεν έχει! αυτούς που χαν μπέσα και φιλότιμο, τώρα έχει μόνο ρομπότ…


Σ ευχαριστώ για τη στάση σου.

Μαγδαληνή.

Artistz 30 Ιανουαρίου 2009 στις 5:28 μ.μ.  

Πολυ σωστά magdalenia μου(..καποια στιγμη πιστεψα και εγω ο αναρχοαυτονομος οτι αυτη τη λεξη δεν θα τη ξαναγράψω)..
Οπως τα λες..εκαναν το γαρυφαλλο να μοιαζει τοσο ασημαντο ώστε να πεταγεται έτσι απο δω και απο κει και να μαζευεται απο το πατωμα σα ειδος προς καταναλωση..ακομα και τα γαρυφαλλα κοστιζουν..ειδες ομως?πληρωνουν για να κρατανε γαρύφαλλα και να τα πεταμε..ενω εμεις τα εχουμε παντα φυλαγμενα στις καρδιες μας..
Και μην με ευχαριστεις για τιποτα...
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ

Artistz 30 Ιανουαρίου 2009 στις 5:31 μ.μ.  

Ο δαιμων του πληκτρολογιου χτυπησε..
εννοουσα..''πληρωνουν για να κρατάνε γαρύφαλλα και να τα πεταΝε...ενω εμεις τα εχουμε παντα φυλαγμενα στις καρδιες μας..''

bye...

Επόμενη Στάση:ΒΟΥΛΗ

Επόμενη Στάση:ΒΟΥΛΗ

ΕΒΑΛΑΝ ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ...

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP