Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ..


Πηγές:http://www.centromag.blogspot.com/ ,Βικιπαίδεια.


Αν η Ισπανία είχε είδωλο αυτό θα ήταν η Γκουέρνικα.Αν είχε εθνικό ζωγράφο αυτός θα ήταν ο Πάμπλο Πικάσο.

Πριν απο 73 χρόνια με την άνοδο του Φράνκο στην εξουσία,ξέσπασε ο ισπανικός εμφύλιος πόλεμος που διήρκεσε τρία χρόνια(1936-1939).Μία τεράστια λάβα άρχισε να εξαπλώνεται απο το βορρά σε όλη την Ισπανία.Το γεγονός όμως που την έκανε ανεξέλεγκτη αυτή τη λάβα ηταν ο βομβαρδισμός και η ισοπέδωση απο γερμανικά αεροσκάφη στις 26 Απριλίου του 1937 της βασκικής πόλης Γκουέρνικα..Η συμφωνία συμμαχίας Χιτλερ - Φράνκο θα φέρει ενα ανεξέλεγκτο αιματοκύλισμα στη βασκική πόλη..


Δύο μήνες μετά ο Παμπλο Πικάσο συνδέθηκε για πάντα με τη Γκουερνίκα, δημιουργώντας τον ομώνυμο πίνακα.(φώτο πάνω γνωστός ως ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ)


Κανένας πίνακας δεν δημιουργήθηκε για να διακοσμεί σπίτια αλλά είναι ένα εργαλείο πολέμου για επίθεση αλλά και για άμυνα εναντίον του εχθρού δηλώνει αργότερα ο ιδιος.



Ενας πίνακας λοιπόν ως έργο τέχνης μπορεί να συμβολίσει όλα τα επίπεδα, κοινωνικά και πολιτικά, και να αποδώσει με τη καλύτερη έκφραση τέχνης αυτό που ζούμε.


Ας προσπαθησουμε μέσα απο αυτό το πίνακα να δουμε εμάς..να δούμε τη κατάσταση που ζούμε εμείς..Εαν ζούσε ο Πικάσο και έβλεπε τι γινόταν εδώ στη χώρα μας μάλλον θα το σκεφτόταν καλά να σταματήσει να ζωγραφίζει...το Πικάσο δεν τον Εμπνεε η πουστιά και η ηλιθιότητα,αλλά το πάθος και η ανθρωπιά..κατί που εδώ στην Ελλάδα το έχουμε ξέχασει προ πολλού..


Κοιτάζωντας λοίπον αυτόν τον απιστευτο πίνακα ας μας δούμε μέσα(..ιεροσυλία βέβαια,γιατί ο Πικάσο το έφτιαξε για ανθρώπους και όχι για κατι που μοιάζει με άνθρωπο..δηλαδή εμας..)


Ταύρος:..Η βία και το απόλυτο σκοτάδι που ζούμε...ή αν θέλετε καλύτερα συμβολίζει κα΄επέκταση τη πολιτική και το σύστημα που έχουμε..



Μητέρα με το νεκρό παιδί της:..Ο θρήνος της καθημερινότητας...π.χ..σκεφτείτε τη μητέρα του Αλέξανδρου,τις μάνες στη Παλαιστίνη και άλλα πολλα..θύματα αμετανόητων δολοφόνων..αιμοσταγών που η εξουσία τους κάνει μισά-νθρωπους..



Πολεμιστής:Αυτός που πολεμάει για τα ιδανικά του,για το καλύτερο όλων..χαμένος όμως προτού καν ξεκίνησει να πολεμάει..για αυτό και νεκρός στο πινακα..ετσί και εμεις..πολεμάμε αλλά αντικρυσμα δε προκεται να δούμε..οσο υπάρχουν ταύροι δίπλα μας και αρπακτικά πουλιά έτσι θα είμαστε..πολεμιστές χωρις να μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά.



Πουλί:..Όλοι όσοι έφυγαν,οι ψυχές που πέταξαν και έφυγαν μακριά..που πάλεψαν που μάτωσαν...



Αλογο:..Το άλογο που καταρρέει και παραμένει όρθιο στο αριστερό του πόδι,το κεφάλι του όρθιο ακόμα..θα αντέξουμε?


Γυναίκα με λάμπα: Η συνειδηση μας που κοιμάται και παραμένει αδιάφορη σε όλα όσα γίνονται...Μια συνειδηση που αναβοσβήνει καθημερινα και τείνει να εκλέιψει για πάντα..
Αδιαφορούμε δυστηχώς...για πολλά πράγματα..

Ενας πίνακας ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ...Ενας πίνακας που απο όποια πλευρά της ιστορίας και αν τοποθετηθείς θα βρεις μέσα του όλες τις αλήθειες της μίζερης πραγματικότητας μας..

Βλέπω καθημερίνα σε όλα τα blogs της φωτογραφίες του ΘΟΔΩΡΗ ΤΕΝΕΖΟΥ,του ανθρώπου που επι 43 μέρες με την σημερίνη κάνει απεργια πείνας για την κατάσταση που τον έφεραν τα καρτελ και η αναλγησία του κράτους,αυτόν και την επιχειρηση του..

Νιωθω ασχημα να μιλήσω και να πω οτιδηποτε για τον αγώνα ενος ανθρώπου να διαφυλάξει πάνω απο ολα την αξιοπρεπεια του,το ψωμί του και την οικογενοια του..καθημερίνα περνάω απο κει για να πάω σπιτι μου και νιώθω λίγος στο μεγαλείο ενος ανθρώπου που χάλασε την υγεία του για όλους εμάς..και οι λίγες κουβέντες που του λέω πέρα απο την στήριξη που του δίνουν, δεν είναι τίποτα παραπάνω..τίποτα δεν είναι..

Βλεπωντας τον καθημερίνα λοιπόν μου ήρθε αυτος ο πίνακας στο μυαλό..απο τη μία ο αλληλοσπαραγμός ενος εμφυλίου και όλα τα δεινα που είχε και έφερε,και απο την άλλη η εικόνα ενος ανθρώπου που παλεύει για τα δείνα όλων..

Θα σταθώ όμως σε κάτι άλλο...
Πέρα απο την μεγάλη στήριξη που έχει απο πολλα παιδιά στα blogs τα οποία καθημερίνα τον στηρίζουν και κάνουν μεγάλο αγώνα για αυτόν,και τα οποί ααξίζουν πολλά μπράβο,βλέπω μία αδιαφορία απο κάπου άλλου..

Και βέβαια δεν εννοώ την κυβερνήση η οποία ποτέ δεν ενδιαφέρεται για το κόσμο...
Και βέβαια δεν εννοώ τα Μ.Μ.Ε. τα οποία είναι από άλλο κόσμο φερμένα..

Εννοώ τους εργαζόμενους του..και να εξηγήσω τι εννοώ..

Απο όσα έχω δει τον επισκεύφθονται πότε πότε μερικοί και τον στηρίζουν...
Εχουμε λοιπόν 220 εργαζόμενους οι οποίοι έμειναν χωρίς δουλειά..
Θα έπρεπε κάθε μέρα να είναι εκεί τουλάχιστον οι 200(..για να μη πω όλοι...)και να είναι στη θέση μαζί του..και όχι να κάθονται 1 ώρα και να φεύγουν(..αν πάνε)

Σκεφτείτε εσείς τώρα να σας απολύσουν να κλείσει η επιχείρηση που δουλεύατε,ο εργοδότης να κάνει απεργία για αυτόν και για σας,και εσείς να είστε σπίτι..μιλάμε για κοροιδία..και για προδοσία..

Καταρχήν ξέχωρα απο αυτό νομίζω πως ο καθένας απο εμάς θα έπρεπε να είναι εκει τώρα,αλλά πρώτοι απο όλους έπρεπε να είναι οι άμεσα θιγμένοι..πως να το κάνουμε?..και πειτε μου τώρα πως να κατέβει ο απλος κόσμος και να τον στηρίξει και να είναι μάζι στη θέση του,όταν οι ίδιοι του οι εργαζόμενοι δεν κάνουν το ίδιο..?και δεν είναι δικαιολογία για όλο το κόσμο αυτό,αλλά ας είμαστε όλοι μας συνεπείς..


Προσωπικά μου εχει κάνει απίστευτη εντύπωση,γιατι εκτός του ότι ειναι μόνος του δεν βλέπω να κατεβαίνουν και κάτω να είναι εστω και για λίγο μαζί του..
Σιγουρα θα υπάρχουν ανθρωποι απο τη δουλειά του που θα τον βοηθάνε και θα τρέχουν,αλλά είναι απαραδεκτο να μην είναι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και οι 220 εκεί στο πλευρό του..όλοι!...όλων ειναι η ευθύνη..και μένα που τα γράφω τώρα...όλων μας..

Εαν κάποιος ξέρει ρε παιδιά κάτι παραπάνω ας μου πει...απο όσα ξέρω, και περισσότερο απο αυτά που βλέπω λέω,και δυστηχώς αυτή είναι η μαύρη αλήθεια..ΔΥΣΤΗΧΩΣ.

Το φάντασμα της Γκουέρνικα θα μας ακολουθεί παντού..οπου βρεθούμε και όπου σταθούμε θα υψώνεται μπρόστα μας...

Ειδικά εδώ στην Ελλάδα,αυτό το φάντασμα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε πολλά μέτωπα..
Θα τα πουμε εν καιρώ γιατί μαζεύτηκαν πολλά..και ειδικά σε μερικά θα ρίξουμε πολύ γελιο..γελιο θα ναι?κλάμα θα ναι?..θα δείξει...

Υ.Γ. Ο zouglas χθες είπε:..''εκ μερους όλων των Ελληνων(..απευθυνόμενος στους Πυροσβέστες)σας ζητάμε συγνώμη που σας έχουμε ξεχάσει..''εκπρόσωπος όλων των Ελληνων?απο πότε ρε Maki?..σε βάλαμε αντιπρόσωπο και δε το ξερουμε?

Υ.Γ.2 Του έχει λείψει η εφημερίδα του Μακη για αυτό τα κάνει αυτά...

Υ.Γ.3 Αυτό το πράγμα να χτυπάνε ομοφυλλοφιλους,λεσβίες κτλ. και να τους βρίζουνε τελικά δεν θα σταματησει ποτέ..σε όλη την Αθηνα γεμίσαμε αρχιδάτους που τα γαμάνε όλα,και δεν σεβονται τιποτα..σε όλη την Αθηνα..παντού..συγκεντρωση αυριο στα Εξάρχεια στις 8.30 για τη πάταξη και απομόνωση τέτοιων περιστατικών...και δεν χρειαζεται να είσαι ομοφυλλόφιλος για να παρευβρεθεις..μιλάμε για ανθρώπινα δικαιωματα..και εμεις που είμαστε straight(..γιατι στο μυαλό ειμαστε πολύ μαλάκες)εχουμε υποχρέωση να σταθουμε και να απομονωσουμε τετοιους μισά-νθρωπους..

Υ.Γ.4 Μαθήματα Ιστορικής ηλιθιότητας κυκλοφορουν και σε blog και σε ιστοσελιδες μεγάλης αναγνωσιμότητας..το νου σας!

Υ.Γ.5 Και ημαρτον απο μερικους bloggers(..ή οτι αλλο θέλουν να λέγονται)...εναλλακτικότητα μοιράζουν και διαλαλούν αλλά δεν ξέχανε να το παιζουν και δικτάτορες στα blog τους..και μετά θέλουν να αλλάξουν και το κόσμο..

Υ.Γ.6 ..Καλή δύναμη Θόδωρα...

Υ.Γ.7 Για γέλια και για κλάματα είμαστε....

Αφιερωμένο στο Θόδωρα..


13 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2009 στις 8:43 μ.μ.  

ΜΕ ΘΛΙΒΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ Η ΔΟΣΗ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ.
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΓΕΛΑΣΤΟΙ ΚΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΜΑΣ.
ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ.
ΚΟΙΤΩ ΤΟ LIVE ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΠΛΟΓΚ, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΓΩ ΣΤΕΚΩ ΚΑ ΖΩ, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΞΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.
ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ.
ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ Η ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙΣ ΑΜΑΣΗΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.
ΚΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥ ΜΙΛΟΥΝ
ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ
ΤΟΝ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΝΕ
ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΚΑΝΕΙΣ
ΣΤΡΑΒΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩς ΓΕΝΟΜΕΝΑ

ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Artistz 27 Μαρτίου 2009 στις 11:26 μ.μ.  

Αν για κάτι δεν αξίζει ο Θόδωρας αυτή τη στιγμη να περνάει είναι να χάλαει την υγεία του για όλους εμάς..δεν το αξίζουμε..πηγα τώρα στη συγκέντρωση που ειχε και με λύπη πολύ μεγάλη ειδα να είναι το πολύ 100 άτομα..100 ατομα σε σύνολο 6.000.000..αυτό λεγέται ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ..

Δεν τον αγγίζει το κόσμο..και δεν τον αγγίζει όχι γιατί έτσι τον έμαθαν,αλλά γιατί με το να μη συμμετέχει βγάζει τη ρετσινιά της απουσίας του απο πάνω του..σου λέει και ένα ξερό...''μα δεν γινεται τίποτα..εμείς θα το αλλάξουμε;..'',και βγάζει την ενόχη του απο πάνω.

Το πιο τραγικό πιστεύω είναι να μπορείς,και να μη κάνεις τίποτα να το αλλάξεις,και αυτό απευθύνεται σε όλους εμάς...ΜΠΟΡΟΥΜΕ το ξέρουμε αλλά τίποτα δε κάνουμε..
Εαν σήμερα ήταν 5000(..δες ποσους λίγους βάζω)θα είχε γίνει κάτι..

Δες όμως τι μας εχουν κανει..Εχουν κάνει το κόσμο να απελπιζεται(..και πόσο μαλλον τον κοσμο που τρέχει),και να νιωθει τοσο λίγος που δε μπορεί να βοηθησει(..ενω εχει βοηθησει πάρα πολυ,και εννοώ το κοσμο που τρεχει βέβαια),επειδή υπάρχουν 300 μαλάκες και ενα γέλοιο συστημα που τους δίνει τη δυνατοτητα να ισοπεδωνουν οτι βρουν μπροστα τους,στο βωμο του χρήματος.

Μια δημοκρατία που πλέον εχει γίνει ανέκδοτο στα χείλη όλων μας..

Να σου πω κάτι ομως?
Αυτά τα λιγα που μπορουμε να προσφερουμε και να κάνουμε,ας τα κάνουμε..
Μακαρι να μπορουσαμε να κανουμε πολλα περισσοτερα..
Μας οδηγουν με ασφάλεια στην ανυπαρξία μας την προσωπικη και ψυχολογικη..
Βαρεθηκα να γυρναω σπιτι και να μονολογω τι δεν έκανα..,και σκέψου πως υπάρχουν ανθρωποι που ούτε καν το νιώθουν αυτό..που ουτε καν μπορουν να μπουν στο μυαλο σου και να σε νιωσουν..που τα προβληματα και οι εννοιες που έχεις εσυ στο μυαλο σου για ότι γίνεται, για τους άλλους δεν υπάρχουν καν..

Δεν ειναι άδικη η κοινωνία τελικά,αδικος ειμαι εγώ και εσυ και άλλοι πόσοι που καθομαστε και ελπιζουμε..σε τι ελπιζουμε ηθελα να ξερα..

Αλλα δεν γουσταρω να εξισαινωμαι εγω και ολα τα παιδιά που τρεχουν εστω και λίγο με ολους αυτους που καθονται αναπαυτικα στο καναπε και πλασαρουν ιδεολογία και εξυπνάδα...

Μπορει να μην θυσιαζομαι(..γιατι ολοι μας πρεπει να θυσιαστουμε)αλλά δεν πλασάρω στυλάκι και το παίζω εξυπνος..

Βαρεθηκα να βραζω και να νιωθω το ιδιο ενοχος με ολους αυτους τους αδιαφορους..

ΘΑ ΝΙΩΘΩ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ,ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΚΩ ΤΙΠΟΤΑ..

Αμαν πια..

Να σαι καλα και σε ευχαριστώ πολυ για το σχολιο..γεια χαρα

alterego 28 Μαρτίου 2009 στις 10:41 π.μ.  

Καλημερα.
Εκστασιασμενος σκεκεται ο Ναζι αξιωματικος μπροστα σε αυτον τον πινακα και ρωταει τον Πικασο
-Εσυ το εκανες αυτο;
Η απαντηση ηρθε αμμεσως απ τονκαλλιτεχνη.
-Οχι εγω, εσεις,
Παντως μου αρεσε η δικη σου ματια πανω στο μεγαλειωδες αυτο εργο.
Οσο για τον Θοδωρη θα πω οτι ποτε μεχρι τωρα κανεις δεν ενδιαφερθηκε για κανεναν απεργο πεινας. Γιατι να το κανουν τωρα;

Artistz 28 Μαρτίου 2009 στις 12:12 μ.μ.  

Αφοπλιστικη η απαντηση του Πικασο..
Και σκεψου οτι αυτον τον πινακα ο Φρανκο εβαλε λυτους και δεμενους να τον καταστρεψει..
Οπως και να χει βλεπωντας τον συνειρμικα σου ερχεται οτι γινεται σημερα στο πλανητη μας..

Για το Θοδωρη τι να πω;..Απλα θα συμπληρωσω σε αυτο που λες οτι γενικα ο Ελληνας δεν ενδιαφερεται για οτι γίνεται γενικα..λιγα τον αγγιζουν..και ακομα πιο λιγα τον σηκωνουν απο τη καρεκλα..

Καλημερα

Ελενα καπακιώτου 28 Μαρτίου 2009 στις 3:48 μ.μ.  

ναι μου αρεσε και μενα πολυ η απαντηση του πικασσο... οχι μονο αφοπλιτική .... αλλα πολυ κατανοητική!!!!!

Lefki 29 Μαρτίου 2009 στις 2:24 π.μ.  

Μου άρεσε πολύ η ματιά μου πάνω σ'αυτόν τον πίνακα....
100 άτομα λοιπόν. Ας μην ψάχνουμε τους υπόλοιπους, δεν έχει νόημα. Ήταν έστω κι αυτοί οι 100 εκεί. Γι'αυτόν τον άνθρωπο που παλεύει μόνος έμοιαζαν χιλιάδες. Το χαμόγελο αν είναι πλατύ, ας είναι κι ένα μόνο, φτάνει να φωτίσει μια ψυχή. Σκέψου 100 χαμόγελα. Σκέψου 100 χαμόγελα συμπαράστασης...
:)

Lefki 29 Μαρτίου 2009 στις 2:26 π.μ.  

*σου! η ματιά σου! (εμ τέτοια ώρα που μπαίνω να κάνω σχόλια.....)
;)

mnisikakos 29 Μαρτίου 2009 στις 1:40 μ.μ.  

είχα πάει στη Μαδρίτη πρίν τρια χρόνια στο Μουσείο Ρέινα Σοφία και πραγματικά είχα μείνει με ανοιχτό το στόμα μπροστά σε αυτό τον τεράστιο πίνακα (ποιοτικά και ποσοτικά διότι μπορεί να μη φαίνεται αλλά έπιανε όλο τον τοίχο!)..δε ξέρω αν ο Πικάσο έχει δημιουργήσει και άλλα πολιτικοποιημένα έργα αυτό που ξέρω όμως είναι ότι ανήκει στη μειοψηφία των καλλιτεχνών εκείνων που πέθαναν πλούσιοι..η κόρη του δε ακόμα οικονομάει--βέβαια σε τίποτα δεν αναιρεί το καλλιτεχνικό του έργο..
όσο για τη ιστορία του κ. Θεοδωρή μπορώ να πω ότι δε γνώριζα τίποτα :(

Artistz 29 Μαρτίου 2009 στις 1:50 μ.μ.  

Ποσ θα ηθελα να το δω απο κοντα ρε γαμωτο..οσοι το εχουν δει απο κοντα λενε οτι ειναι 10.000 φορες πιο δυνατος απο οτι να το βλεπεις σε μια φωτο..οσο για τη κορη του ειναι αυτό που λες..δεν μπορει να αναιρεσει κανεις το καλλιτεχνικο του εργο..

Για το θοδωρα δεν εχω τιποτα αλλο να πω..για την ωρα της γης ξεραν ολοι να κλεισουν τα φωτα τους(..δεν θα κρινω αν ηταν σωστο ή οχι μιλάω για τη κινηση και την ευαισθησια που ξαφνικα εδειξαν),να κατεβουν και να συμπαρασταθουν ομως ουτε λόγος να γινεται..

Unknown 29 Μαρτίου 2009 στις 5:55 μ.μ.  

για τον άνθρωπο αυτό που δινει τον αγωνα του...κουράγιο αν και πιστευω ότι είναι άνισος...
για τα γενικα σου σχόλια και με το θέμα που έβαλες θα συμφωνήσω μαζί σου.....ένα πράγμα να ξέρεις λόγω του νεαρού και δυναμικού της ηληκίας..σου..
πολλοι ε΄χουν να επιλέξουν τις υποχρεώσεις τους για την επιβίωση της οικογένειας τους...είναι artist
πίστεψε με..φοβερό συναίσθημα να γυρνάς σπίτι χωρίς μία και τα παιδιά σου να σε κοιτούν στα μάτια
και φυσικά δεν μιλώ για έξτρα και λοιπά να μην έχεις να πάρεις φαγητό
να τα ταϊσης...άσε φίλε ούτε στον χειρότερο εχθρό σου..να μην τύχει..
ας ελπίσουμε σεις οι νέοι με πιο ανοικτα μυαλά να πετύχετε μια καλύτερη και δικαώτερη ζωή...για όλους...
νάσαι καλα φίλε...
για τους αγώνες θα πώ ..
όλοι ενομένοι έξω από σκοπιμότητες χρώματα κόμματα γιαλαντζή ιδέες

Artistz 29 Μαρτίου 2009 στις 6:36 μ.μ.  

και συμφωνω παναγιωτη..οταν η οικογενοια σου στερειτε ακομα και το ψωμι που θα φαει χρειαζεται αγώνα, και εκ των υστερων οπως λες να επιλεξουν τις υποχρεωσεις τους..
Απλα και ολοι αυτοι Παναγιωτη και δεν εννοω εσενα φυσικα αλλα ενα ματσο ηλιθιους αλλους που βριζουν ολη τη νεολαια και βγαινουν απο πανω μετά..
Εμεις οι νεοι οπως βλεπεις φροντιζουμε να αλληλοτρωγομαστε ποιανου η ιδεολογια ειναι πιο ισχυρη και επικρατεστερη..αυτό μας μαρανε..και εχεις ολα τα φασιστοειδη(..καταλαβαινεις,θυμησου στο blog της λευκης τι εγινε και γινεται με καποιον/ους..)να κανουν σουλατσο στα blog και να μας μιλανε για τον ηρωα Παπαδοπουλο και τη χουντα...και εμεις να τον αφηνουμε ετσι να σουλατσαρουν..τι να πω;
Δικαιοτερη ζωη;τι ειναι αυτό;
γεια χαρα παναγιωτη

mnisikakos 29 Μαρτίου 2009 στις 8:56 μ.μ.  

ναι έχει δίκιο ο homemade μέσα στο μυαλό και στη ζωή του καθενός υπάρχει μια άβυσσος..εγώ που δεν έχω "οικογενειακά βάρη" αλλά έχω και εγώ τα δικά μου τελοσπάντων, με ρώτησε σήμερα ένας μέσα στο τρόλεϊ, ποιό είνια, και εγώ δε μπορούσα να θυμηθώ σε ποιό τρόλεΪ ήμουνα μέσα! γι αυτό σου λέω καμιά φορά η ζωή σε πηγαίνει απο μόνη της, σταματάς να την ορίζεις από ορισμένο σημείο..όσο για τα κόμματα και τις ιδεολογίες να μη σχολιάσω--αυτές οι μαλακίες μας έχουν φάει τόσα χρόνια!

Unknown 29 Μαρτίου 2009 στις 9:49 μ.μ.  

καλησπέρα artistz...ξέρεις ότι συμφωνούμε...οι νέοι που μάχονται για ισα δικαιώματα για μια καλυτερη ζωή όλων και όχι μόνο την δική τους...είναι οι αυριανοί ήρωες αυτών τα όνόματα θα μείνουν..των άλλων δεν θα τα μάθει ποτέ κανείς....γι'αυτο μαλιστα και κάποιοι γράφουν ανώνυμα....
το μεγαλείο και η τιμωρία των νοσταλγών του μαύρου παρελθόντος είναι να τους αφήνεις να λένε την γνώμη τους ασχολίαστα..σαν να μην την είδες......
αυτα φιλαράκι εύχομαι το δικό σου όνομα να γραφτεί στα πιο ψηλά...
οι αγώνες σου και οι ανησυχίες σου να δικαιώσουν και 'αλλους..

Επόμενη Στάση:ΒΟΥΛΗ

Επόμενη Στάση:ΒΟΥΛΗ

ΕΒΑΛΑΝ ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ...

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP