Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Εγω πάντως το φύδι απο τη τρύπα δε πρόκεται να το βγάλω...

Καλοκαίρι έρχεται το φύδι απο τη τρύπα στα ζητήματα που μας απασχολούν εγώ δεν μπορώ να το βγάλω εύκολα...
Μερικά παιδιά εδώ στα blogs ομολογώ οτι και το φύδι απο τη τρύπα μπορούν να βγάλουν και συνάμα να περάσουν και ωραία μυνήματα..
Θα αναδημοσιεύσω λοιπόν ενα πολύ δυνάτο κείμενο που βρήκα πριν λίγες μέρες στο blog egothavgalotofidiaptintrypa με θέμα τη ξενοφοβία.. Το παραθέτω και τα λέμε μετά....




ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΙΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟ



Ξενοφοβία είναι το θέμα της σημερινής μας εκπομπής. Πως φτάνει ο άνθρωπος μέσα από την πλύση εγκεφάλου να θεωρεί ότι ο άλλος είναι επικίνδυνος, όχι επειδή είναι τρελλός ή μαλάκας, αλλά επειδή είναι Πολωνός ή Ινδός. Δηλαδή, άμα είσαι μαλάκας Έλληνας είσαι δικός μας. Άμα είσαι Βούλγαρος, είσαι εχθρός. Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο.



Το σχέδιο είναι απλό, κατά τη γνώμη μου. Μεγαλώνεις σε μια χώρα, που η ιστορία είναι ότι της έχει απομείνει. Μην έχοντας να δείξουμε κάτι εντυπωσιακό σαν χώρα στη νεότερη ιστορία μας, σε επίπεδο τεχνολογικό, πολιτικό ή επιστημονικό, ζούμε με τις αναμνήσεις. Μαθαίνεις για τα αρχαία μεγαλεία και για όλους αυτούς τους ήρωες, που, ύστερα από τετρακόσια μόνο χρονάκια υποδούλωσης, αντιστάθηκαν κι ελευθέρωσαν τη χώρα από τους αλλόθρησκους, που έχουν πάντα σαν σκοπό να μην αφήσουν την Ελλάδα να ξεδιπλώσει το ταλέντο της και καταλάβει την ηγετική θέση, που της αξίζει στην παγκόσμια σκακιέρα.


Φεύγοντας απο το σχολείο, δε σου λένε ότι φταίει το μπουρδέλο το κράτος, που δεν μπορείς να βρεις δουλειά, επειδή δε σε μόρφωσε, επειδή δεν επένδυσε σε δομές και τεχνολογικό εξοπλισμό, επειδή δεν έχει όραμα και σχέδιο για αυτή τη χώρα. Όχι. Το ένδοξο ελληνικό κράτος δε φταίει. Φταίνει οι ξένοι. Που ήρθαν εδώ και έφεραν την κακομοιριά τους, να μαγαρίσουν αυτόν τον παράδεισο. Κι εμείς πηγαίναμε μετανάστες και κάναμε τις ίδιες δεύτερες δουλειές, που κάνουν τώρα οι ξένοι εδώ, αλλά εμείς είμαστε άλλο. Μπορεί να σφουγγαρίζαμε σκάλες, αλλά το κάναμε με έναν άλλο αέρα, περήφανο, αρχαιοελληνικό.



Φταίνε λοιπόν οι ξένοι. Αν λοιπόν τους έχουμε στην παρανομία, χωρίς χαρτιά και περίθαλψη, να κοιμούνται δέκα δέκα σε ερείπια, για τα οποία παίρνουμε νοίκια, χωρίς να τα ανακαινίζουμε, τους κακοπληρώνουμε και τους δέρνουμε όπου τους βρίσκουμε, κάποια στιγμή θα ξεκουμπιστούν από δω πέρα. Και θα μείνουμε επιτέλους ήσυχοι, απαλλαγμένοι από τη βρωμερή παρουσία τους και ως μία γροθιά, θα βάλουμε μπρος το μεγάλο μας σχέδιο: Να γίνουμε αυτό που νομίζουμε ότι κάποτε είμασταν.



Να πούμε βέβαια ότι δε φταίνε μόνο οι ξένοι. Φταίνε και οι εδώ σύμμαχοί τους, όλοι αυτοί οι δήθεν προοδευτικοί, κομμουνιστές θα έλεγα, οι άπλυτοι οι χίππηδες, που νομίζουν ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, ότι όλοι είμαστε αδέρφια, πις, λαβ, εβριμπαντι γιουναιτ και άλλα τέτοια αδερφίστικα, που έχουν σαν σκοπό να διαβρώσουν τον ελληνισμο και να μας γυρίσουν πίσω.
Όλα αυτά με αφορμή έναν πόλεμο που μαίνεται τελευταία στο Ρέθυμνο, μεταξύ εθνικιστών και κομμουνιστών, με ξυλοδαρμούς, πόλεμο συνθημάτων και βεβηλώσεις εκατέρωθεν. Πάντως είναι αστείο,σε μια πόλη τουριστική, να υπάρχουν άνθρωποι, που ζουν αποκλειστικά από τους ξένους, και να οργανώνονται με σύνθημα το έξω οι ξένοι .




Εκτός αν είμαστε εκλεκτικοί. Γουστάρουμε π.χ. τους πλούσιους Ρώσους, αλλά δε γουστάρουμε τους φτωχούς Ρουμάνους. Όπως στην ταινία του Μπενίνι " Η ζωή είναι ωραία ", που τον ρώτησε ο γιος του, γιατί σ'ένα κατάστημα είχε επιγραφή " Απαγορεύονται οι Εβραίοι " κι αυτός του είπε " Κι εμεις στο δικό μας θα γράψουμε ότι θέλουμε. π.χ. "Απαγορεύονται οι Βησιγότθοι και οι αράχνες" Ότι τον βολεύει τον καθένα. Άλλωστε η ιδεολογία είναι σαν το καλσόν: Το τραβάς από δω, το τραβάς από κει, μέχρι να εφαρμόσει ακριβώς εκεί που το θέλεις, καλές μου φιλες.



Κατά τη γνώμη μου, οποιαδήποτε ιδεολογία ή θεωρία κρίνει τον άλλο σύμφωνα με το χρώμα του, με την ομάδα του, με τα λεφτά του, με τη χώρα του, είναι τροφή για μαλάκες. Να σκοτώσω δηλαδή τον άλλο, επειδή είναι γαύρος ή βουδιστής; Να πω ότι ο Ελβετός εiναι καλός κι ο Αλβανός είναι κακός, απλώς και μόνο απo την καταγωγή τους; Τελικά η μάχη είναι μία: το καλό εναντίον του κακού. Σ αυτή τη μικρή ζωή που έχεις στα χέρια σου, πρέπει να διαλέξεις αν ήρθες για να κάνεις καλό ή για να κάνεις κακό κι όχι να ακολουθείς τυφλά κάτι, που αύριο θα αποδειχθεί απατηλό.


Ουγκ.



Θα συμφωνήσω απολυτα...
Σαν ανθρωποι μάθαμε παντα να ταμπελοποιούμαστε και να διακρινουμε τους ανθρωπους..άλλωτε απο την εμφανιση,αλλωτε απο τα λεφτα,αλλωτε απο την εικονα της χωρας γενικοτερα(..βλέπε Τουρκία..πολλοί λενε πως μισουν τους Τουρκους και ζήτημα αν έχουν μιλήσει ποτέ με έναν Τουρκο..)
Ενα άλλο μεγαλο μέρος του κόσμου λέει οτι του πει ο κάθε μαλάκας στη τηλεόραση,πιπιλάει τη καραμέλα του καθε δημοσιογράφου...
Ανθρωποι είμαστε ολοι μας..άλλοι με τα καλα μας άλλοι με τα κακά μας..δεν μπορουνε να φταίνε ανθρωποι όπως οι χιλιαδες κολασμένοι αυτής της γης που για ενα κομμάτι ψωμί και για να ζήσουν τα παιδιά τους,ήρθαν εδώ..
Πιο πολύ θα σεβαστώ το μετανάστη παρά τον κάθε ελληνάρα που βγαίνει με τις σημαιουλες του κόμματος στις πλατείες,ενώ μία εβδομάδα πριν είχαν καεί 100 άτομα απο τις φωτιές...
Ας μη συνεχισω..νομιζω το αρθρο των παιδιών απο μόνο του τα λέει όλα..
Υ.Γ.Ρε Μάκη πλέον ήμαρτον..Το video με τη χαροκαμένη Μάνα να μαθαινει απο το κινητό οτι το παιδί της έφυγε είναι στα πλαίσια της υγιούς και σοβαρής δημοσιογραφίας;..Τι είναι ποιο βίαιο Μάκη;Μια κριτική σε ολους εσας τους δημοσιογραφους και πολιτικούς αυτης της χώρας ή μία Μάνα να μαθαίνει μπροστά στο φακό σας τον χαμό του γιου της;Πόσο πιο αναίσθητο τον θέλετε το κόσμο;Πες μας ρε Μακη..και συ και ολοι εσεις οι δημοσιογράφοι που θιγεστε απο τα blogs..πειτε μας να ξέρουμε και πως σκεφτεστε ντε..
Υ.Γ.2 Θα τα πουμε μετά το Πάσχα τώρα..Πέσαν όλα μαζεμένα..Οτι καλύτερο μάγκες/ισσες..
Μη μασάτε πουθενά..Ψηλά το κεφάλι,και όλα θα γίνουν..
Υ.Γ.3 Απίστευτο το Matrix παιδιά..τι να σας λέω..σκέτο παραμύθι..παραμύθι όμως..μέχρι εκεί..
Αντε bye....ας βάλω το αγαπημενο μου κομμάτι..κάποια πράγματα τελικά δεν αλάζουν..στα ίδια και στα ίδια..







Το λέει και το προφίλ ας το πω και εγώ...

and it feels like i'm flying above you dream that i'm dying

to find the truth seems that you'r trying

to bring me down back down to earth back down to earth

16 σχόλια:

Laplace 9 Απριλίου 2009 στις 10:48 μ.μ.  

συμφωνω με ολα φιλε!
ωραιο κομματι εβαλες
καλα να περασεις!
καλο βραδυ

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2009 στις 11:00 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος 9 Απριλίου 2009 στις 11:04 μ.μ.  

Και η μαγκιά της υπόθεσης για κάθε οικονομικό μετανάστη που υπάρχει και παλεύει να νομιμοποιησει την κακομοιριά του υπάρχουν πολλές έξυπνες τσατσάδες σε διάφορες υπηρεσίες και στους κατατόπους δήμους που τους μασάνε λεφτα, χοντρά λεφτά 300 και 400 ευρώ κάθε 6μηνο ή χρόνο για να περάσουν στις περισσότερες περιπτώσεις μέχρι και ΄δεκα χρόνια να πάρουν ένα χαρτί που θα λέει πως είναι "νόμιμοι" και πως πια δεν έχουν το δικαίωμα θερμοκέφαλα όργανα της εξουσίας να τους περνάνε αυτόφωρο με ότι αυτό συνεπάγεται και άλλα πολλά με τους "μπαμπούλες" που μας τρυγυρίζουν.

καλή ηρεμία και keep on flying
φιλιά

mnisikakos 10 Απριλίου 2009 στις 12:02 π.μ.  

πριν 2 εβδομάδες η FAQ είχε δημοσιεύσει μια έρευνα -έγκυρη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δε θυμάμαι για ποιά περίοδο, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ έρχονταν πρώτοι στις κλοπές, στις δολοφονίες και στους βιασμούς με μόνη εξαίρεση την οπολοκατοχή που έρχονταν δεύτεροι μετά τους Ιταλούς...αν βρεί κανείς το σχετικό δημοσίευμα ή την έρευνα πουθενά ας το πεί.

m.blanco 10 Απριλίου 2009 στις 2:32 π.μ.  

Oι άνθρωποι με χαμηλό μορφωτικό και διανοητικό επίπεδο φοβούνται κάθε τι διαφορετικό. Υπάρχουν όμως και αυτοί που εκμεταλλεύονται το φόβο τους.

mariw 10 Απριλίου 2009 στις 8:01 π.μ.  

«Μεγαλώνεις σε μια χώρα, που η ιστορία είναι ότι της έχει απομείνει»
Και σε μία χώρα, θα προσθέσω εγώ, που από την ιστορία θυμάται και κρατάει ότι τη βολεύει. Γιατί μάλλον ξεχνάνε ότι ο θεός των θεών των προγόνων μας ήταν ο πιο φιλόξενος, αγαπούσε τους ξένους και με χαρά τους δεχόταν στο σπίτι του. Όλους χωρίς εξαιρέσεις.
Τώρα θα μου πεις οι πρόγονοι μας έβλεπαν έργα όπως οι «ΤΡΩΑΔΕΣ» και τα χειροκροτούσαν, ας παρουσίαζαν την κακιά τους πλευρά. Ας τολμήσει σήμερα να κάνει κάποιος κάτι παρόμοιο. Θα μαζευτούνε οι ελληνάρες έξω από τη βουλή και θα καίνε το βιβλίο ή θα απαιτούν να κατέβει το έργο…. αυτά

Me_To_aSeToN_STo_XeRi 10 Απριλίου 2009 στις 9:03 π.μ.  

Καλή ανάσταση :)

lina 10 Απριλίου 2009 στις 1:44 μ.μ.  

Γειά σου Λένα
Τα 200 και 400 ευρώ κάθε εξάμηνο ή χρόνο αντίστοιχα είναι όταν είσαι ασφαλισμένος σε κάποιο ταμείο αλλλλλλαααααα είμαστε στην ελλάδα που οι περισσότεροι μετανάστες εργάζονται ανασφάλιστοι και έτσι για να αποκτήσουν το πολυπόθητο κωλόχαρτο πρέπει να την αγοράσουν την ασφάλεια( γύρω στα 3000/ χρόνο). Το αυτόφωρο είναι ένα θέμα απο μόνο του...μπορείς να φανταστείς την αντιμετώπιση που έχει ένας μετανάστης εκεί.
Τέλος πάντων...μάλλον είναι πιο σημαντικό ποιο είναι το πιο τρέντυ χρώμα για το βάψιμο των αβγών παρά η πραγματικότητα που συμβαίνει μπροστά μας.
Καλό Πάσχα!

lina 10 Απριλίου 2009 στις 1:53 μ.μ.  

Γεια σου mnisikake, έπεσε το μάτι μου πάνω σε αυτό που ζητάς, νομίζω είναι αυτό:Ο ρατσισμός μπορεί να γυρίσει τον άνθρωπο πολύ πίσω. Ακόμα πιο πίσω κι από το 1827. Πιο πίσω, δηλαδή, κι από το Σύνταγμα της Τροιζήνας, όταν οι απελευθερωμένοι Έλληνες διακήρυσσαν τον απόλυτο σεβασμό και τη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπινου όντος εντός της ελληνικής επικράτειας. Διασφάλιζαν δηλαδή την υπαγωγή του στο καθεστώς παροχής κάθε δικαιώματος και υποχρέωσης που απέρρεε από την έννομη τάξη της Ελλάδας.

Ο ρατσισμός όμως, δεν τα αντιλαμβάνεται κάτι τέτοια . Για τον φασισμό, εν γένει, ο μετανάστης είναι εκ προοιμίου «ένοχος». Όταν γίνεται ένα έγκλημα με δράστη μετανάστη, ο φασισμός δεν κατηγορεί τον «Χασάν» που το διέπραξε , κατηγορεί τη «φυλή» , την «εθνικότητα», τη «ράτσα» του Χασάν. Στο ξενοφοβικό κεφάλι του ρατσιστή –σε ό,τι υπάρχει μέσα σ’ αυτό- το πρόβλημα εντοπίζεται στο «γονίδιο», στο DNA, στη «φάρα»…

Υπεραμύνεται ο φασισμός της νομιμότητας, θεωρώντας εκ προοιμίου τον μετανάστη παραβάτη κι όχι ως κάποιον κοινωνικά αποκλεισμένο, που αποτελεί πρώτης τάξεως … πρώτη ύλη για ενσωμάτωση στο έγκλημα, οργανωμένο ή μη. «Όχι, δεν φταίει ο κοινωνικός αποκλεισμός, φταίει που είναι Αλβανοί»(Γεωργιανοί, Καζακστανοί κ.οκ.) ωρύεται ο φασίστας. Ως εκ τούτου, «Δεν θα γίνεις έλληνας ποτέ, Αλβανέ-Αλβανέ»… Έλα όμως που, αν η «λογική» του φασισμού έρθει αντιμέτωπη με την ιστορία και με την αλήθεια, κινδυνεύει να καταπιεί τη γλώσσα της…

Στη μελέτη «Πολιτιστική σύγκρουση και εγκληματικότητα» (Culture Conflict and Delinquency,New York 1938) του Θόρστεν Σέλιν- από τους μεγαλύτερους ερευνητές της κοινωνιολογικής διάστασης και ανάλυσης του εγκλήματος-παρουσιάζονται τα στατιστικά στοιχεία (δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στις 21 και 28/03/1998 στην «Ελευθεροτυπία») για την εγκληματικότητα των μεταναστών στις ΗΠΑ εν έτει 1929. Τι προκύπτει; Στο σύνολο των αδικημάτων στη Νέα Υόρκη πρώτη ήταν οι έλληνες με ποσοστό υπερδιπλάσιο των Ιταλών. *Στις ανθρωποκτονίες , οι Έλληνες προηγούνταν κατά …1095% έναντι των δεύτερων Ιταλών. *Στους βιασμούς , οι Έλληνες προηγούνταν με 73% έναντι των δεύτερων Ιταλών. *Στις Ληστείες, οι Έλληνες προηγούνταν κατά 22% των Ιταλών.* Στις επιθέσεις , οι Έλληνες προηγούνταν κατά 144% των ιταλών. *Στις διαρρήξεις , οι Έλληνες προηγούνταν κατά 12% των Ιταλών. *Στις κλοπές , οι Έλληνες προηγούνταν κατά 100% των δεύτερων Ρώσων. *Στην οπλοκατοχή, οι Έλληνες έρχονταν δεύτεροι μετά τους Ιταλούς . *Στα ναρκωτικά, οι Έλληνες προηγούνταν κατά 600% των δεύτερων Ρώσων…

Ταυτόχρονα , σύμφωνα με την ίδια μελέτη, σε 31 μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ εκείνη την εποχή, οι Έλληνες έρχονταν πρώτοι στην εγκληματικότητα μεταξύ των μεταναστών (μπροστά από Λιθουανούς, Πολωνούς, Γιουγκοσλάβους, Σκανδιναβούς ,Αυστριακούς κλπ.), ενώ ήταν δεύτεροι στην τότε «Μέκκα» του εγκλήματος , το Σικάγο.

Επομένως , ποιο είναι το συμπέρασμα (κατά τη «λογική» του φασίστα); Ότι οι Έλληνες είναι …δολοφόνοι, βιαστές, ληστές, κλέφτες, «νταήδες», μαστροποί και ναρκέμποροι! Γιατί; Μα, επειδή είναι …Έλληνες!

Ποτέ δεν θα περάσει από το μυαλό του φασίστα ότι τότε στην Αμερική ο Έλληνας ήταν κι αυτός «Αλβανός». Και ήταν «Αλβανός» επειδή οι όροι της ζωής του, (το περιθώριο, η εκμετάλλευση, η μειονεκτική θέση, η ανέχεια, η οικονομική κρίση, ο αποκλεισμός) τον οδηγούσαν στην εγκληματικότητα , στην παραβατική συμπεριφορά. Κι ότι γι’ αυτήν τη συμπεριφορά δεν έφταιγε το «γονίδιο» του έλληνα, όπως δεν φταίει το «γονίδιο» του αλβανού σήμερα. Φταίει το «γονίδιο» ενός κοινωνικού και πολιτικού συστήματος που οδηγεί τάξεις , κοινωνικά στρώματα, εθνικές ομάδες και κατ ‘ επέκταση άτομα στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο.

*Του Ανδρέα Σολωμού για την FAQ.
Είναι από http://odromos.wordpress.com

mnisikakos 10 Απριλίου 2009 στις 6:37 μ.μ.  

ευχαριστώ Λίνα αυτό είναι!!τα γεγονότα μιλούν απο μόνα τους λοιπον!

Unknown 12 Απριλίου 2009 στις 7:15 μ.μ.  

θα συμφωνήσω μαζί σου στο θέμα...
και να συμπληρώσω ότι σχεδόν όλοι μας έχουμε ενα μετανάστη έλληνα ..
φίλο, συγγενή....οι δικοί μας οι μετανάστες δηλαδή τι έκαναν στις ξένες χώρες ...πολιτισμό προήγαν...
μην τρελαθούμε...
αντώνη καλές γιορτες....

Artistz 13 Απριλίου 2009 στις 10:47 π.μ.  

Να στε καλά όλοι σας..
Ευχαριστώ πολυ lina που ανεβασες την ερευνα που δημοσιευσε η FAQ...
Νομιζω οτι συμπληρωνει απολυτα όλα αυτά που λέμε,και είναι ανευ σχολιασμου..
Σε ευχαριστω πολυ και εσένα mnisikake που έγραψες για την ερευνα και μάθαμε επ ακριβως για όλα αυτα..
Να στε καλά ολοι σας παιδιά..
Γεια χαρά..

taftar 16 Απριλίου 2009 στις 11:09 μ.μ.  

κι εγω πρωτη φορα διαβαζω αυτη την ερευνα. υπηρχε παντα η εικονα οτι οι ελληνες πηγαν μπροστα με σκληρη δουλεια, πλενοντας πιατα και σκαλες. να ᾽στε καλα για την ενημερωση και καλο πασχα σε ολους.

Unknown 17 Απριλίου 2009 στις 10:23 μ.μ.  

καλή ανάσταση αντώνη....
όλα να τελειώσουν με την φετινή ανάσταση...
νάσαι καλά

Miss Pink 19 Απριλίου 2009 στις 7:53 μ.μ.  

δεν ξέρω πότε θα το δεις..
έχεις και καιρό να γράψεις..
ήθελα απλά να σου αφήσω ένα χρόνια πολλά και την ελπίδα πως όπου και αν είσαι περνάς όμορφα...
εξάλλου μου έκανες ποδαρικό κάποτε ;)
στο "χρωστάω"...
να είσαι καλά γλυκέ μου :)

Christina Linardaki 21 Απριλίου 2009 στις 12:16 μ.μ.  

Πας μη έλλην βάρβαρος ένα πράγμα... Λες και επιλέγει κανείς πού γεννήθηκε και ως τι... Αλλά φταίει και η πικρή καραμέλα της παγκοσμιοποίησης με την επικρεμάμενη απώλεια της ρημαδιασμένης εθνικής ταυτότητας. Χαζό ίσως αλλά τελικά αυτή την εθνική ταυτότητα τη νιώθει ο κόσμος ως το τελευταίο ανάχωμα πριν από την ολοκληρωτική ξεφτίλα του σήμερα και ως την ισχυρότερη άμυνα ενάντια στις γεωπολιτικές εντάσεις των Βαλκανίων. Φυσικά είναι μια στάση που καλλιεργείται αφού αυτό που πραγματικά θέλουν όσοι μας άρχουν (κρυφοί και φανεροί) είναι να μας έχουν υπό το καθεστώς του φόβου, ώστε να είμαστε χειραγωγήσιμοι...

Ελπίζουμε όλοι σε μια ανάσταση. :)

Επόμενη Στάση:ΒΟΥΛΗ

Επόμενη Στάση:ΒΟΥΛΗ

ΕΒΑΛΑΝ ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ...

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP