Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΑΣΤΡΟ...

Έχουν περάσει 2 χρόνια απο την μέρα που συγκλόνισε ολόκληρη την υφήλιο.

Μία μέρα που θα μείνει χαραγμένη στους ανθρώπους που δεν ΞΕΧΝΟΥΝ...

Τέτοια μέρα λοιπόν είναι και η 25 Αυγούστου του 2007...

Μία μέρα που όλα σκοτείνιασαν..

2.500.000 στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη..

Μαζί με αυτά εκαντοντάδες σπίτια, χιλιάδες ζώα, χιλιάδες καλλιέργειες...και 85 άνθρωποι.

85 ψυχές μεταξύ των οποίων 20 παιδιά.

Η φωτιά στην Ηλεία/Εύβοια φρόντισε εκτός απο την απέραντη θλίψη πίσω της, να αφήσει και κάτι να λάμπει..την αισιοδοξία ότι αυτός ο κόσμος θα αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά-και θα τιμωρήσει όλους αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια φροντίζουν με την ανυπαρξία τους(..προπάντων την πολιτική και μετέπειτα την ανθρώπινη), να γεμίζουν οργή το κόσμο.


85 άνθρωποι πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή την ανικανότητα ''μερικών''!


Και η ίδια τους αυτή η ζωή έγινε καραμέλα στα χείλη μερικών που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την απίστευτη τραγωδία, και να επωφεληθούν πολιτικά για τα προσωπικά τους σχέδια.


Θα θυμάστε(..και θα το λέω μέχρι να πεθάνω..θα γίνομαι εξαντλητικά κουραστικός θυμίζωντας το πάντα..), πως λίγες μέρες αργότερα οι πλατείες και οι δρόμοι γεμίζαν κόσμο με σημαιάκια και σημαίες ΟΛΩΝ των κομμάτων...Σαν να μην είχε γίνει τίποτα..σαν όλα να δούλευαν σαν καλοκουρδιζμένο ρολόι.


Όλος αυτός ο κόσμος που τα χείλη του λίγες μέρες πριν γεμίζαν οργή και αγανάκτηση, ήταν αυτός που έδωσε ψήφος εμπιστοσύνης σε όλο αυτό το σάπιο σύστημα που μας κυριεύει όλα αυτά τα χρόνια.


Αφήνωντας στην άκρη λοιπόν την πολιτική χροιά που απορρέει απο την καταστροφή του 2007 ας δούμε και ας σταθούμε στην ανθρώπινη πλευρά της.


Ποιος περίμενε οτι εν έτη 2007 θα ξεχνούσαμε τόσο εύκολα..ποιος περίμενε οτι η θύσια 85 συνάνθρωπων θα γίνοταν και αυτή στάχτη όπως δυστηχώς έγιναν και οι ίδιοι.


''Ακουγέται σκληρό να το λες έτσι κυνικά'' μου είπε ένα στόμα πριν λίγες μέρες...


Τελικά τι είναι πιο σκληρό; να λες την αλήθεια ή να ξεχνάς την αλήθεια;Γιατί όσο και να λέμε ότι δεν το ξέχναμε ότι έγινε στην Ηλεία με τις πράξεις μας άλλο αποδεικνύουμε...και δεν εννοώ βέβαια μόνο τη πρόθεση ψήφου.

Η εικόνα της μάνας αγκαλιά μαζί με τα 4 παιδιά της νόμίζω για όσους την αντικρύσαν θα τους ακολουθεί για πάντα.Θα τους ακολουθεί σε κάθε βήμα τους για να τους θυμίζει πως η ζωή δεν είναι τίποτα λιγότερο παρά λίγη στάχτη στα αποκαίδια μιας καμενης γης.

Ισως αυτην την εικόνα στο μυαλό μας θα επρεπε να έχουμε όλοι μας κάτι τέτοιες στιγμές όπως αυτές που ζούμε τις μέρες αυτές.

Ισως αυτή την εικόνα θα έπρεπε να είχαν όλοι οι πολιτικοί ανεξαιρέτου κόμματος που κάνουν σουλάτσο σε κανάλια και καμένη γη και μοιράζουν την ευθύνη απο εδώ και απο εκεί.

Είναι ουτοπία να περιμένεις απο ανθρώπους τέτοιους να δείξουν ανθρωπιά και το λιγότερο το στοιχειώδη σεβάσμο, σε όλους αυτούς που έφυγαν απο την μανία της φωτιάς που μας εκδικείται όλους για την αλαζονεία μας.

Ειναι εξοργιστικό να ακους απο άνθρωπο να σου λέει κατάπτυστα πως μάθαμε απο τα λάθη μας σε σχέση με το 2007 αφου τώρα δεν είχαμε νεκρούς.

Αυτό ειναι φίλοι μου πρόοδος στις μέρες μας στην Ελλάδα..Να θεωρούνε επιτυχία οτι δεν πέθανε κάνεις απο την φωτιά..και να το παρουσιάζουνε ως επιτυχία στο κόσμο!..και συν τις αλλοις να θεωρείται επιτυχία οτι έσβησε η φωτιά μέσα σε 2 μέρες σε σχέση με το 2007 που έσβησε σε 1 βδομάδα...Μιλάμε για κωμικοτραγικά πράγματα!

Τι και αν μέσα σε 2 μέρες κάηκαν 200.000 στρέμματα δάσους και δεκάδες σπίτια;είναι επιτυχία μας είπε ένας απο τους μεγαλύτερους βλάκες της εποχής μας εν ονόματι Ντινόπουλος και ο οποίος είναι και πολιτικος εκτός απο δημοσιογράφος!Αφου δεν έγινε ότι στην Ηλεία είναι πρόοδος..

Εαν είχαμε 20 νεκρούς θα ακούγαμε και πάλι τα ίδια και δεν θέλει να διερωτάσε φίλε αναγνώστη γιατι...το 2007 είχαμε 85..τώρα 20 θα σου λέγαν στη μούρη,και εσύ σαν καλός και φιλύσηχος πολίτης όχι μόνο θα τον άκουγες θα του δινες και την ψήφο σου σε λίγες μέρες.

Η Ζωή του καθένας μας δεν έχει πια καμία σημασία πια.Μία αριθμητική πράξη είμαστε για όλους αυτούς που μας κοιτάνε υποτιμητικά απο ψηλά!

Δεν σεβόμαστε τίποτα πια...Αυτοι οι 85 άνθρωποι που μας κοιτάνε απο ψηλά εδώ και 2 χρόνια έχουν γράψει ξεκάθαρα στον Ουρανό 2 λέξεις..ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα πούμε ντροπή στους πολιτικούς της χώρας..γιατί ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ.Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα καταλογίσουμε ευθύνες και παραλήψεις..ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.

Η λέξη ντροπή που φωνάζουν κάποιοι απο ψηλά δεν πάει στους πολιτικούς και σε όλους αυτούς που φρόντισαν το 2007 να καεί ή μισή Ελλάδα..πάει σε όλους εμάς που μετά το 2007 δεν κάναμε τίποτα για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, και που θα έπρεπε μετά τον άδικο χαμό αυτών των ανθρώπων να γίνει..


Βλέπω όλες αυτές τις μέρες δεκάδες blog και ιστοσελίδες να έχουν γεμίσει φωτογραφίες απο τη φωτιά στο Βορειοανατολική Αθήνα..υπάρχουν δε site που ζητάνε απο το κόσμο να στείλει τις καλύτερες φωτό που έχει απο τη φωτιά..το μοναδικό που έλειπε ήταν ενας διαγωνισμός όπου αυτός/η που θα έστελνε τις καλύτερες φωτό θα κέρδιζε ενα ταξίδι στη Ν.Μάκρη για 3 μέρες.

Μίλαμε για απίστευτα πράγματα..λες και αυτό που έχει σημασία είναι μία φωτό με καμμένα δέντρα..αλλά και εδώ φαίνεται ξεκάθαρα πως αντιμετωπίζει ο κόσμος ακόμα και τη φωτιά..σαν ένα θέαμα,ξεχνώντας βέβαια πως το θέαμα αυτό είναι που έχει αφαιρέσει δεκάδες ζωές και έχει κοστίσει χιλιάδες λεφτά απο πολύ κοσμάκη...μα είναι δυνατόν να υπάρχουν site που να ζητανε απο το κόσμο να στείλει τις καλύτερες φωτό που έχει..;ρε θα μας τρελάνετε;και το απίστευτο είναι οτι υπάρχει κόσμος που στέλνει..Ενημέρωση σου λέει ο άλλος και καθαρίζει..

Κατσε ρε παιδιά γιατι θα με τρελάνετε τελείως μερικοί..απο πότε η ενημέρωση και το blogging και όλα αυτά πρέπει να περιέχουν ενα πάζλ φωτογραφιών και video που να περιέχουν τόση δυστηχία και τόσο απελπισία;και μην ακούσω το τετριμμένο οτι πρέπει να τα βλέπει ο κόσμος για να βάζει μυαλό, γιατί και αυτό κατάντησε αηδία πια..ο άλλος έφτιαξε blog μόνο και μόνο για τις φωτιές και έχει γεμίσει με video όλες τις αναρτήσεις..ζητάει δε να του στείλουν υλικό ώστε να γίνει ακόμα πιο περιεκτικό το blog του..η μαλακία πάει σύννεφο φίλτατε..

Άλλο ενημέρωση και άλλο σώου!Η φωτιά δεν είναι σώου για να παίζουμε!..ξέρετε τη σημαίνει φωτιά;ήμαρτον πλέον ρε μάγκες...ειλικρινά ήμαρτον!Αναδεικνύουμε το πρόβλημα όχι με τη δύναμη της φωτογραφίας αλλά με τη δύναμη που πηγάζει άπο μέσα μας..γιατί αν δεν πηγάζει από μέσα μας δεν είναι πρόβλημα!

Αρκετά με το θέαμα..αλλά είναι εξοργιστικό ρε παιδιά..είναι εξοργιστικό..σταματήστε να παίζετε με τα φλας και τα video και δείτε τι μπορούμε να κάνουμε..τελοσπαντον!!

Για να επανέρθω λοιπόν στα δικά μας, η φωτιά στην Αττική ήταν μία καρικατούρα της φωτιάς του 2007..ίδιες παραλείψεις-ίδια λάθη-ίδια αντιμετώπιση-ίδια τα πάντα...ακόμα και ο στρατηγός ανεμος ΚΑΙ αυτός στα ίδια ήταν..μόνο ο Βύρων έλειπε!

Ασφαλώς και δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν όλα αυτά που είδαμε(..και το ξαναλέω..δεν χρειαζεται να δεις..η φωτιά είναι φωτια..ΤΕΛΟΣ)..για άλλη μια φορά παραδομένη στο έλεος του ''Θεού να περιμένουμε ΕΝΑ άνθρωπο,ΕΝΑ ξαναλέω να πει το προφανες..

''ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΘΑΝ..''Οι καημένοι οι πυροσβέστες έγιναν για άλλη μία φόρα αντικείμενα χλευασμού του κάθε δημοσιογραφίσκου που απο το πάνελ ήξερε να κάνει κριτική και να βγάζει τη χολή του..έλεγε βέβαια στο τελος οτι οι πυροσβέστες είναι ήρωες για να μην τον κακοχαρακτηρίσουν,αφου πρώτα είχε βγάλει τη χολή του...Αυτό που απο κανέναν δεν άκουσα ήταν για τους πιλότους των αεροπλάνων..όλοι θα είδατε τις απίστευτα χαμηλές πτήσεις που κάναν οι άνθρωποι για να σβήσουν την φωτιά..το ξέρατε όμως(..μου το είπε ενα πουλάκι που γνωρίζει καλά το σώμα) οτί σε ορισμένες περιπτώσεις οι πτήσεις τους φτάναν σε σημείο που κανονικά απαγορεύεται να πετάνε τα αεροπλάνα,και όλα αυτά γιατί είχαν πάρει εντολή να σβήσουν οπωσδήποτε τη φωτιά για να μην εξοργιστεί και άλλο ο΄''εξοργισμένος κόσμος''!..παίζαν κορώνα γράμματα τη ζωή τους οι άνθρωποι για να μην έχει άλλο πολιτικό κόστος η κυβέρνηση..



Αλλωστε θα τους ακούσατε πως χρησιμοποιούν πια το γεγονός οτι και καλά σβήστηκε η φωτιά μέσα σε 2 μερες..τι να λέμε πια..τι να λέμε..;κατάντια!!!

Αλλά είπαμε παιδιά μην ξεχνιόμαστε..νεκροί δεν υπήρχαν..άρα όλα καλά..με λίγα ακόμα νεκρά δέντρα..με ακόμα πιο λίγο οξυγόνο..

Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο..αν συνεχίσω ίσως γίνει το blog κατι χειρότερο..δεν υπάρχει βέβαια και κάτι άλλο να πούμε..ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ αν υπάρχει ας γίνει στο μυαλό του καθένα..τίποτα άλλο..ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ παιδιά..ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ...



Και απο κει ψηλά να θυμάσαι πως δεν σε ξεχνάμε..και εσένα και κανέναν σας!..βλέπετε έτυχε να χάσω και κάποιους συγχωριανούς μου απο τη φωτιά στην Ευβοια,που παρόλο που τα παιδιά δεν τα ήξερα προσωπικά ήταν σαν να έχασα δικούς μου φίλους..δικούς μου άνθρωπους..




''Στο χώρο που χάθηκαν τα πέντε παλικάρια στο Μίστρο Διρφύων από την πυρκαγιά στις 26 Αυγούστου 2007, χτίστηκε ένα εκκλησάκι προς τιμή των "παίδων εν καμίνω" για τη μνήμη τους. Την Τετάρτη 26 Αυγούστου, στις 5 το απόγευμα το εκκλησάκι στον Έλυμπο του Μίστρου θα λειτουργήσει για πρώτη φορά, φέρνοντας στη μνήμη τους Χρήστο Καρλατήρα, Δημήτρη Λιάσκο, Νίκο Τσαμπάση, Δημήτρη Γιαπλέ και Γιάννη Τσώκο που χάθηκαν προσπαθώντας να σώσουν το χωριό τους από τη φωτιά''..




ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ..

ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ..ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ..ΟΛΟΥΣ..ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ..ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΑΤΕ...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ..ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΤΑ VIDEO ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΛΛΗ ΕΙΚΟΝΑ..ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ..;




Το πρωί του Σαββάτου τα μέλη των σωστικών συνεργείων ρίγησαν στην εικόνα των παιδιών, που η φωτιά τα βρήκε αγκαλιασμένα....



ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

8 σχόλια:

mariw 27 Αυγούστου 2009 στις 8:04 π.μ.  

Αχ βρε Αντώνη, ξέρουμε πολύ καλά πως είναι οι πολιτικοί, «να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι». Μόνο που εμάς απλά μας καίνε, ούτε λάδι δεν μας δίνουν να μας απαλύνουν τον πόνο. Το κακό είναι ότι πάλι αυτούς θα επιλέξουμε να μας κυβερνάνε, αφού δεν έχουμε πολιτική συνείδηση αλλά πολιτική συνήθεια…

Έχω πολύ θυμό μέσα μου και δεν μπορώ να γράψω όλα αυτά που σκέφτομαι για τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων (πολλών) ετών, νομίζω θα παραφερθώ.

Christina Linardaki 27 Αυγούστου 2009 στις 9:18 π.μ.  

Το πρόβλημα είναι αυτό ακριβώς που γράφεις: στη συνείδηση που δεν έχουμε. Ή, ανάποδα, στο πόσο (βλακωδώς) ασυνείδητα κάνουμε ότι κάνουμε. Θέλεις να πιάσουμε τους δημοσιογράφους; Δες τους σαν εργαζόμενους σε έναν πολύ ανταγωνιστικό χώρο, παιδάκια που μόλις αποφοίτησαν από κάποια πολυδιαφημισμένη "σχολή δημοσιογραφίας" καναλιού που δεν ξέρουν καλά-καλά να γράφουν και που πέντε στις δέκα παρόλες τους είναι κονσέρβα. Αυτοί είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ασυνειδησίας ή του πώς να είσαι κακός στη δουλειά σου, γιατί δεν αφήνουν τη συναίσθηση ότι διαμορφώνουν την κοινή γνώμη εκείνη την ώρα να μπει παραμέσα στον εγκέφαλό τους. Τους ενδιαφέρει μόνο να γίνουν γνωστοί.

Ο μπλόγκερ που περιγράφεις, το ίδιο, για δικούς του λόγους. Και πάει λέγοντας.

Καταλαβαίνεις ότι η ασυνειδησία όσον αφορά τον εμπρησμό ή τη διαχείριση του όλου ζητήματος από την πολιτεία είναι πολύ προχωρημένη κατάσταση, στην οποία ούτε καν μπορεί να φτάσει ο νους μερικών...

BUTTERFLY 27 Αυγούστου 2009 στις 10:57 π.μ.  

Δεν εχω να σχολιασω κατι...τα ειπες ολα!

taftar 28 Αυγούστου 2009 στις 9:03 π.μ.  

εκει που νομιζεις οτι εχουμε πιασει πατο, ερχεται η εκπληξη. υπαρχει και παρακάτω τελικα.
ειναι μερικες φορες, που οσο πλουσιο λεξιλογιο κι αν εχεις, νιωθεις σαν πρωτη δημοτικου. δεν μπορεις να εκφρασεις αυτο που εχεις μεσα σου. νιωθεις τοση πικρα, τοση οργη, πως γινεται οι ανθρωποι να ειναι τοσο αναλωσιμοι; δηλητηριαζονται παιδια στην κινα, καιγονται ανθρωποι στην ελλαδα, ερχεται διακοπες ο τουριστας και τον σκοτωνουν οι μπραβοι, βασανιζεται ο κοσμος σε φυλακες, δολοφονειται ο αλλος επειδη ειναι παναθηναικος, ποσο πολυ εχουμε προοδευσει τελικα; ποσο καθαρματα εχουμε γινει;
κι ο καραμανλης βρισκεται σε διλημμα. προωρες εκλογες ή ανασχηματισμος; μηπως το διλημμα θα πρεπε να ειναι: κρεμαλα ή πιστολι;
συντομα και ανθρωποφαγοι

Αυτόχθονας 31 Αυγούστου 2009 στις 10:53 π.μ.  

Σταχτη φιλε...Όπως τα λες... Και ίσως η χειρότερη στάχτη να μην είναι αυτή που αφήνουν τα καμμένα δέντρα αλλά αυτή που φωλιάζει μες στο κεφάλι μας εκεί που κάποτε πρέπει να ταν το μυαλό η σύνειδηση και όλα τα σχετικά...

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον απ' τα απομεινάρια μες στο κεφάλι μας να πεταχτεί καμιά σπίθα και να ξανανάψει την φωτιά που θα πρεπε να καίει μέσα μας από καίρο...

Όποτε μπορέσεις στέιλε μου ενα μειλ στην καινουρια διευθηνση (asmatoixou@gmail.com) να τα πουμε λίγο γιατί χαθήκαμε με το καλοκαίρι...

Τα λέμε!

ψιτ ψιτ 31 Αυγούστου 2009 στις 2:23 μ.μ.  

ωραια πραγματα εχεις εδω φιλε
....πολυ ωραια
γεια και χαρα..

Artistz 31 Αυγούστου 2009 στις 11:39 μ.μ.  

Ευχαριστώ για τα σχόλια ολα τα παιδιά..συμπληρωσατε όλοι σας το παζλ..θα συμφωνησω με όλους σας σε κάθε κουβέντα..αντε να δουμε παιδιά τι αλλο μας περιμένει..εώς τότε ας φροντίζουμε να είμαστε όλοι ΤΕΛΕΙΑ και να περναμε το ίδιο δυνατά όλες μας τις στιγμές..
Γεια χαρά μάγκες/ισσες..
Ζερνταμέρι να σαι καλά για τα καλα σου λόγια..

Φοίβη 2 Σεπτεμβρίου 2009 στις 5:06 μ.μ.  

γεια και χαρά σου μάγκα μου.



magdalena

Επόμενη Στάση:ΒΟΥΛΗ

Επόμενη Στάση:ΒΟΥΛΗ

ΕΒΑΛΑΝ ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ...

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP