Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΑΚΗ ΔΑΓΚΩΤΟ...

Γεια χαρά σε όλους.
Η ανάρτηση που ακολουθεί είναι εξαιρετικά αφιερώμενη σε όλους τους γονείς που μεγαλώνουν παιδιά και έχουν εναπωθέσει τις ελπίδες τους στο εκπαιδευτικό σύστημα που έχουμε και τους ανθρώπους που του εκπροσωπεύουν.Τους ανθρώπους αυτούς που απλόχερα θα τους δώσουμε ξανά τη δυνατότητα να ασελγούν τη Κυριακή που έρχεται..(..αλλά το ξέχασα συγνώμη,εγώ θα φταίω που δεν θα δώσω τη ψήφο μου στο Συριζα ή στο Κ.Κ.Εψιλον).

Μία συναδελφος λοιπόν έχει μία κόρη η οποία φέτος ξεκίνησε το γυμνάσιο(...)!Στο μάθημα λοιπόν των Γαλλικών είχε μία πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα στις αρχές του βιβλίου με θέμα τους Ελληνες που διέπρεψαν στη Γαλλία..Θέλετε λοιπόν να μάθετε ποιοί ήταν αυτοί που παρουσιάζουν ως οι προσωπικότητες που διέπρεψαν στη Γαλλία..;Οι άνθρωποι εκείνοι που έκαναν την Ελλάδα υπερήφανη με το έργο τους;Οι ανθρωποι εκείνοι που ένα παιδί πρέπει να ξέρει και πρέπει να μάθει.

Δεν θα αναφέρω τους αλλους που έχουν τοποθετησει δίπλα απο τα ονόματα που θα σας πω,γιατί πολυ απλά τους ντροπιάζω μόνο που θα τους βάλω δίπλα..
Ο Σακης Ρουβάς λοιπόν και ο κύριος Αλιάγας είναι οι ανθρωποι που ενα παιδί στα 12 του χρόνια, θα μάθει πως ξεχώριζουν στη Γαλλία για το έργο τους...ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ...!
Στην Α Γυμνασίου,στη χρόνια που το παιδί θα αρχίσει να αναπτύσσει την κριτική του σκέψη και θα αρχίζει να φιλτράρει καλύτερα μέσα στο μυαλό του όλα όσα ακούει,έρχεται το Υπουργειο Παιδείας να του δείξει το δρόμο.Γιατί να του μιλήσει για άλλους ανθρωπους;γιατί να του πει(..να πω ένα απλό παράδειγμα,αν και δεν χρειάζεται το ξαναλέω..),για κάποια Μελίνα Μερκούρη;υπάρχει λόγος..;και βέβαια πρέπει να μάθει για το Σακη και τις συμμετόχες στο Eurovision,και βέβαια πρέπει να μάθει για τον Αλιάγα και τις εκμομπές του στη Γαλλική τηλεόραση..είναι δυνατόν ενα παιδί στα 12 να μάθει κάτι άλλο..;..ίσως στη 2 Γυμνασίου το εγχειρίδιο του Υπουργείου να αναφέρει το τρόπο με τον οποίο ο Σακης φτιάχνει στην υποψήφια γκόμενα μακαρόνια με κυμά για να φάει..και αυτό ο πιτσιρικάς το χρειάζεται..να μην μαθει πως θα προσελκύσει το κοριτσάκια;εαν δεν του πει ο Σακης που είναι το ωραιοτερο παίδι και έχει πλήθος απο κοριτσάκια να τον ακολουθουν ποιος θα του πει..;εγώ..;Τι να του πω εγώ;..Ο Σακης θα του πει και διπλα του θα εχει για βοηθεια τον Ψινακη..Αυτοι θα του πουν και για τα κορίτσια θα αναλαβει η Κυρία Ζυγούλη,που πραγματικά ειναι εξοργιστικό που δεν μπηκε και αυτή στη λίστα..

Ειναι εξοργιστικό και συνάμα προκλητικό να βλέπεις όλα αυτά τα πράγματα.
Δεν μου κάνει καμία εντύπωση βέβαια..Το έχω ξαναγράψει και τα έχουμε πει πολλές φορές..Τα παιδιά τα θέλουν χώρις κριτική σκέψη..Θελουν να τα βάλουν σε καλούπια απο μικρά..απο ένα τέτοιο απλό παράδειγμα καταλαβαίνεις τα πάντα!Και αν υπάρχουν γονείς που όντως νοιάζονται για την διαπεδάγωγηση του παιδιού τους,σκεφτείτε οτι υπάρχουν γονείς που δεν προλαβαίνουν όλα αυτά να τα κάνουν..και σας το λέω απο προσωπική εμπειρία..Οι γονείς μου έκαναν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να με μαθουν οτι μπορουν και ότι ξέρουν..και τους ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που παρόλο που είναι άνθρωποι του Δημοτικού(..τιμή τους και καμάρι τους),με μάθαν πολλά άλλα..Αλλοι γονείς όμως δε μπορόυν και πολλές φορές χωρίς να φταίνε..Σκεφτείτε τώρα το παιδί σας, εσείς γονείς που δεν μπορείτε να το διαβάσετε και να ασχοληθειτε όσο χρόνο θέλετε, τι έχει αυτή τη στιγμή το παιδί σας στο μυαλό του..Οτι ένας Σακης Ρουβάς διεπρέπει..θα έρθει καποια στιγμή και θα σου πει οτι θέλει και αυτό να γίνεις Σακης..θα έχει άδικο..;ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ..Αφου αυτό του μάθαν..αφου τέτοια πρότυπα θέλουν να φτιάξουν..πρότυπα βγάλμένα μέσα απο το lifestyle και την εμπορικότητα που τα ακολουθεί αυτά τα πρόσωπα..
Για όλους εσάς που πιστεύετε πως η ψήφος είναι η λύση για αυτό το κατάντημα δεν έχω να σας πω τίποτα..Εαν όλοι οι γονείς και όλοι εμείς όμως όλο αυτό μας βρίσκει κάθετους, υπάρχουν τρόποι δράσης.


Μετά απορούν κάποιοι πως παιδιά 20 χρονών οπλίζονται,και γίνονται στα χέρια της κάθε κυβέρνησης μπαλάκι για εκμετάλευση..Εχουν τόσες μέρες που ξεφτυλίζουν προς τέρψιν της κάλπης και της κυβερνησης,παιδιά 20 και 21 χρονών,και τα παρουσιάζουν σαν εγκληματίες πολέμου..Το ένοπλο με βρίσκει αντιθετο και το θεωρώ μη πολυμορφικό για δράση,ΑΛΛΑ ο τρόπος που παρουσιάζουν τα συγκεκριμένα παιδιά είναι και αυτό εξοργιστικό..
Πείτε μου λοιπόν τι θα τους πει ο εισαγγελέας οταν τους δει..;..γιατί πήρατε αυτό το δρόμο..;γιατί σε αυτή την ηλικία προτιμάτε να κάνετε τέτοιους είδους πράξεις και όχι ότι κάνουν τα άλλα παιδιά..;δεν δικαιολογώ και το ξαναλέω καμία τέτοια πράξη,αλλά ας ψαχτούμε πως φτάνουμε σε αυτό το σημείο..;...Και βέβαια και το οποίο είναι εξίσου σημαντικό εαν όντως αυτά τα παιδιά έκαναν αυτά που τους καταλογίζουν..πάλι θα με πείτε καχύποπτο..Ε ναι είμαι καχύποπτος...
Θα πρότεινα στον Εισαγγελέα να στείλει τα παιδιά στον Σάκη..μία τέτοια προσωπικότητα που διέπρεψε και διεπρέπει στο εξωτερικό,ίσως μπορεί να δώσει με το έργο του το νόημα που λείπει στο μυαλό αυτών των παιδιών....και στον Αλιάγα βέβαια μπορούν να τα στείλουν..και αυτός έχει έργο παράθεσει και μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω..

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο..σας παραπέμπω στο κάτωθι link να το δείτε με τα μάτια σας... http://pi-schools.sch.gr/gymnasio/. Αφου μπείτε μέσα πατήστε Γαλλικά Α Γυμνασίου και πηγαίντε στη 13 σελίδα..

Πάμε τώρα και σε κάτι άλλο και να κλείσουμε όμορφα και ωραία..Εκλογες έρχονται,θέλετε και το χρόνο σας να σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε,εμένα θα κάθεστε να διαβάζετε..;
Σας προτείνω λοιπον επίσημα να ψηφίσετε Σύριζα..ναι ναι..τα παιδιά του Σύριζα με βοηθήσαν παρα πολύ ώστε να πάρω αυτή τη τόσο σημαντική απόφαση..μία απόφαση σταθμός!...Τα βλέπω με τι σθένος παλεύουν να μπουν στη βουλή και θέλω να τα βοηθήσω...και τι έγινε που μοιάζουν στο ύφος με αυτούς του Λάος..; ε και;τι πάει να πει αυτό;οτι δεν είναι μία μαχόμενη αριστέρα παράταξη;..όχι απλά είναι,αλλά ξεπερνάει και τις προσδοκίες του καθένα που σέβεται τον ευατό του..
''..Ολοι εσείς που δεν θα έρθετε στη κάλπη και θα προτιμήσετε να το παίξετε μάγκες και αντιδραστήρες του καναπέ,δεν έχετε λόγο για οτι σας συμβεί-και καλως θα σας συμβεί..''...και συνεχίζω..
''...Ο καναπές έγινε το όπλο του μη ενεργού πολίτη..''....''αντε πηγαίντε στα εξάρχεια να λένε οι αναρχικοί πως έγιναν περισσότεροι..'',...''..η αποχή σας είναι η δειλία σας και η μη αποφασιστικοτητα σας..''...''...δεν θα ψηφίσετε,αλλα στις 7 θα δείτε όλοι ποιος βγήκε..ακόμα και σε αυτό δειλοί..''...και άλλα πολλά απο τα χείλη παιδιών που ανήκουν σε συνιστώσες του Σύριζα..και να μη να αδικώ και τα παιδιά του Κ.Κ.Ε...στο ίδιο μήκος κύματος και αυτοί...

Δεν θα σας σχολιάσω αγαπήτα παιδιά..θα μπορουσα ώρες να γράφω,για το τι κάνετε και το τι δε κάνετε...δικαιωμα σας να λέτε ότι θέλετε..ότι γουστάρετε..δικαιωμα μου όμως και εμενα να λέω οτι θέλω έτσι..;έτσι δημοκράτες μου;έτσι παιδιά της Αριστεράς και της Προόδου..;

Υ.Γ. Θα πρότεινα στο Υπουργείο Παιδειας να βάλει ενα βιβλίο απο την Α Γυμνασίου για τη μόδα..πως θα πρέπει να ντυνονται τα αγοράκια και πως τα κοριτσάκια..περιμένω τις προτάσεις σας για το ποιος και ποια θα θέλατε να παρουσιάζουν τα ρούχα..πρέπει να είναι ανθρωποι που έχουν διαπρέψει στη μόδα και αν γίνεται παιδιά να επικεντρωθούμε σε ανθρώπους,που στο εξωτερικό έχουν κανει καριέρα..

Υ.Γ.1 Ο Αλιάγας ποιος είναι..;

Υ.Γ.2 Ο Ρουβάς ποιος είναι..;

Υ.Γ.3 Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την άποψη τους στην προηγουμενη ανάρτηση..να είστε καλά ακόμα και αν διαφωνούμε-χάρηκα πολύ για το ύφος όλων και για το γεγονός οτι όλοι σταθήκαμε με επιχειρήματα είτε είμαστε σωστοί είτε λάθος..αυτό που χαίρομαι είναι οτι και εγώ προβληματίζομαι και προχώρω τη σκέψη μου όταν σας διαβάζω-και ελπίζω σε ενα σημείο και εσείς..θα αναφρθω εκτενεστερα σε αναρτηση μελλοντική...εννοείται οτι η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί και εδώ(..άσχετα αν άλλαξε η ανάρτηση..)..και θα χαρώ και σε άλλα παιδιά να καταθέσουν την άποψη τους...

Για όσους θέλουν να συνεχίσουν την συζήτηση ας πατήσουν εδώ: http://tsakalman.blogspot.com/2009/09/blog-post.html#comments

Υ.Γ.4 Γιατί γκρινιάζεις συνέχεια βρε κούκλα μου..;είπα οτι θα φύγω..αυτό μην σε ανυσηχεί θα το κάνω..λες λες...δε βαρέθηκες να λες οτι είμαι διπρόσωπος...;..ισως και να είμαι...για ψαξου λίγο να δεις μήπως είναι και κάποιος άλλος διπρόσωπος...

Υ.Γ. 5 Αλλα 2 παιδιά θύματα τις άσφαλτου μετά απο ποδοσφαιρικό εγώνα..ντροπη σε όσους τόσα χρόνια πιάναν στο στόμα τους νεκρούς,τα παλικάρια που χαθηκαν στη θυρα 7,τα παλικάρια οπαδοί του ΠΑΟΚ,και όλων όσων χάθηκαν για την ομάδα που αγαπούν..είναι πραγματικά κρίμα(..όπως κρίμα είναι για κάθε ψυχή που φεύγει..),να φεύγουν τόσο άδικα..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΗ ΑΠΟ ΚΕΙ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΦΩΝΑΞΤΕ ΔΥΝΑΤΑ ...



ΠΑΟ ΓΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ..

32 σχόλια:

HappyHour 28 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:39 μ.μ.  

Ξέρεις πιο είναι το χειρότερο ότι δεν υπάρχουν άλλοι αναγνωρίσιμοι που να έχουν διαπρέψει στη Γαλλία από τον Αλιάγα και τον Ρουβά. Αυτό είναι ακόμα πιο θλιβερό, γιατί αν το καλοσκεφτείς η σύχγρονη Ελλάδα τι έχει να επιδείξει εκτός από Σάκη και Βίσση ; Κι αν έχει κάτι καλύτερο δεν το προβάλλει.
Σημείωση 1: Η Μούσχουρη είναι φίλη του Sakis.
Σημείωση 2: Τον Θεοδώρακη τον βάζουν μόνο για ξεκάρφωμα.

Τώρα για το άλλο θέμα, την ξέρεις την γνωμή μου. Το ότι κάποιοι μπορεί να είναι στενόμυαλοι από τον Συριζα ή το ΚΚΕ δεν σημαίνει ότι είναι και όλοι. Όπως και το να ψηφίσεις δεν σημαίνει ότι συμφωνείς με το πολιτικό σύστημα. Ίσως να είναι η τελευταία ψευδαίσθηση δημοκρατίας που έχουμε. Ίσως να ψηφίζεις ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ για να αποδυναμώσεις τον δικομματισμό, ίσως για να δίξεις την αντιθεσή σου, ίσως γιατί δεν θέλεις να απεμπολίσεις και το τελευταίο όπλο σου ενάντια στο κατεστημένο...
Μην τους καταδικάζεις όμως όλους γιατί πέφτεις στο ίδιο λάθος που κάνουν κι αυτοί που καταδικάζουν όσους δεν ψηφίζουν.

Artistz 28 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:24 μ.μ.  

..Δεν τους βάζω ολους στο ίδιο καζάνι..η άποψη μου ήταν για όλα αυτά τα παιδιά που είπαν αυτά που είπαν-και μάλιστα ήταν και πολλοί..

Εχω αρκετους φίλους των 2 κομμάτων οι οποίοι λένε το ίδιο ακριβώς πράγμα με αυτο που έγραψα..οτι συμπεριφερονται σαν ψηφοφόροι του Λαος,και κάνουν κακό στο κόμμα..

Εαν κατάλαβαν οτι τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι κακώς το κάναν..και άνθρωπους που ψήφισαν Ν.Δ ξέρω και τους εκτιμώ πάρα πολύ..δεν σημαινει οτι δεν θα τους κάνω κριτική όμως εαν δώ οτι λένε ασυναρτησίες.

Τελοσπαντον,και εσύ ξερεις τη γνώμη μου για τα 2 κόμματα..δεν θέλω να πω κάτι για το Σύριζα ούτε για το Κ.Κ.Ε...Οι ανθρωποι που τα απαρτίζουν ξέρουν καλύτερα..
Αλλά επετρεψε μου τους ανθρωπους αυτούς που είπαν αυτά που είπαν να τους θεωρώ υγειά σκεπτόμενους πολιτικά..ετσί ειναι η πολιτική..παιχνίδι εντυπώσεων..άρα υγιές αντιδρούν όταν μιλάνε έτσι..το κακό(..για αυτούς,και καλό για μας που θα είμαστε υπαίτιου του εκλογικού αποτελεσματος όποιο και να είναι αυτό,)θα ήταν να μην μιλάνε έτσι!
Εαν ψηφίσω δείχνω οτι δεν συμφωνώ με το εκλογικό σύστημα;πως γίνεται αυτό το πράγμα όταν δέχομαι τους όρους αυτούς για τους οποίους είμαι αντιθετος..;..
Το έχω ξαναπει..να συμβιβαστώ μόνο και μόνο για να λέω οτι δεν θέλω το δικκοματισμό είναι ακόμα πιο υποκριτικό!...Ας το κάνουν άλλοι αυτό το συμβιβασμό και ας κοιταχτούν μετά στο καθρέφτη...
Βαρεθηκα στο διαδυκτίο να διαβάζω ''ειδικούς και μη'',που το παίζουν και συμβουλάτορες για την σημασία της ψήφου!..Εναν δεν άκουσα να πει..''Σε Σέβομαι και σε καταλαβαινω που δεν θα ψηφίσεις-και φταιω και εγώ που δεν κατάφερα να σε πείσω για τις καλές πρόθεσεις που ίσως να έχει το κόμμα που στηρίζω''..όλοι σαν ξερόλες υπερασπίζονται τα κόμματα τους-και απαξιώνουν όσους δεν ψηφίσουν..και οι περισσότεροι αν όχι όλοι είναι απο τα κόμματα της δήθεν αριστεράς..να μην απορούν που ο κοσμος τους γυρίζει τη πλάτη..η αλαζονεία πληρώνεται!

Και άντε είμαστε όλοι λάθος που δεν ψηφίζουμε γιατί δεν ξέρουμε-γιατί δεν μας τα μάθαν καλά,το μεγάλο γέλιο ξεκινά οταν μιλάνε γιατί να ψηφίσουμε το κάθε κόμμα..εκεί γελάει και ο κάθε πικραμενος,και έχουν και μουτρα μερικοί να πουλάνε και πνεύμα..

Εννοια τους και ο τροχός γυρνάει.

Για το βιβλίο δεν έχω να πω τίποτα άλλο..μακάρι να μπει ο Συριζα στη βουλή ώστε να άλλαξει το εκπαιδευτικό σύστημα..γιατί μόνο έτσι θα άλλαξει.

buzzer 28 Σεπτεμβρίου 2009 στις 5:50 μ.μ.  

Γεια χαρά σε όλους!

Σόρρυ που θα κάνω ένα κόπι-πέιστ με κάποιες προσθήκες αυτής της στιγμής Artistz, - γιατί δεν ξέρω αν έτυχε να δεις την απάντησή μου- , απλά για οικονομία χρόνου στο γράψιμο...

Δεν είχα ιδέα γι΄αυτό που λες... δεν απολογούμαι ως εκπαιδευτικός, απλά επειδή τα τελευταία δυο χρόνια είμαι ξανά στο πανεπιστήμιο, δεν έχω μεγάλη επαφή με τα σχολικά βιβλία, ειδικά των άλλων ειδικοτήτων...

Θα μιλήσω με συναδέλφους, να μάθω πώς χειρίζονται το θέμα μέσα στις τάξεις...

Πάντως, χωρίς να έχω από κάπου επίσημη ενημέρωση, πρέπει να σου πω ότι οι υπεύθυνοι για το βιβλίο αυτό θα έχουν έτοιμη την απάντηση.. ότι δηλαδή οι συγκεκριμένες αναφορές στα πρόσωπα αυτά έγινε όχι με σκοπό να καλλιεργήσουν πρότυπα στα παιδιά, αλλά να ικανοποιήσουν το κριτήριο της εγγύτητας και της επικαιρότητας στη μετάδοση της πληροφορίας σε επικοινωνιακό πλαίσιο... ότι δηλαδή ντε και καλά είναι πρόσωπα του τώρα και που γνωρίζουν τα παιδιά και θα τους κινήσουν το εναδιαφέρον.... θα μιλήσουν και για κανα γραμματικό ή συντακτικό φαινόμενο που μπορεί να υπάρχει στο κείμενο αυτό και μπλα μπλα μπλα μπλα... Μάλιστα κοιτώντας και την επιλογή των Γάλλων ως προς τα πρόσωπα είναι η Κάστα, ο Ανρί νομίζω και κάποιος άλλος που τώρα ξεχνάω... Άρα , τα νώτα τυπικά είναι καλυμμένα...

Θα επανέλθω.. μπορεί να μου πάρει λίγες μέρες... άσε να μιλήσω και με μερικούς συναδέλφους... δεν το ξεχνάω όμως...

Το πρόβλημα των προτύπων είναι γενικό και συ ως άτομο συνειδητοποιημένο το ξέρεις... να σου πω και το άλλο; Το πρόσωπο αυτής της κοπέλας, της Κάστα -τοπ μόντελ της Γαλλίας- επέλεξαν οι Γάλλοι ιθύνοντες πριν κάποια χρόνια για να γίνει προτομή της Μαριάννας- σύμβολο της συμβολής της γυναίκας στη Γαλλική Επανάσταση-...

Να πω κι άλλα;;; Μπαααα... εε...

Θα τα ξαναπούμε...

Artistz 28 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7:45 μ.μ.  

Απευθυνθηκα σε σένα γιατί σαν εκπαιδευτικός μπορείς πιστεύω να κάνεις και να μαθεις κάτι παράπανω..

Με αγώνια και το εννοώ περιμένω να μάθω περισσότερα για το θέμα..δεν έχω και το e-mail σου ώστε να μπορώ να σου στείλω και κάποια επιπλέον πράγματα που ίσως σε ενδιαφέρουν..ακόμα και να μη μπορείς να μου το δώσεις να ξέρεις οτι δεν είμαι απο τους ανθρώπους που θα το παρεξηγούσαν/και το λέω αυτό παρόλο που δεν γνωρίζομαστε καθόλου και είναι λογικό να εχεις τις όποιες αντιρήσεις σου..
Απλά μερικά πράγματα όντως χρίζουν περισσότερης σημασίας..
Αν τα πρότυπα είναι όπως ειναι φταίμε και εμείς που τα αφήνουμε ανεξέλεγκτα..

Το έγραψα και πριν το λέω και τωρα..
Τιμη μου να είσαι εδώ και να συμμετεχεις στη συζήτηση..και κάτι ακόμα..τιμή μου σε όσους μπαίνουν στο κόπο και λένε τη γνωμη τους..να στε καλά παιδιά!

mariw 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:01 π.μ.  

Φοβερό δεν είναι; Όλα, ακόμα και στα σχολικά βιβλία, ασχολούνται με το εφήμερο και το «ευκολοχώνευτο». Αλλά μη μένουμε μόνο σε ότι γίνεται στα σχολεία, μπες μέσα στα σπίτια των μαθητών, τι θα δεις; Γονείς να τρέχουν να προλάβουν για να προσφέρουν τα «βασικά» στην οικογένεια, άγχος και αβεβαιότητα. Ακόμα και οι γονείς δίνουν στα παιδιά τους τα εύκολα, αυτά που δεν θα τους πάρει πολύ χρόνο να τους τα εξηγήσουν (αφού τα δείχνει και στις «ειδήσεις» του STAR).
Α! και κάτι για τα πρόσωπα που διάλεξαν να βάλουν στο βιβλίο των Γαλλικών: ο Σάκης δεν έκανε καριέρα στη Γαλλία, αν πας και ρωτήσεις τους Γάλλους, κανένας δεν τον ξέρει. Ο Αλιάγας είναι παιδί μεταναστών στη Γαλλία, μεγάλωσε εκεί και έτυχε όταν μεγαλώσει να γίνει ο Μικρούτσικος τους! Κρίμα γιατί είχε ξεκινήσει καλά στην πορεία όμως τον έχασε τον δρόμο του, είναι πολλά τα λεφτά βλέπεις.

Όσο για τα κόμματα της αριστεράς… είδαν ότι ο ξύλινος λόγος τους δεν μπορεί να μας αγγίξει και το ρίξανε στη δημιουργία τύψεων. Προς Θεού, δεν αναφέρομαι σε αυτό που αντιπροσωπεύουν αυτά τα κόμματα, εξάλλου προέρχομαι από οικογένεια με αριστερές καταβολές, αλλά σε πρόσωπα που βγαίνουν μπροστά ως εκπρόσωποι τους.

Καλημέρα.

zdoup 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:33 π.μ.  

Oι γονείς; Δεν έχουν ευθύνη;
Φουσκώνουν από περηφάνια όταν τα παιδάκια τους λένε εξυπνάδες στα 2.
Eίναι τίγκα οι καφετέριες με καρότσια. Φραπέ από κούνια!
Ποιος ασχολείται με τα πιθανά ταλέντα των παιδιών;
Γιατί οι έφηβοι είναι παχύσαρκοι;
Kαι τα παιδιά που κάνουν αθλητισμό, ποιους έχουν γονείς; Hμίθεους;

Έτσι είναι όμως το σύστημα. Ό,τι μας σερβίρουν, το τρώμε!

Artistz 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:52 π.μ.  

Καλημέρα Μαριώ.
Το έγραψα και πάνω το ξαναλέω και εδώ..δε μου κάνει καμία περιέργεια το γεγονός οτι σχολικά εγχειρίδια έχουν τέτοια θεματολογία..ο καθρέφτης της κοινωνίας μας είναι η παιδεία μας..και η παιδεία μας αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε όλο το μήκος και πλάτος.
Βέβαια εκεί έρχεται ο ρόλος της οικογένοιας που πρέπει να αντικαθιστα την έλλειψη παιδείας που έχουμε..Και εκεί έρχεται αυτό που λες πολύ σωστα..Μία οικογένοια πνιγμένη στα προβλήματα και στο άγχος..Η ευθυνη μας βέβαια έγγυται στο κατά πόσο μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι στο να διαχειριστούμε μία τέτοια κατάσταση,και να χτίσουμε σωστές βάσεις γύρω μας.
Τώρα για την επιλογή αυτή καθ'αυτή δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να οργιστώ περισσότερο.μάλλον θα ακολουθησω το γιάννη..Σιγά μη κλάψω!
Ας φροντισουν όλοι τους να δώσουν μία απάντηση για όλο αυτό το τερατούργημα που δέχονται τα παιδιά..και για όποιον ακούγεται γελίο κάτι τέτοιο(..υπήρχαν παιδιά που στο άκουσμα αυτό το βρήκαν σωστό)ΟΚ ας μας συγχωρουν που τους χαλάμε την ηρεμία και την γαλήνη τους.
Για τα κόμματα της Αριστεράς να διευκρυνίσω κάτι..Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνω την πορεία και το έργο της όλα αυτά τα χρόνια..ειμαι και πολύ μικρός ώστε να στιγματίσω την πορεία(..όποια και να είναι αυτή..),ΑΛΛΑ θα απανταώ και θα λέω τη γνώμη μου σε ότι μου ακούγεται εξοργιστικό και προκλητικό..Και πολλοί απο τα κομμάτα αυτά έχουν ξεφύγει και χρειάζεται κάποιος να τους μαζέψει..τελοσπαντον..ο νοών νοείτο!
καλημερα!

Artistz 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:07 π.μ.  

καλημέρα zdoup!
..εαν έχουν ευθύνη οι γονείς..;έχουν και ίσως να έχουν και πιο μεγάλη απο όσο πραγματικά πιστευουμε και πιστεύουν οι ίδιοι που είναι γονείς..
Βέβαια σκέψου κάτι πολύ σημαντικο οτι η έλλειψη παιδείας σε ένα μεγάλο βάθμο που υπάρχει στους γονείς,δεν είναι μόνο δική τους ευθύνη..είναι και ευθύνη μίας ολοκλήρης κοινωνίας που έμαθε να μην προβληματίζεται να μην αντιδρά και να μην δίνει νόημα στη καθημερινοτητα!..Οταν όπως λες βλέπεις τις καφετέριες γεμάτες απο κουνιες αυτό είναι μία ένδειξη..και ένδειξη δυστηχώς που κατά κάποιο τρόπο φωτογραφιζει το μέλλον..

Εχω αναθεωρησει πάντως σε κάτι..δεν μας σερβίρει το συστημα..εμείς του δίνουμε τη τρόφη και αυτό(..το οποίο ειναι καλά εκπαιδευμένο),ξέρει να μας το πασσάρει και να μας το δώσει να το φάμε αμάσητο,κοινως δηλαδή να μην το καταλάβουμε καν,να μη νιώσουμε τίποτα,αλλά αυτό να έχει μπει μέσα μας..το σύστημα έγινε το όπλο όλων αυτών που θέλουν το κόσμο και τα παιδια να μη σκέφτονται και να μένουν αγκιστρώμενα σε μία πολυθρόνα..και η πολυθρονα βλέπεις τι αποτελεσματα έχει..;παχυσαρκία και μηδενική δράση..ακόμα και για αθλητισμό!..προτιμάνε να βλέπουν στη τηλεοράση τον αθλητισμό και να μην συμμέτεχουν!μεγάλο θέμα αυτό και πολύ καλό για συζήτηση.
Για να μη κουράζω πρωινιατικα με τα σεντόνια που παραθέτω,θα ήθελα να σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου,το οποίο σε λίγες γραμμές τά έλεγε όλα..
Να σαι καλά καλημέρα!

patsnik 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 1:13 μ.μ.  

Πω, είναι τόσα πολλά...

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο που βγάζει τα σχολικά βιβλία αποτυπώνει όντως την ελληνική κοινωνία. Σαφώς και είναι κάκιστη δημιουργία προτύπων όπως αυτό του Ρουβά, του Αλιάγα (θα τολμήσω να πω πως και του Θεοδωράκη δεν μ’ αρέσει καθόλου, αν και είναι σίγουρα καλύτερος από τους προηγούμενους...), αλλά αλήθεια, όταν ακριβώς αυτή είναι η δική μας κοινωνία τότε γιατί περιμένουμε να γίνει σωστότερη επιλογή με σταθερά κριτήρια στον τομέα της Παιδείας;

Άρα πρώτα πρέπει να διασφαλίσουμε την αντικειμενικότητα και την ανεξαρτητοποίηση του Παιδ. Ινστιτούτου. Πριν 2 χρόνια αν θυμάμαι καλά τις χρονολογίες, γινόταν λόγος για ένα βιβλίο Ιστορίας της Ρεμπούση που ήταν από τα καλύτερα που πέρασαν στα σχολεία (πράγμα αξιοσημείωτο κι ελπιδοφόρο ως ένα σημείο). Ήταν ένα βιβλίο άκρως επαγγελματικό με τις πηγές του και τις πολυφωνίες του που πάνω απ’ όλα έδινε βήμα στην κριτική από πλευράς των ίδιων των παιδιών άρα και του μετέπειτα συνόλου του Ελληνικού πληθυσμού.

Αργότερα, όπως όλοι θα θυμάστε, παίχτηκε ένα σκληρό παιχνίδι τόσο στο βιβλίο όσο και στην επαγγελματία Ρεμπούση, με κυριότερο νικητή, το ΛΑ.Ο.Σ.

Αυτά είναι παραδείγματα που πρέπει να μας κάνουν να βοηθήσουμε στην ανεξαρτητοποίηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Από την άλλη το παραπάνω κρύβει τον κίνδυνο των αναληθειών μιας και όπως λέω παραπάνω, δεν θα υπάρχει χειραγώγηση στο Ινστιτούτο. Λύνεται κι αυτό. Στο Ινστιτούτο πάνε καθηγητές/δάσκαλοι κλπ, με απευθείας διορισμό. Άρα ότι καλό μπορεί να βγει από εκεί σε μορφή βιβλίου ή ανακοίνωσης, θα προέρχεται από κάποιον που ΤΥΧΑΙΝΕΙ να είναι σωστός εκπαιδευτικός, ενώ όμως, μάλλον, μπήκε με περίεργο τρόπο. Αν αυτό εξαλειφθεί, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ως μια ανεξάρτητη αρχή , που θα απαρτίζεται από Άξιους εκπαιδευτικούς, θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή μιας καλύτερης Παιδείας. Μιας Παιδείας παραγωγής νέων με κριτήρια και ευσυνειδησία κι όχι νέων-μηχανών.

Από εκεί και πέρα, είναι άδικο (τουλάχιστον) να λέμε εμείς ποιο είναι το σωστό, αφού πρώτα δεν ρωτάμε εκείνους που θα το υποστούν.

Αυτά για το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τωρινό πολιτικό παράρτημα κυβερνήσεων. (Κάτι σαν την Πασοκική ΓΣΕΕ θα έλεγε κανείς... Έχει και τα φωτεινά παραδείγματα της, αλλά όταν λάμπουν μέσα στις λάσπες τί να τα κάνεις;)

Για τα ΛΑΟΣ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ΚΚΕ:

Έχουμε μια τάση να μπερδεύουμε την δεξιά (της αληθινή δεξιά) με το ΛΑΟΣ και την αριστερά (την αληθινή αριστερά) με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α και το ΚΚΕ.

Ειλικρινά, πιστεύω πως όσο αμνήμων λαός και να είμαστε, αν το ΛΑΟΣ ήταν η πραγματική δεξιά, τότε δεν θα το ψήφιζε κανείς. Είναι ένας τηλεοπτικός αχταρμάς ντυμένος με το ρούχο της «Εθνικής Συνείδησης». Αλλιώς είναι μια χαρούμενη νότα στο πολιτικό σκηνικό. Έξυπνο σίγουρα από πλευράς Καρατζαφέρη γιατί σήμερα, μιας και δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε με το πολιτικό σκηνικό, κοιτάζουμε τουλάχιστον να γελάμε με αυτό.. «Ελληνικός αυτοσαρκασμός» θα το πω με μια ευγενική τάση που με διακατέχει...

Συνεχίζω παρακάτω

patsnik 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 1:14 μ.μ.  

Συνέχεια παραπάνω σχολίου :

Από την άλλη το ΚΚΕ δεν είναι η αριστερά (της ιδεολογίας) αλλά η αριστερά της Σοβιετικής Ένωσης. Σκεφτείτε μόνον πως το καταστατικό της είναι copy-paste εκείνου των 80 χρόνων πριν, της βόρειας Ασίας. Άλλη χώρα, άλλοι παράγοντες, άλλη χρονολογία, άλλοι θεσμοί, άλλα ήθη = λάθος αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά ψηφίζοντας κανείς ΚΚΕ, ξέρει τουλάχιστον εκ των προτέρων σε ποιο νομοσχέδιο θα εναντιωθεί και που να προχωρήσει. Πιστεύω πως Βουλή χωρίς ΚΚΕ, είναι φτωχότερη... Χρειάζεται κι αυτό το κόμμα, όσο χαζά κι αν φαίρεται.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, τέλος, είναι ένα κόμμα που θα ψηφίσει κατα πάσα πιθανότητα εκείνος που δεν μπορεί να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ λόγω συνείδησης. Είναι η ελαφρά αριστερά, αν θέλετε, των συνεχών λαθών στα 2 χρόνια ζωής του, που όμως πρέπει να αναλογιστούμε αν η βαρύτητά τους είναι ίδια με των υπολοίπων. Δεν στηρίζω και δεν στήριξα ποτέ την λογική του «μη χείρον βέλτιστο», όμως όποιος πιστεύει σε τέτοιο ηλίθιο σκεπτικό, μόνον αυτό το κόμμα μπορεί να τον αντιπροσωπεύσει.

Τέλος, όποιος δεν ψηφίζει γιατί βαριέται να το ψάξει, ή γιατί ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ότι δεν βγαίνει τίποτα, ή γιατί κανόνισε να πάει διακοπές, είναι μάλλον ασυνείδητος (αν όχι απάνθρωπος). Όποιος όμως δεν ψηφίζει διότι το έψαξε και δεν βρήκε χρυσό, ή ΚΑΤΑΛΑΒΕ ότι δεν βγαίνει πουθενά, ή γιατί δεν συμφωνεί καν με το βρεφικό ακόμη Καπιταλιστικό σύστημα, τότε μάλλον έχει φτάσει σε ένα επίπεδο συνείδησης, πολλά επίπεδα ανώτερο από την ηλικιωμένη που θα παραβρεθεί στην προεκλογική ομιλία της Νέας Δημοκρατίας στο Πεδίον του Άρεως κλπ...

ΥΓ: Μη ξεχνάτε ποτέ πως υπάρχουν κόμματα εκτός Βουλής, αλλά κυρίως εκτός τηλεόρασης. Κόμματα που εκ των πραγμάτων πρέπει εσείς να ψάξετε κι όχι εκείνοι να διαφημιστούν...


Συγχωρήστε με αν ακούστηκα τσαντισμένος και απόλυτος, μα δεν ήταν αυτός ο σκοπός που. Σε όσα είπα παραπάνω είμαι διαλλακτικότατος αρκεί να υπάρχουν επιχειρήματα. Άλλωστε νομίζω, το ξέρει ο Αντώνης (Atistz) αυτό... 

Αντώνη PAULANER κι οργάνωση θέλεις;

Artistz 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:28 μ.μ.  

Καταρχήν Νίκο μία Paulaner την χρειαζόμουνα και τώρα να σου πω την αλήθεια..
Για παμε στα δικα μας τώρα..
Καταρχην θα συμφωνήσω στα περισσοτερα απο οσα έχεις πει..
Ας τα παρουμε σιγά σιγά..Θα ξεκινησω απο το τελος.
Δεν ακουστηκες ουτε τσαντισμενος ουτε απολυτος..ακουστηκε ο Νίκος.Οπως και όλα τα παιδια εδώ μεσα θελω να πιστεύω αφήνουν ενα κομματι της καρδιας τους,ετσί και εσύ..Ο Νικος μίλησε και χαίρομαι που είσαι πάντα αληθινος.
...θα προσθετα στο συλλογισμο σου για τα κόμματα εκτος βουλής που χρειαζονται τη δικη μας πρωτοβουλία ωστε να αναδειχθούν,οτι δεν είναι τόσο τα κόμματα που χρειάζεται να ψάξει ενας ανθρωπος...αλλά τους ανθρώπους αυτούς που πραγματικά δίνουν το κάτι παράπανω και συμπληρωνουν με τις ενεργειες τους ακόμα και την έλλειψη πολιτικης και πολιτικών που έχουμε.Το παραδειγμα της Ιταλίας των 10 παιδιών που όργωσαν τα σχολεία σε επαρχιακες πολεις μοιράζωντας έντυπο υλικό,cd και κάνωντας διαφορες εκδηλώσεις στο έχω πει και το ξέρεις..τέτοιους ανθρώπους(..να το πω προσωπικά)θέλω να βρίσκω στο δρόμο μου..ανθρώπους που έχουν ορέξη να δώσουν και να βοήθησουν ΕΝΕΡΓΑ και επειδή αυτό είναι που θα τους κάνει να νιώσουν καλύτερα σαν άνθρωποι..
Τα κόμματα..;Να δεχθώ ότι όντως υπάρχουν κόμματα που δεν κινονται στα στερότυπα των άλλων κομμάτων..το να τα βρεις αυτο συνεπάγει οτι επιζητάς αυτο που δεν βρίσκεις απο τα κόμματα που ξέρεις.
Εγω συνεχίζω ΚΑΙ θα δυνεχίζω να έχω προβλημα με κάθετι που περιλαμβάνει τη λέξη εξουσία μέσα..είναι η μεγαλύτερη μάστιγα των ημερών μας...Γι αυτο εναποθέτω τις ελπίδες μου και τις προσδοκιες μου στο πως μπορώ ΕΓΩ να βοηθήσω σε οτιδηποτε περνάει απο τα χέρια μου,ΑΛΛΑ και να δημιουργήσω τις προυποθεσεις για κάτι ακόμα πιο δυναμικό πάντα με γνόμωνα την συλλογικότητα και την αλλυλεγγύη(..βλέπε οργάνωση που λέμε..και στο οποιο θα φροντισουμε να κανουμε,και ειμαι σιγουρος για αυτο,οτι περνάει απο το χέρι μας για το καλύτερο).

Κ.Κ.Ε.=..Σαφως και χρειάζεται το Κ.Κ.Ε. να υπάρχει..βέβαια οι αντιρρησεις μου είναι πολλές..το γεγονος οτι στο προσφατο Συνέδριο αποφάσισε στα πρακτικά του(..μετά απο τόσα χρόνια) να τεθει συμφωνο με τα της εποχής Λενιν,εκεί θα χάσουμε τη μπάλα αν ξεκινησουμε τη συζητηση(..που εμεις την εχουμε κάνει,για τα άλλα παιδιά που τυχόν διαβάζουν..)..Οι αγώνες οταν ταμπελοποιουνται χάνουν σε ισχύ και σε δυναμη.Αυτο εχω καταλάβει φίλε Νίκο.Το Δεκεμβρη αποφασισαν να κατέβουν στο δρόμο ξεχωριστα και μάλιστα έβριζαν τα άλλα παιδιά που ήταν στο δρόμο..Πόσο ισχύ έχει αυτό..;τι αποτελεσμα μπορεί να έχει όταν είσαι και κινείσαι μόνο σου..;..και πολλά άλλα για το Κ.Κ.Ε. που με φερουν αντιθετο θα μπορουσα να πω,αλλά θα τιμησω το λογο μου και δεν θα ανοίξω το στομα μου.

Συριζα=..Τι να πει κανείς..;ας μας πει ο Αλαβανος τι εννοουσε οταν κατέθετε τη πρόταση για τους 6 πυλώνες συζητησης και πορείας με το Πασοκ..Η κατάρα είναι γαιδάρα και γυρνάει στον αφέντη..Αντε καλό αγωνα να έχουν τα παιδιά!

Λαος..Δεν θελω να πω τίποτα..απλα θα σε ρωτησω κάτι..πιστεύεις πως αν ο κόσμος ηξερε και έβλεπε την ακροδεξία στο προσωπο του Καρατζαφερη και του κομματος του,δεν θα το έβαζε στη Βουλή..;μιλάμε πάντα για Ελλάδα έτσι..και βέβαια θα τον ψήφιζε-και βέβαια θα τους καμαρώναμε παντού!Τους χρειάζεται το συστημα και οπως πολύ σωστα εχει ειπωθεί χρειαζονται και αυτοί όπως χρειάζονται και οι ναρκομάνεις στο κέντρο στην Ομονοια..Να τους βλέπουμε και να λέμε..''μία χαρά είμαστε, μη μιλαμε καθόλου..''

Συνεχιζεται απο κάτω η κουβέρτα..

Artistz 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:45 μ.μ.  

Συνέχεια..

Θα συμφωνήσω απολυτα για όσα εγραψες για το Παιδαγωγικό Ινσιτούτο..Χρειάζεται ΠΛΗΡΗ ανεξαρτητοποίηση.
Χρειαζεται και το ιδιο το Ινσιτουτο να έχει τέτοιο προσωπικό ώστε να έχει τη δύναμη να απογκιστρωθει..Τα προσωπα δυναμώνουν ενα κίνημα...Ετσι και εκει πιστευω..αν οι ανθρωποι που ανηκουν στο Παιδαγωγικο Ινσιτούτο αποφασίσουν και θελήσουν να έχουν αυτονομία και πλήρη έλεγχο μπορουν να τα καταφέρουν..είναι ντόμινο όμως φίλε μου.Η καθε κυβερνηση θέλει να εχει τους φορεις της πληρως στη δικη της δικαιοδοσια..ενα κλαδί να σπάσει,θα σπάσουν και άλλα..δεν τους βολευει καμία αυτονόμηση φορέα!Αυτη θα είναι και η αρχή της καταστροφης τους..Το εχω περιγραψει με το καλυτερο τρόπο ο Καστοριάδης αυτό σε ενα βιβλίο του,και γενικότερα σε αυτά που λέει..
Εδω νομίζω(..και θα το ηθελα και πολυ),να μας πει η buzzer κατά πόσο εφικτό θα μπορουσε να ήταν ενα συστημα με τη τωρινη του διάσταση με ενα Ινσιτουτο Παιδαγωγικό πληρως ανεξαρτητο;..τι θα προτεινες;και σε ρωταω γιατί και εγώ προσπαθω να βρω την άκρη του σχοινιού ωστε να το ξεδιπλώσω..

Νικο σε ευχαριστω για το σχόλιο και συντομα απο κοντα για μπυρες-ρακιές(..εχω κολλησει..),και δράση..
Μιλαμε για δράση και θα μας πουν στο τελος οτι είμαστε και τίποτα τρομοκρατες..ουτε να μιλησουμε στο τελος δεν θα μπορουμε..ΤΡΟΜΟ προτάσσουν και πρεπει να μας βρουν ενωμένους και όχι διχασμένους για αλλη μία φορα,με το καθένα κάτω από τη τεμπελα του..ε..;

Να σαι καλά Νικο!

BUTTERFLY 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:11 μ.μ.  

Εχουμε και λεμε -και παρακαλω τον φιλο/τη φιλη buzzer77 αν μπορει να βοηθησει κι εμενα, αν κανω λαθος σε οσα λεω.
Διδασκω Αγγλικα. Εχω εναν μαθητη ο οποιος για διαφορους λογους Αγγλικα μεχρι πριν 2 χρονια που πηγε Γυμνασιο δεν ειχε κανει.
Στην Α' Γυμνασιου λοιπον, χωριστηκαν τα τμηματα σε Αρχαριους και Προχωρημενους με αντιστοιχα βιβλια, φυσικα μπηκε στους Αρχαριους. Το ιδιο και στη Β Γυμνασιου...
Ερχομαστε λοιπον στην Γ' Γυμνασιου. Εδω, ερχεται το συστημα και λεει, τωρα παιδια θα κανετε ολοι το ιδιο βιβλιο. Το οποιο βιβλιο ειναι για παιδια που εχουν κανει οπωσδηποτε 3 χρονια Αγγλικα τουλαχιστον, που βρισκονται δηλαδη η στον τεταρτο η στον πεμπτο χρονο! ΒΡΕ ΖΩΑ! (σορρυ, αλλα τα εχω παρει!) Οταν εχεις μαθητες που εχουν κανει 2 χρονια Αγγλικα μονο, πως τους πετας ενα βιβλιο 2 ταξεις πιο πανω!!!;;; Με ποια λογικη; Θα σας πω εγω... Με τη λογικη οτι ολα τα παιδια κανουν Αγγλικα απο το δημοτικο σε φροντιστηρια...
Και ποιος σας ειπε ρε οτι μπορουν η θελουν ολα τα παιδια να το κανουν αυτο; Ειναι η δεν ειναι υποχρεωση σας να διδασκετε ΣΩΣΤΑ ο,τι διδασκεται στο σχολειο; Πως θα προχωρησουν αυτα τα παιδια τωρα;; Ποσα κενα μπορουν να καλυφθουν ετσι βιαστηκα;!!
Χωρια που το βιβλιο αυτο ειναι τιγκα στα λαθη! Τι ορθογραφικα! Το γραμματικα! Τι παραπομπες σε λαθος σελιδες του παραρτηματος! Τι λαθος ασκησεις (πχ να σου λεει βαλε τις 5 προτασεις στα 5 κενα και τα κενα να ειναι 4!!!)!
Και ειναι και απιστευτα βαρυ βιβλιο! Πιεστικο!
Η αληθεια ειναι πως σαν ιδεα, σαν βαση ειναι καλο, εχει θεματα ενδιαφεροντα, αλλα προσπαθει να τα στουμπωσει ολα μαζι, γραμματικη 2-3 φαινομενα, λεξιλογιο πολυ, εργασιες, γραπτα, προφορικα, ολα τουρλουμπουκι!
Τι να πω δεν ξερω!
Τα προτυπα του Σακη και του Αλιαγα δεν με ενοχλουν, αρκει να μην ειναι τα ΜΟΝΑ που προβαλλονται!
Σορυ, τα υπολοιπα που θιγεις ειναι εξισου σημαντικα, αλλα απο χτες που πηρα το βιβλιο εχω ΦΡΙΚΑΡΕΙ με αυτο το χαλι!!!!

Υ.Γ. Καλο ταξιδι στα παιδια!

patsnik 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:40 μ.μ.  

KKE: Εδώ ρε Αντώνη, τον πρώτο καιρό του πολυτεχνείου, το κόμμα διαφωνούσε με την εξέγερση καθώς, όπως τότε διαλαλούσε, προκαλούσαν την περαιτέρω αντίδραση των φασιστών. Πάνω κάτω, ό, τι έλεγαν και για τον Δεκέμβρη.

Ο Δεκέμβρης βέβαια, είναι ένα τεράστιο θέμα προς συζήτηση. Κάναμε όλοι μας τόσα λάθη που ίσως και να «άξιζε» να πνιγεί η εξέγερση. Το κυριότερο λάθος είναι ότι δεν υπήρχε ευσυνειδησία στις κινήσεις. Οργάνωση. Πόθος, πάθος. Λογική. Υπήρξε ένα τραγικό γεγονός, που προκάλεσε το συναίσθημα μας και το αφήσαμε να γίνει οργή που ξεθύμανε όσο πολλοί έπαιζαν πολιτικό παιχνίδι.

Η οργή έπρεπε να ξεσπάσει, και πρέπει να ξεσπάει κάθε στιγμή και σε κάθε αδικία με λίγα λόγια. Κι αν είναι να υπάρχει ο συναισθηματισμός σε μια εξέγερση, θα πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένη με το συνειδητό της. Αλλιώς, ο σκέτος συναισθηματισμός είναι επικίνδυνος να ξεθυμάνει «τζάμπα» εδώ κι εκεί...

ΛΑΟΣ: Όχι Αντώνη μου, δεν πιστεύω ότι θα έμπαιναν στην Βουλή αν ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεξιοφασίστες. Αν το πίστευα αυτό για την χώρα όπου ζω, εγώ ειδικά, δεν θα έπρεπε να μένω άλλο εδώ. «Ο λαός δεν ξεχνά τί σημαίνει δεξιά» άλλωστε... Χωρίς όμως να αστειεύομαι, αν αντί του Καρατζαφέρη και των τηλεαστέρων του ΛΑΟΣ ήταν ο Πρέκας και ο άλλος που βρίζει σαν τον Παπαδόπουλο, ή ο ίδιος ο Παπαδόπουλος, ναι μεν θα τους ψήφιζαν κάποιοι, αλλά το όριο του 3% για την είσοδο στην Βουλή, δεν μπορώ να πω πως θα το έπαιρναν. Μπορεί να φαίνεται πως είμαστε άκρως ανόητος λαός, όμως αυτό δεν θα το κάναμε. Όχι ότι βάζοντας το ΛΑΟΣ στην Βουλή κάνουμε βέβαια τίποτα καλύτερο......

Συμφωνώ πάνω κάτω στο σχόλιο επάνω, όμως Αντώνη πρέπει να προσέχουμε το εξής: Ναι, να «ψάχνουμε» περισσότερο «τους ανθρώπους αυτούς που πραγματικά δίνουν το κάτι παράπανω και συμπληρωνουν με τις ενεργειες τους ακόμα και την έλλειψη πολιτικης και πολιτικών που έχουμε» όπως λες, να τους έχουμε ίσως και ως πρότυπα αλλά να μην αφήνουμε το κράτος πρόνοιας να καθησυχάζεται σε αυτές τις κινήσεις. Αλλιώς θα μιλάμε για άτυπα stage. Είναι – κάποιες φορές – καλύτερο να πιέζουμε το κράτος να κάνει την δουλειά που ΠΡΕΠΕΙ να κάνει, παρά να παίρνουμε την δουλειά στα χέρια μας, ονομάζοντας το εθελοντισμό... Ελπίζω να με κατλαβαίνεις.. Για παράδειγμα, μπράβο στο ότι πήραν οι κάτοικοι τα πάρκα και τις περιοχές που ο Δήμος σκόπευε να ...εκσυγχρονίσει, αλλά σίγουρα όχι μπράβο στο ότι μόνοι μας φτιάχνουμε κάδους ανακύκλωσης γιατί ο Δήμος δεν φέρνει. Εννοείται πως πρέπει να φέρει. Κι αν δεν το κάνει, σταμάτα να τον στηρίζεις στις εκλογές. Όχι μπράβο στο να πας να καθαρίσεις την παραλία με τον ΣΚΑΙ. Εννοείται πως πρέπει να το κάνει ο Δήμος και να πληρώσει εργαζόμενους να το κάνουν... Με λίγα λόγια, ο εθελοντισμός που πολλές φορές διαφημίζουν τα ίδια τα κόμματα, κρύβουν και παγίδες...

Αυτά προς το παρόν! Πάω να κοιτάξω τώρα σπίτια Αντώνη :P … Δουλεύω και για σένα είδες; χεχεχεχε

She 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:36 μ.μ.  

Καλά, χάθηκε να βάλουν την Μούσχουρη ή τον Γαβρά?? Έλεος πιά! Τον Ρουβά και τον Αλιάγα ας τον βάλουν στα επόμενα βιβλία σε καμμιά εικοσαριά χρόνια που θα είναι σιτεμένοι!

Τι να πω...τι να πωωωω!

buzzer 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7:31 μ.μ.  

Παιδιά, καλησπέρα σε όλους!

Τελικά το θέμα του βιβλίου μού φαίνεται ότι άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και για να ΄μαι ειλικρινής πολύ το χαίρομαι, γιατί μου δίνει την ευκαιρία να μοιραστώ σκέψεις και προβληματισμούς με ανθρώπους που ενδιαφέρονται.

Για να τα πάρω από την αρχή... 1.Μίλησα με συναδέλφους της Γαλλικής, για το θέμα Αντώνη, και άκου... θα πάθεις!!! Λοιπόν, οι περισσότεροι έχουν ήδη προσπεράσει την ενότητα και μάλιστα στα πεταχτά!Άλλωστε είναι η ενότητα που μαθαίνεις το "πώς σε λένε", απλά πράγματα... Επιπλέον, λόγω του ότι στο Γυμνάσιο υπαρχει η δυνατότητα απομάκρυνσης από το βιβλίο χωρίς επιπτώσεις- ύλης, εξετάσεων και άλλων τέτοιων-, αρκετοί δουλεύουν με το παλιό σύστημα της φωτοτυπίας, μικρών δικών τους κόμικ που συμπληρώνουν κενά κλπ κλπ...Δηλαδή, υπάρχουν παιδιά που τη σελίδα δεν την έχουν δει καν!Στην ερώτηση για την επιλογή των προσώπων, η απάντηση είναι ακόμα πιο ωραία και βγαζει και γέλιο... υπήρξαν μαθητές που τους είπαν... σιγά την καριέρα.. πήγε και γύρισε άβρεχος ο Σάκης, αν είχε λεφτά η δουλειά εκεί και αναγνώριση, θα καθόταν στη Γαλλία, δε θα γύριζε εδώ... Κάποιοι άλλοι ειδικά στην επαρχία, τον Αλιάγα δεν τον ήξεραν ποιος είναι... Πέρα από την πλάκα πάντως, είχα δίκιο σε προηγούμενο σχόλιό μου.. όλα εντάσσονται στο πλαίσιο της επικαιρότητας και του επικοινωνιακού πλαισίου... δηλαδή άκρη μηδέν... Η δική μου θέση είναι σαφής: αυτοί που έβαλαν τις φωτογραφίες ή δεν έχουν καθόλου προσωπικό κριτήριο ή μνήμη τους είναι όχι απλώς βραχυπρόθεσμη, μάλλον ανύπαρκτη... Άρα, καλοί μου συνάδελφοι της Γαλλικής τραβήξτε κουπί... άλλωστε το "πώς σε λένε", "πώς με λένε" μπορούν να το μάθουν και χωρίς τη φάτσα του Sakis και του Αλιάγα...

2.Η αυτονόμηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου είναι μεγάλη πληγή παιδιά που δεν κλείνει... και βέβαια η χειραφέτησή του πρέπει να είναι το ζητούμενο. Αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει είναι τα αναλυτικά προγράμματα και τα σχολικά εγχειρίδια να είναι πονήματα πραγματικής επιστημονικής έρευνας και όχι αποτελέσματα ρετούς λες και κάνουμε φώτοσοπ σε μια φωτογραφία όταν αφαιρούμε μια ρυτίδα που ενοχλεί... οι ρυτίδες ενοχλούν, αλλά είναι δικές μας και υπάρχουν... κι όσο κι αν προσπαθούμε να τις εξαφανίσουμε το μόνο που κάνουμε είναι να παίζουμε με το χρόνο σε παρτίδα με ντεφάκτο το αποτέλεσμα κατά μας... η ρυτίδα τσουπ! ξανά εμφανίζεται, χειρότερη από πριν...
Πώς όμως ρε παιδιά θα γίνει έρευνα, όταν ένα-ένα τα ερευνητικά ιδρύματα κλείνουν αφού δεν υπάρχουν κονδύλια, σόρρυ, δεν δίνουν κονδύλια; Με λύπη μου σας λέω ότι βιβλία για τα παιδιά γράφονται και αξιολογούνται μέσα σε ένα καλοκαίρι... πώς γίνεται αυτό; δε χρειάζεται να σας το πω...
Με ρωτάς Αντώνη αν είναι εφικτή αυτή η χειραφέτηση... έτσι όπως έχουν τα πράγματα, δεν το βλέπω...

3. Καλή μου butterfly με ρωτάς το ίδιο πράγμα που αισθάνθηκα κι εγώ όταν για πρώτη φορά γεμάτη ενθουσιασμό πήγα να διδάξω αρχαία σε Γ' Γυμνασίου... εκεί να δεις μπούφλα... το βιβλίο; Λες και απευθύνεται σε φοιτητές του κλασικού... τα παιδιά να με κοιτάνε σαν τον Ε.Τ τον εξωγήινο και με την αγαπημένη μου κρητική διάλεκτό τους να μου λένε: " ε μια τσυρία, ίντα λέει παέ;" ( κυρία, τι λέει εδώ πέρα;) Θα σου πω ποιο νομίζω ότι είναι το πρόβλημα: η γνώση για κάθε τάξη, ανεξάρτητα από το αντικείμενο, δυστυχώς θεωρείται δεδομένο από το εκπαιδευτικό σύστημα ότι είναι κατανοημένη και αφομοιωμένη... μέγα λάθος!!! Δεδομένα δεν υπάρχουν... Θα σου πω εγώ τι έκανα... σε πολλούς μπορεί να φανεί λάθος... πήγα απευθείας στην τότε σύμβουλο, της ξεκαθάρισα την κατάσταση, και κινήθηκα σε ποσοστό 70% εκτός βιβλίου... μου έδωσε το οκ, αυτό πρέπει να το πω...σε παιδιά που ήταν πιο προχωρημένα, ξεχωριστό υλικό με μεγαλύτερες απαιτήσεις για το σπίτι... το τουρλουμπούκι καλή μου είναι σε όλα τα βιβλία, μη σκας... αλοίμονο σε μας που πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε... "καθείς εφ' ω ετάχθη" όμως.... Εγώ, 10 χρόνια μετά, ακόμα το προσπαθώ... ελπίζω να μη σταματήσω στην πορεία και γίνω αυτό που τώρα στηλιτεύω...ο Θεός να με φυλάει...

Φτου! Πάλι σεντόνι... ποιος με πήρε στο λαιμό του δεν ξέρω....χαχαχα!

Τα λέμε!

Artistz 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:30 μ.μ.  

...Περιμενα την απαντηση σου,και μάλλον καλά έκανα, γιατί το σχόλιο σου είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον.
Απο που να ξεκινησω,και που να τελειώσω(..οπως καταλαβατε παιδια ετοιμαστειτε για μία κουβερτουλα πάλι..).
Καταρχην γέλασα απίστευτα με τις τοποθετησεις των παιδιών-και ταυτόχρονα χάρηκα πάρα πολύ,γιατι τα παιδιά(..σε ενα μεγάλο ποσοστό),ξέρουν να κρίνουν,και πλέον δε τρώνε κουτόχορτο.
Βέβαια το προβλημα εξακολουθει και ύφίσταται..η δικαιολογια ήταν έτσι ακριβώς όπως το είπες στο προηγουμενο σχόλιο σου..κουκούλωμα κοινώς.

Θα ηθελα να σε ρωτήσω κατά πόσο ενας καθηγητης-δασκαλος-πανεπιστημιακος-μπορεί απο μόνος του και σε τι ποσοστό να διαλέξει την ύλη που θα διδάξει στα παιδιά..;είναι ευθύνη του διευθυντη του σχολείου;στελνεται σαν ερωτηση στο Υπουργειο Παιδείας, και αναλόγως το μάθημα δίνονται διευκρινιστικες τοποθετησεις για το τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος..;αν ενας καθηγητης/δασκαλος αποφασισει να κάνει το μάθημα του με τα δικα του κριτήρια τι κυρώσεις έχει..;..οι ερωτησεις για μερικους ισως να φαινονται απλές-αλλά για μενα απο εδώ ξεκιναει το θέμα..
και εξηγουμε..εαν ενα εκπαιδευτικό συστημα είναι έτσι διαρθρωμενο ώστε τα εγχειρίδια του να μην καλυπτουν τα προφανή,ο δασκαλος(..κατ'εμε),μπορει να αναλαβει στο σημειο που ο ιδιος μπορει να καλυψει αυτό το κενό.
Μπορει να αφήσει το στίγμα του!..Ειμαι σιγουρος πως ηδη πολλοι(..οπως εκανες και εσυ και μπράβο σου),οδηγουνται σε αυτή τη μέθοδο,πρώτον γιατί θέλουν να είναι συνεπής με τον ευατο τους αλλα και γιατί σεβονται το λειτουργημα τους,και κατ'επεκταση θελουν να δωσουν τις σωστες βάσεις στα παιδιά.
Οσο αναφορα για τα παιδαγωγικα ινσιτουτα,πως μπορουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοι(..αν μπορούν),να πιέσουν τους αρμοδιους φορείς;είναι αποκλειστικη αρμοδιοτητα του Υπουργειου να κρίνει αν πρεπει να χρηματοδοτηθει ενα Ινσιτουτό..;..και ποιος είναι αυτος που κρίνει εαν ενα ινσιτουτο χρειαζεται λεφτα..;ίσως(..λέω ίσως),πρεπει να κινητοποιηθουν και οι εκπαιδευτικοι ωστε να κινησουν λίγο τα νήματα..;

Δεν ξερω θελω τοσα πολλα να πω,και μου γενουνται τόσες ερωτησεις που πραγματικά εφερα τετραδιο διπλα μου για να μη ξεχασω οτι σκεφτομαι..

Προς το παρον ας σταματησω εδω και θα επανερθω..
Ποιος σου εμαθε να κατεβαζεις τετοια σεντονια μου λες..;γραψε γράψε..χαιρομαι παρα πολυ που εισαι εδώ και συμμετεχεις..(..οπως και ολοι σας παιδιά..)

buzzer 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:23 μ.μ.  

Πωπωπω.... με τις ερωτήσεις σου, ούτε ψύλλος στον κόρφο του Άρη αν γινόταν ντιμπέιτ με θέμα μόνο την παιδεία....Επειδή θέλω να γλιτώσω την κουβέρτα (κρατάω νήμα λόγω οικονομικής κρίσης βλέπεις), θα χρησιμοποιήσω 1,2,3...

1. Το θέμα της ύλης έχει 2 διαστάσεις: της διδακτέας (πρέπει να διδαχθεί ως απαραίτητη βάση ας το πούμε) και της διδακτής (μπορεί να διδαχτεί). Η ύλη όπως ορίζεται από το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Σπαουδών, μπορείς να το δεις στο site του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, είναι τολμώ να πω αρκτετά "ανοιχτή" και ως πρόθεση είναι σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση (βιωματική μάθηση, εξατομικευμένη διδασκαλία, φάκελος μαθητή κ.α)Αυτά ως προς το πώς... Ως προς το τι τώρα, μεγάλο θέμα...υπάρχει συγκεκριμένη ύλη ανά μάθημα και αυτή τη βρίσκεις στα βιβλία και στις οδηγίες διδασκαλίας των μαθημάτων που δίνονται στους εκπ/κούς. Δηλαδή δε μπαίνει ο καθένας μέσα στην τάξη και λέει θα τους μάθω αυτά που εγώ θεωρώ σωστά. Θα διδάξω αυτά που "λένε" τα βιβλία, αλλά αν δω ότι οι μαθητές μου έχουν πρόβλημα, δε θα τρέχω τις σελίδες απλά για να πω ότι τελείωσα το βιβλίο κι ας μείνουν τα παιδιά κουμπούρες... ΕΛΕΟΣ! Όταν λέω κινούμαι εκτός βιβλίου, για να σου πω ένα παράδειγμα από την ειδικότητά μου, στα αρχαία, δε θα χρησιμοποιήσω το κείμενο του βιβλίου αν είναι δυσνόητο... για τα ίδια φαινόμενα γραμματικής ή συντακτικού θα βρω εγώ ένα πιο εύκολο, θα φτιάξω δικές μου ασκήσεις, και το κείμενο του βιβλίου θα το εξηγήσω εγώ στα παιδιά και θα συζητήσουμε πάνω στο νόημα, την ερμηνεία και τις πιθανές προεκτάσεις του... όταν μίλησα πριν για επιπτώσεις, δεν εννοούσα σε καμιά περίπτωση κυρώσεις "ποινικές", αλλά επιπτώσεις για τα παιδιά σε επίπεδο γραπτής εξέτασης και αξιολόγησης... γι' αυτό και αυτή η ευελιξία είναι πιο δυνατή στο Γυμνάσιο παρά στο Λύκειο που τα πράγματα είναι προσανατολισμένα στις πανελλαδικές... Ο δ/ντής δε βρίσκεται στο σχολείο για να μου πει πώς θα κάνω μάθημα.. άλλωστε, μπορεί να είναι άλλης ειδικότητας και κατά συνέπεια άσχετος με το αντικείμενο..θα επέμβει βέβαια, αν ξαφνικά εγώ αποφασίσω ότι οι μαθητές μου μαθαίνουν καλύτερα τρώγοντας ξύλο ή βρίζοντάς τους ή κρατώντας τους μέσα την τάξη χωρίς διάλειμμα επειδή εγώ έχω διδακτικό οίστρο... Στο πανεπιστήμιο πάλι τα πράγματα είναι ακόμα πιο ανοιχτα... υπάρχει το πολλαπλό εγχειρίδιο ανά μάθημα και φυσικά η πρόσβαση μέσω διαδικτύου σε όλη τη σχετική βιβλιογραφία με το εκάστοτε αντικείμενο... Υποτίθεται άλλωστε ότι το πανεπιστήμιο είναι χώρος έρευνας: ο καθηγητής λέει, αλλά ψάξε κι εσύ να βρεις και τι είπαν οι άλλοι για το ίδιο θέμα...

2. Οι κυβερνήσεις σαφώς και χρηματοδοτούν το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο που είναι υπεύθυνο για τα αναλυτικά προγράμματα και σχολικά εγχειρίδια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπ/σης. Όταν μίλησα για την έρευνα που δε γίνεται, μιλούσα για την έλλειψη χρηματοδότησης κυρίως στα διάφορα ερευνητικά ιδρύματα.. το Ίδρυμα Κοινωνικών Ερευνών νομίζω ήδη έκλεισε γι' αυτο το λόγο και μέχρι πρόσφατα απειλούνταν και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών... αν περνούσες απέξω στη βασιλέως Κων/νου είχε ένα τεράστιο πανό διαμαρτυρίας... Με τέτοια δεδομένα, ποιος εξασφαλίζει το Παιδαγωγικό; Βλέπεις εύκολη την ανεξαρτητοποίηση; Εγώ όχι...

3. Οι απλοί εκπαιδευτικοί να ασκήσουν πίεση, κατά τη γνώμη μου, πολύ δύσκολο... έχουμε πολλά συνδικαλιστικά ράμματα Αντώνη... άστα, βράστα... Τι νήματα μου λες να κουνήσουμε... ααχχχ!!!

Αμάν! Μου τέλειωσε το νήμα!Πετάγομαι μια στιγμή να πάρω, γιατί μάλλον θα μου ξαναχρειαστεί σύντομα....

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:55 μ.μ.  

καλησπέρα!
αν δεν το έβλεπα δεν θα το πίστευα.
και που το έίδα δεν ξέρω τι να πω.
για κλάματα μάλλον είναι αλλά πανευκολα σε πιάνουν και τα γέλια.


χάθηκες!!
καλό χειμώνα
φιλιά

Artistz 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:57 μ.μ.  

Μάγια αφου σου πω οτι η απαντηση σου θα συνεχιστει με περαιτερω σχόλια αυριο θα σε καλυνηχτισω..
και επειδη είδα οτι με το metal ζοριζεσαι και είχα σκοπό να σου αφιερωσω ενα τραγουδάκι με τέρμα τα γκάζια που λέμε,θα σου αφιερωσω ενα άλλο εξισου αγαπημενο μου τράγουδι..ετσι για την όμορφη παρέα και την ώραια συζήτηση που καναμε σήμερα..η οποία θα συνεχιστει αυριο με ακόμα περισσοτερες κουβέρτες και παπλώματα..

α παραλίγο να το ξεχάσω... το τραγουδι...
http://www.youtube.com/watch?v=ctZEtCqwn_E

καλο βράδυ Μάγια!

Artistz 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:58 μ.μ.  

Λενα εσυ χαθηκες και σε ψαχνει ολη η blogosfaira..

..στην ελλαδα ολα θα τα ζησουμε λενα..και ολα θα τα ακουσουμε βέβαια...

Σε ευχαριστω για το περασμα σου..καλο βραδυ..

patsnik 30 Σεπτεμβρίου 2009 στις 1:20 π.μ.  

Αντώνη, τις ερωτήσεις που έκανες πάνω προς την Buzzer, τυχαίνει να τις απαντώ κι εγώ λόγω του Πανεπιστημίου ... Είναι σίγουρα ένα ζήτημα που καίει, που δένει τα χέρια φιλόδοξων καθηγητών και σαφώς πνίγει δημιουργικότητες κι επαναστατικότητες παιδιών. Είναι η ΑΡΧΗ του προβλήματος, που όμως με έναν απλό σχεδιασμό, ακόμη κι εγώ, και πολλοί εκπαιδευτικοί ακόμα, ξέρουν πως μπορεί να λυθεί. Το θέμα είναι αν ΘΕΛΕΙ μια κυβέρνηση να λυθεί... Απ' όσο λοιπόν φαίνεται με τους ψιθύρους περί Αξιολόγησης Εκπαιδευτικων, όχι μόνον ΔΕΝ φαίνεται πως υπάρχει η τάση να λυθεί το πρόβλημα, αλλά μοιάζει σαν να γίνεται μια προσπάθεια αν εδραιωθεί και να οχυρωθεί...

Με λίγα λόγια, με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών, η buzzer δεν θα είχε πιθανότατα δουλειά πια με αυτό που έκανε (σωστά κατά 90%) στο θέμα των μαθημάτων που δεν μπορούσε να διδάξει και απευθύνθηκε στον σύμβουλο... Και το χειρότερο είναι ότι δεν έχει γίνει λόγος για το τί θα έκανε η εκπαιδευτικός μετά την απομάκρυνσή της από τα σχολεία... Η Αξιολόγηση πρέπει να μετριέται κυρίως με τα κριτήρια που θα έχει. Και δεν υπάρχει αμφιβολία για το αν θα έπρεπε να είμαστε καχύποπτοι απέναντι σε αυτά..

Θα σε παρακαλούσα, να ρίξεις μια ματιά σε ένα κείμενο μικρό, για την Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών, την οποία όλο και συχνότερα ακούμε στους κόλπους της Εκπαίδευσης... Ακόμη θα σου έλεγα να δεις και μια παλιά ταινία.. PAdro Padrone... Αργή, αλλά άκρως επαναστατική αν βάλεις στον νου σου εκείνη την εποχή.

Δίνω link: http://patsnik.blogspot.com/2009/01/blog-post_7344.html

BUTTERFLY 30 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:41 π.μ.  

@buzzer
Ευχαριστω καταρχας για την απαντηση.
Το να θεωρειται αφωμιωμενη η γνωση απο τις προηγουμενες ταξεις του σχολειου, ειναι μεν ανοητο, αλλα εν πασει περιπτωσει καπως κατανοητο.
Το να θεωρειται ομως δεδομενο οτι η γνωση εχει ηδη αποκτηθει απο φροντιστηρια, οποτε μπορουμε να πηδαμε ταξεις και επιπεδα, ετσι επειδη γουσταρουμε, ειναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ!!!
Ξεκαθαριζω πως εγω δουλευω σαν δασκαλα ιδιαιτερων και οχι στο σχολειο. Οταν λοιπον εγω εχω εναν μαθητη, ο οποιος μαζι μου εχει φτασει B class και μου ερχεται τρελλαμμενος και μου λεει οτι δεν μπορει να ανταλεξελθει στο σχολειο γιατι, ενω μεχρι περσι συμβαδιζαμε, τωρα ξαφνικα το βιβλιο ειναι επιπεδου D class, πως θα αντιμετωπισω εγω αυτο το παιδι; Πως θα το βοηθησω στο σχολειο του; Πως θα πηδηξω τη C class και θα παω στην επομενη για να μη χασει την ταξη;Πως θα του εξηγησω οτι ολη η προσπαθεια που εκανε περσι και πηγε πολυ καλα και ειναι τοσο ενθουσιασμενος και τοσο ορεξατος, μπορει να παει στραφι και φετος να μην καταλαβαινει γρι, αλλα δεν ειναι δικο του το λαθος;
Για να μην αναφερω το θεμα των παιδιων με μαθησιακες δυσκολιες! Τα βιβλια για αυτα τα παιδια ειναι απλως μη προσβασιμα, ακαταλληλα!
Ξεκινησαμε να μιλαμε για τα προτυπα, σημαντικο δε λεω, αλλα ας υπηρχαν τουλαχιστον οι βασεις οι σωστες κι ας μιλαγε το βιβλιο των Αγγλικων για τη Βανδη...αλλα να μπορουσαν εστω να το καταλαβουν τα λιγοτερο προνομιουχα παιδια!
Ουφ! Ξανασυγχιστηκα!

buzzer 30 Σεπτεμβρίου 2009 στις 1:53 μ.μ.  

Ο Νίκος Π. θίγει πολύ σωστά το θέμα της αξιολόγησης... για να είμαι ειλικρινής, με το ζήτημα αυτό καθαυτό δεν έχω κανένα πρόβλημα γιατί θεωρώ ότι αν δεν κάνω σωστά τη δουλειά μου δεν υπάρχει και λόγος να βρίσκομαι στη θέση που βρίσκομαι...τα παιδιά αξίζουν δασκάλους κι όχι υπαλλήλους... αλλά και το δικό μου πρόβλημα είναι το ΠΟΙΟΣ θα με αξιολογήσει και με ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ καθώς επίσης και ΠΟΙΟΣ θα αξιολογησει ΑΥΤΟΝ... γι΄αυτό άλλωστε και το θέμα δεν προχωράει... Το ότι όμως θα έμενα χωρίς δουλειά,επειδή κινήθηκα όπως κινήθηκα, δεν αληθεύει... κι αυτό για τους εξής λόγους:α) η σχολική σύμβουλος ήταν μαζί μου σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας, β) δεν δίδαξα στα παιδιά κάτι "εκτός ύλης"'το αντίθετο μάλιστα... όλες οι ενότητες είχαν διδαχτεί, απλά τα επιλεγμένα κείμενα αξιοποιήθηκαν με άλλο τρόπο, αφού τα παιδιά είχαν δυσκολίες, και οι δραστηριότητες πάνω στις οποίες εξασκήθηκαν ήταν δικές μου στο μεγαλύτερο ποσοστό... και θα το ξαναπώ: το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Σπουδών αφήνει πολλά περιθώρια και λύνει σε μεγάλο βαθμό τα χέρια μας...στη Γ' Γυμνασίου δίδαξα το Τρελοβάπορο του Ελύτη όχι μέσα στην τάξη, αλλά στον κοντινό λόφο... δεν είχα πίνακα, δεν είχαμε θρανία και τάξη.. είχαμε την ανοιξιάτικη κρητική φύση δίπλα στο σχολείο μας... η διδακτική ώρα έμεινε στα παιδιά... αυτό είναι βιωματική μάθηση... ο δ/ντής ήρθε μαζί μας... δεν είναι πάντα ο μπαμπούλας ξέρετε... και πάνω απ΄όλα τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν... το έγραψαν και στις εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς και τα πήγαν τέλεια!!!

Butterfly, κατανοώ και την οργή σου και συμπάσχω μαζί σου.. έχεις και το παραπάνω να είσαι η δασκάλα του ιδιαίτερου... αν μου επιτρέπεις, θα σου κάνω μια ερώτηση: υπάρχει πιθανότητα να συνεργαστείς με τον καθηγητή του σχολείου; μόνο ο δικός σου μαθητής έχει πρόβλημα ή είναι κι άλλοι; Αν ο συνάδελφος του σχολείου ήταν πρόθυμος, θα μπορούσε να δίνει εξατομικευμένες δταστηριότητες, ώστε και ο δικός μαθητής να μην είναι τόσο τρελαμένος και να σου δώσει κι εσένα τη δυνατότητα και να τον βοηθήσεις μεν, αλλά και να ανεβάσεις ταχύτητα σιγά σιγά κι εσύ με το επίπεδο... μια κουβέντα με τους γονείς και μια επαφή ίσως με τον καθηγητή του σχολείου νομίζω ότι θα βοηθούσε, τι να πω....

Αντώνη, σε αφήνω τελευταίο, αλλά όχι καταϊδρωμένο...σ΄ευχαριστώ πολύ για το όμορφο τραγούδι, αλλά πάνω απ' όλα για την καλή σου προαίρεση στις συζητήσεις που γίνονται εδώ... εκτιμώ το γεγονός ότι, παρόλο που μπορεί να έχουμε άλλη άποψη για κάποια ζητήματα, δεν αισθάνθηκα καμιά στιγμή παράταιρα ή άσχημα...
Ααα.. από νήμα, οκ! Έχω στοκ πια...

Σας χαιρετώ όλους προς το παρόν... πάω στο πατρικό μου για ΨΗΦΟ!!! (χιχχιχι!!!) Και θα κάνω και διακοπές... Αααμέε!!!!!

Τα ξαναλέμε από βδομάδα παιδιά!!!

BUTTERFLY 30 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:08 μ.μ.  

@BUZZER
Σε ευχαριστω. Εχω ηδη ζητησει απο τους γονεις να μιλησουν με τον καθηγητη, να του εξηγησουν την κατασταση, ωστε αν μη τι αλλο να ειναι πιο επιεικης. Το να ειναι σταδιακη η πιο σταδιακη η μεταβαση, λιγο δυσκολο, γιατι τα περισσοτερα αν οχι ολα τα παιδια στην ταξη του κανουν Αγγλικα εκτος σχολειου εδω και καποια χρονια...

@αντωνης
Η φιλοξενια σου εξαιρετικη κι ο χωρος επισης για τετοιους προβληματισμους. Οι συζητησεις εδω ειναι παντα αξιολογες και διαφωτιστικες, αξια δειγματα πραγματικου διαλογου!

Artistz 30 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:44 μ.μ.  

Νίκο εννοείται πως θα το δω αυτό που έστειλες..έχεις απόλυτο δίκιο για την αξιολογηση..με τα κριτηρια αξιολογησης δεν ξερω πως θα βγει ακρη..ειναι ντομινο,και αν η αλυσιδα σπασει ακόμα και λίγο χαλάνε όλα..βέβαια μιλαμε για εκπαιδευτικο συστημα-καθηγητες-αρα πρεπει να διαγει ενα κλικ παραπανω υπευθυνοτητας και σοβαροτητας..τελοσπαντον νομιζω οτι όλοι σας εχετε τοποθετηθει πολύ ωραια και εχετε προχωρησει πολυ ωραια τη συζητηση που δεν χρειαζεται να συμπληρωσω κατι..

Χριστινα σε ευχαριστω πολυ για τα σχολια σου!
Μάγια σου εύχομαι καλή ψήφο(!!!!)..αυτο που σου ευχομαι ειναι να περασεις ομορφα και ωραια αυτές τις μερες που θα λυπεις.
Γεια χαρά

Υ.Γ. Μαθημα στο λόφο(..τι ωραια πραγματα)..;..και εδω στην Αθηνα θα κανουν στις ταρατσες σε λιγο καιρό..

mnisikakos 30 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7:28 μ.μ.  

Ο Σακης Ρουβάς λοιπόν και ο κύριος Αλιάγας είναι οι ανθρωποι που ενα παιδί στα 12 του χρόνια, θα μάθει πως ξεχώριζουν στη Γαλλία για το έργο τους...ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ...!-----> γαμάτο! :D :D :D

όσο για την αποχή από την εκλογική διαδικασία, εντελώς επιστημονικά αν το προσεγγίσουμε, αποχή σημαίνει ότι συμφωνώ με το πολιτικό σύστημα ως έχει πχ αν κατέβαιναν μόνο ο χίτλερ και γιωργάκης υποψήφιοι [καλα πως μου ηρθε αυτό τώρα!!!] φαντάζομαι πως θα πήγαινες να ψηφίσεις ε?

Artistz 30 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:36 μ.μ.  

ελα mnisikake τι κάνεις..;κοιταξε επιστημονικα η λεξη αποχή έχει πολυδιαστατες απόψεις,και ειναι αναλόγως για τι τόμεα θα τον κατατάξεις..Θα σου πω ενα άλλο παραδειγμα αφου σου απαντησω στην ομολογουμενως εκπληκτικη ερώτηση που εκανες..Στο Γραμματικο οι κάτοικοι συνεδριασαν για το πως θα κινηθουν τώρα στις εκλογες.Στο Γραμματικο για οσους το αγνοούν θέλει ο δημος να κάνει μία νέα χωματερη(η λεγόμενη ΧΥΤΑ)..ΧΥΤΑ είναι μία εξελιγμένη εκδοχή της αρχαιότερης μεθόδου διαχείρισης απορριμμάτων: την τοποθέτησή της σε λάκους και το σκέπασμά τους με χώμα.Οι ΧΥΤΑ, όμως, συνεχίζουν να μολύνουν το περιβάλλον ακόμα και 50 έτη μετά τη διακοπή της λειτουργίας τους και την αποκατάσταση της θέσης.Οι κάτοικοι αποφασισαν να κανουν ΑΠΟΧΗ στις εκλογες μετα απο ενα μεγάλο αγώνα που κάνουν όλο αυτό το διάαστημα για να μη γίνει στο Γραμματικο ο ΧΥΤΑ αλλα ούτε και στο Μαραθωνα οπου ειναι το 2 μερος αν δεν γίνει στο Γραμματικο..Αυτοι οι κατοικοι δεν νομιζω βρε mnisikake μου οτι συμφωνουν με το πολιτικό συστημα.Εν αντιθεσι προσπαθουν και αυτοι για κατι καλυτερο.

Στο ερωτημα σου τωρα..ειλικρινα να εβλεπα το χιτλερ σε debeit με το γιωργακη(..υποθετηκα βάζω στο debeit και τη παπαρήγα)και τι στο κοσμο..το εγραψα και σε παραπανω σχολιο..θα το θεωρουσα υποκρισια για μενα να συμβιβαστω να ψηφισω κατι που δεν θελω για να μη βγει κατι που επίσης δεν θελω..

Ειναι καθαρα πιστευω του καθενα να κρινει τους λόγους γιατί απέχει..αρκει να το ψαξει και να κρινει βασει των δικων του πεποιθησεων τι πρεπει να κανω1

Χαρηκα για το μηνυμα σου,και σε ευχαριστω πολυ γενικοτερα που υπαρχεις εδω και σχολιαζεις!Να σαι καλα!

mnisikakos 30 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:53 μ.μ.  

ανήκεις στους λίγους που χαίρονται που υπάρχω χαχαχαχαχαχ!

λοιπόν, για να μη μπερδευόμαστε, όταν λέμε Δήμους, ΟΤΑ κλπ αναφερόμαστε στην περιβόητη και πολυσυζητημένη έννοια της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ....που σημαίνει ότι πλέον ξεφεύγουμε από την αυστηρή πολτική - κυβερνητική σφαίρα και αρμοδιότητα,στα διοιηκητικά των δήμων το κράτος δεν εμπλέκεται ούτε για πλάκα...που σημαίνει πάλι με απλά ελληνικά, οι κάτοικοι του Γραμματκιού να μην κατέβουν στις κάλπες των δημοτικών εκλογών του χρόνου! εξάλλου αυτοί επέλεξαν τον δήμαρχό τους, όχι εγώ...
[για να μη σχολιάσω ότι η λέξη ΧΥΤΑ δε θα έπρεπε να υπήρχει καν, καθώς είναι μια απαρχαιωμένη άκρως επιβαρυντική για το περιβάλλον μέθοδος ...τόσα πρόστιμα έχει φάει η Ελλάδα απο την Επιτροπή και πάλι δε βάζει μυαλό ε ποιός φταίει?]

Artistz 30 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:11 μ.μ.  

Εγω προσωπικα το δημο και τη κυβερνηση δεν τους θεωρω 2 διαφορετικα πραγματα..αποτελεσματα πολιτικης ειναι για μενα όλα αυτα που γίνονται στο Γραμματικό...το ιδιο θα εκαναν ακομα και αν ηταν δημοτικες εκλογες τωρα..το παραλογο θα ηταν να ψηφιζαν στις δημοτικες..και δεν νομιζω οτι το χερι του κρατους δεν ειναι απο πισω..στην Ευβοια κλεινουν και ειδικοτερα στη Χαλκιδα κλεινουν ενα ενα τα εργοστασια..ο δημος φαινοταν μπροστα η κυβερνηση τα εκλεινε για λογους δικους της..το χερακι της το βαζει και αυτη..

Φιλια

Αυτόχθονας 5 Οκτωβρίου 2009 στις 2:19 μ.μ.  

Σόρρυ που δεν θα αφήσω σχόλιο σχετικό με το αρθρο αλλα δεν πρόλαβα να διαβάσω ούτε αυτό ούτε την συζήτηση που το ακολούθησε ούτως ώστε να συμμετάσχω.

Παρολα αυτά θέλω να σου πω Αντώνη ότι ξανάρχισα να ποστάρω από σήμερα και όποτε έχεις χρόνο περνα καμιά βόλτα απο το μπλογκ μου και πες πως σου φαίνεται.

Τα λέμε!

Αυτόχθονας 11 Οκτωβρίου 2009 στις 6:28 μ.μ.  

Τι έγινες ρε συ; Σε χασα. Στείλε κανα μειλ όταν μπορέσεις

Επόμενη Στάση:ΒΟΥΛΗ

Επόμενη Στάση:ΒΟΥΛΗ

ΕΒΑΛΑΝ ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ...

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP