Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Caer esta permitido,levantarse es obligatorio...

Γεια χαρά σε όλους.
Γενική Απεργία λοιπόν αύριο. .
Το έγραψα και τη προηγούμενη φορά το γράφω και τώρα.
Οπως είναι υπόχρεωση μας να δουλεύουμε, έτσι είναι και να απεργούμε.
Σε καμία άλλη χώρα στο πλανήτη δεν κυριαρχεί ο φόβος που κυριαρχεί εδώ, στο ενδεχόμενο δηλαδή συμμετοχής σε απεργία.
Οι δικαιολογίες και οι προφάσεις πολλές..
Λίγο η οικονομική κρίση,λίγο να μη μπούμε στο μάτι του εργοδότη,λίγο το ένα, λίγο το άλλο, μας οδηγούν στη μη συμμετόχη μας σε απεργίες όπως οι αυριανές.

Σαφώς και δεν μπορώ να κρίνω τα κριτήρια επιλογής του καθένα στο να μη κατέβει σε απεργία.Άλλωστε και εγώ επιλέγω σε ποια απεργία θα κατέβω και το έγραψα και τις προάλλες.
Και όταν εννοώ επιλογή εννοώ βέβαια τη μη συμμετοχή μου σε απεργίες με καθαρά κομματική απόχρωση.
Η εργατική απεργία με βρίσκει αντίθετο να μπαίνει στις φιλοδοξίες κάποιου κόμματος.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την επιβίωση μας όπως η δουλειά,θα πρέπει ένα κόμμα να βάζει τη ταμπέλα του από πάνω..
Η λέξη αλλυλεγύη δεν έχει τη λέξη πολιτική φιλοδοξία μέσα..
Όταν έχουμε να κάνουμε με το μέλλον χιλιάδων εργαζόμενων η αλλυλεγύη πρέπει να είναι συλλογική και ΌΧΙ κομματική.
Επειδή όμως στην Ελλάδα ζεις και μερικά πράγματα δεν πρόκεται ποτέ να αλλάξουν ας μην έχουμε φρούδες ελπίδες οτι κάποια στιγμή θα δράσουμε συλλογικά απέναντι στο κράτος και σε αυτά που μας επιβάλλουν.

Τι κάνουμε λοιπόν;
Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία η αυριανή μέρα όλοι μας(..και δεν εννοώ τους εργαζόμενους μόνο)να δώσουμε ένα ηχηρό χαστούκι σε όλους αυτούς τους γκεμπελίσκους που καθημερινά σουλατσάρουν και παίζουν με τη νοημοσύνη μας και τις ζωές μας.

Σε μία χώρα λοιπόν που:
-τα σκάνδαλα των πολιτικών και η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος έχουν επιφέρει περίπου 50 δις ευρώ ζημιές(..και μπορεί να λέω και πολύ λίγα),
-που οι πολιτικοί τυγχάνουν προκλητικής ασυλίας απο τη δικαιοσύνη,
-που δίνουν 28 δις ευρώ στις τράπεζες για ''ανασάνουν'' απο τη κρίση,
-που άφηνει αφορολόγητο ένα μεγάλο κομμάτι πλούτου(..βλέπε εκκλησία)
-που καταστέλλει και στοχοποιεί όλους όσους δυναμικά αγωνίζονται(..βλέπε πορείες και επέμβαση στη περιοχή των Εξαρχείων)
-που δίνει ψύχουλα στο κάθε εργαζόμενο και του ζήταει να συννενέσει, ώστε η πατριδούλα μας να βγει νικήτης,
-που αν συνεχίσω δεν θα σταματώ να παραθέτω τι κάνει αυτό το κράτος..

Αυτή η χώρα λοιπόν,αυτό το κράτος και εν γένει δηλαδή αυτοί οι πολιτικοί μας ζητάνε να συννενέσουμε ώστε να βγούμε απο τη κρίση.
Η πιο απλή ερώτηση που σχηματίζεται στα χείλη του πιο απλού ανθρώπου δεν θα βρει πότε απάντηση..ποια είναι αυτή;..Γιατι να πληρώσω εγώ τις σπατάλες άλλων;και γιατί όλοι αυτοί μένουν ατιμώρητοι;
Απαντήσεις που όχι απλά δεν θα τις μάθουμε ποτέ,αλλά(..και που είναι μαθηματικά βέβαιο)αντίστοιχες ερωτήσεις θα συνεχίζουν να αυξάνονται..

Μας ζητάνε λοιπόν να μη μιλάμε να μην αντιδρούμε και να δεχτούμε το κύμα τρομοκρατίας που εξαπολύουν και όλα αυτά με παρανομαστή ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας..
Τι απαντάμε λοιπόν;
Μένουμε αμέτοχοι;
Σαφώς και ΟΧΙ.
Μας δίνεται η ευκαιρία λοιπόν όλοι μαζί(..φοιτητές-εργαζόμενοι-νεολαίοι-κ.α.)να δείξουμε οτι ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ.
Ειμαστε ΕΔΩ και ΘΑ είμαστε ΕΔΩ με κάθε μορφή αγώνα.
Γίνεται μεγάλο θέμα(..για άλλη μία φορά) στην ουσία στην οποία μπορεί να έχει μία τέτοια απεργία όταν ο εξωτερικός δάχτυλος(..βλέπε Ε.Ε. και Νομισματικό Ταμείο) δείχνει αμεταχώρητος και κατ'επέκταση κι η κυβέρνηση.
Αμεταχώρητοι αυτοί;Αμεταχώρητοι και εμείς..
Μας τσακίζουν αυτοί;Τους τσακίζουμε και εμείς..

Ας απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα..Τρόμο μοιράζετε;θύελλες θα θερίσετε..
Απλά τα πράγματα φίλοι μου..
Απαντάμε με το ίδιο νόμισμα και δίνουμε αξία στον αγώνα μας!

Θέλω να ξανατονίσω κάτι..
Μία επιχείρηση που είναι ''υγιής'' και οι εργαζομενοι της δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ΠΡΕΠΕΙ να είναι οι ΠΡΩΤΟΙ που θα πρέπει να είναι στο πλευρό του εργατικού κινήματος που αντιστέκεται και βρίσκεται στο δρόμο.
Τυγχάνει να δουλεύω σε ένα υγιή όμιλο(..όσο μπορεί να θεωρηθεί υγίης).
Δυστηχώς ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αντιμετωπίζει τις απεργίες με το τρόπο που πρέπει..σε κάθε απεργία δυστηχώς δεν υπάρχει ούτε ένας που να απεργεί..Πέρυσι στις 2 απεργίες που κατέβηκα και δήλωσα κανονικά τις προθέσεις μου αντιμετωπίστηκα σαν ούνος..''μία χαρά είμαστε εμείς με τι πρόσχημα να κατέβουμε;..''..''γιατί να μπούμε στο μάτι της διοίκησης ενώ όλα πάνε καλά;..''
Δεν θεωρώ τον ευατό μου οτι προστοστατώ και ότι κάνω κάτι..μία τρύπα στο νερό κάνω!
Αύριο εστω και σαν ήμερα που θα χρεωθώ την άδεια μου θα είμαι κάτω..και δεν ντρέπομαι να το πω..προτιμώ να χάσω μία μέρα απο την άδεια μου και να είμαι κάτω, παρά να δηλώσω απεργία σε αυτούς που αυτή τη λέξη ΟΥΤΕ τη ξέρουν, ΟΥΤΕ θα τη μάθουν.

Ας είναι εργασιακή η νέα εξέγερση εδώ στην Ελλάδα..και να συνεπάρει όλους τους κλάδους..να συνεπάρει το φοιτητικό κίνημα(..το άμεσα θιγόμενο απο το νέο κύμα μέτρων),τους δασκάλους τα παιδιά,ΟΛΟΥΣ!

Αυτοί που θα μείνουν αιώνια μαλάκες θα είναι οι δημοσιογράφοι ή αλλιώς δημοσιοκάφροι!
Εαν εξαιρέσω τη μεγάλη προσπάθεια των ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ που προσπαθούν τα παιδιά και απο εδώ απο το διαδυκτιο και γενικότερα,αλλα και σε αρκετούς αλλους που είναι ανένταχτοι στο συρφετό των επικύνδυνων που κυκλοφορούν και έχουν γεμίσει τη τηλεόραση και το ραδιόφωνο,όλοι οι άλλοι έχουν σύρει το χορό της κινδυνολογίας και της τρομολαγνίας και πολύ περισσότερο της παραπληροφόρησης και διατυμπανίζουν σε όλο το κόσμο ότι βόλευει την κυβέρνηση και εν γένει βεβαια το κεφάλαιο..

Ειδικά αυτη η γυναίκα στο κεντρικό δελτίο του ΑΛΤΕΡ εν ονόματι Κ.Μακρή παίρνει με διαφορά το Οσκαρ ''γλύφω τη κυβερνηση'' με διαφορά απο όλους τους άλλους..βρίσκει σωστά τα μέτρα με την υπάρχουσα κατάσταση,και βέβαια επικροτεί το κυβερνών κόμμα για τις επιλογές του..
Κ.Μακρή καντε μας τη χαρή και εσείς και όλοι σας οι συνάδελφοι και σταματήστε να κάνετε μαρμελάδα το μυαλό του τηλεθεατή..εχεί και αυτός την ευθύνη για το χάλι του(..που κάθεται και σας βλέπει),μην τον κάνετε χείροτερο απο ότι είναι.
Η Κ.Μακρή η μαχόμενη δημοσιογράφος...γιατί κυρία Mακρή δεν κάνετε κριτική για το κόμμα σας που δεν βγάζει κουβέντα για το απίστευτο(..να μη πω κάτι άλλο)τερατούργημα του εισαγγελέα να διατάξει τη δίκη του κύπριου φοιτητή για αντίσταση και ένα σωρό άλλα αδικήματα;
Εκει Κυρία Μακρή που είναι η γνώμη σας;..γιατί δε λέτε κάτι;..ουτε εκεί δεν θέλετε να δώσετε πάτημα να ειπωθεί κάτι για το κόμμα σας για αυτό και το παραθέτω..γιατί αν ξεκινησω και γράφω τι λέτε και τι δε λέτε δεν θα τελιώνουμε..
Για αυτο Κ.Μακρή η λέξη εντημότητα δεν ανήκει στο χαρακτήρα σας..αδειάστε μας τη γωνια γιατί ή ώρα που θα σπάσει το γυαλί της τηλεόρασης και θα τις δέχεστε κανονικά τις ντομάτες δεν αργεί..

Η εξέλιξη της υπόθεσης του Κύπριου φοιτητή είναι πραγματικά απίστευτη..
εκεί που λες οτι έχουμε πιάσει πάτο,πάντα έρχεται κάτι να το αναιρεί και βέβαια να σου δείχνει οτι ο πάτος είναι ακομα πιο κάτω..και ακόμα πιο κάτω..
Ενα παιδί, που αφού το έδειραν μέχρι σκοτωμού πρώτα,αφού του ξεσκίσαν τη ζωή οδηγώντας το στους ψυχιάτρους,αφου αθώωσαν ΟΛΟΥΣ τους επίδοξους δολοφόνους του,ΤΩΡΑ του ζητάνε να λογοδοτήσει κιόλας ενώπιο της δικαιοσύνης..
Μα τι στο διάολο ρε γαμώτο..ενας άνθρωπος δεν υπαρχει σε αυτή τη χώρα που να έχει λίγο μυαλό;λίγο ρε γαμώτο..είναι δυνατόν αυτό το παιδί να το στέλνουν στο εδώλιο;Να του ζητάνε και τα ρέστα που δεν το σκοτώσαν;και ποιοι θα είναι αυτοί που θα καταθέσουν κατά του παιδιού;

Ο ΠΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ..
Ο ΠΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ...ΚΑΙ ΑΛΛΟ...
Και ευλαβικά τον κοιτάμε που σερνόμαστε μέσα του...

Θες και άλλα;
Βρήκαν λέει όπλο που ο κάτοχος του είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και μαζί με εναν φίλο του παρακολουθουσαν το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο διακριτικά..τι λες ρε παιδί μου;
κάνουν τέτοια πράγματα τα καλόπαιδα της Χρυσής Αυγής;τα παιδιά της άκρας δεξίας που έχουν θέση και μέσα στο κοινοβούλιο όπως λεει ο εθνάρχης μας Κ.Καρατζαφέρης;
Ελάτε στα συγκαλά σας..τα παιδιά της Χρυσής Αυγής νοιάζονται και μάχονται για τα ιδανικά της πατρίδας,και σεις τα κατηγορείται για οπλοκατοχή;..ΑΙΣΧΟΣ!
Αμ το άλλο;που σε κάθε ανιρατσιστική εκδήλωση κάνουν ΝΤΟΥ και επιδειξη δυναμης οι μπράβοι του ΛΑΟΣ και όλων των φασιστών;
Η Βία της κουκούλας κύριοι του λάος..οι κουκουλοφόροι που σπάνε τις τζαμαρίες και δεν σεβονται τον ιδρώτα του κοσμάκη κύριε άδωνι;

Τη γνώμη μου για το ΣΥΡΙΖΑ τη ξέρετε..δεν μου είναι καθολου συμπαθής..αλλά τα καλά τους θα τα πω και δεν θα τα κρύψω..
Και η δευτερολογία του Κ.Τσίπρα πριν λίγες μέρες στη βουλή ήταν καταπληκτική..πατήστε εδώ και ακούστε τη..νομίζω ότι όλα τα λεφτά είναι το τέλος της τοποθέτησης (απο το 9.00 *αξίζει πραγματικά)..αξίζει να τη ακούσετε..

*[πατήστε δεξί κλικ(..ρε σταμάτα να γελάς-πρέπει να το πω και για αυτούς που δε το ξέρουν)και πατήστε open in Νew Τab ωστε να συνεχίσετε να διαβάζετε την ανάρτηση..(λέμε τώρα και καμιά μαλακία βρε παιδιά..για οποιον έχει κουράγιο να διαβάσει και άλλο)]

Θες και άλλα;
Όπως μας είπε ο Κ.Καρατζαφέρης οι μετανάστες κουβαλάνε αρρώστιες για αυτό πρέπει να τους διώξουμε ή το λιγότερο να τους κλείσουμε σε κανά μπουτρούμι μέχρι να πεθάνουν..
Το ανησυχητικό δεν είναι μόνο το δηλητήριο που βγάζει όταν ανοίγει το στόμα του..είναι οτι αυτός ο ξεφτυλισμένος με τα τσιράκια του, βρίσκει ανταπόκριση..
Μα καλά σε τόσο ηλίθιο κόσμο μεγαλώνουμε;

Οι ίδιες απορείες όπως βλέπετε πάντα μου γεννούνται...και δεν είναι τυχαίο καθόλου..ολα τελικά ξαναγυρνάνε στο ίδιο συμπέρασμα..

ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ..Ο ΓΥΑΛΟΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΊΝΑΙ...

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια...

Γενική Απεργία Αύριο...ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...

Υ.Γ Οποιος δε σε σέβεται καλύτερα να σε φοβάται..προς πάσα κατεύθυνση να γίνει αυτό κατανοητό..για όλους!

Υ.Γ.1 Αντε Καλό Πάσχα να χουμε..

Υ.Γ.2 Αρχαιοελληνική ομορφιά και το Πάσχα..και το καλοκαίρι...και ΠΑΝΤΑ..(καλά περίμενε κανα δίμηνο πρώτα..χαχαχα)

Υ.Γ.3 (..και ένα αθλητικό..)...Αμέτρητες οι κούπες σου Παναθηναικέ..μπράβο στην ομάδα μπάσκετ..ακόμα και στην ήττα απέδειξε πόσο ΜΕΓΑΛΗ ομάδα είναι..γιατί είναι η καλύτερη συλλογική ομάδα που πέρασε ΠΟΤΕ απο αυτή τη χώρα..ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ..

Υ.Γ.4 Καλο πάσχα σε μερικούς και καλό καλοκαίρι στους άλλους(..ξέρουν αυτοί)!

Υ.Γ.5 Το πεπόνι της Ν.Σμύρνης κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπώλεια της χώρας..ενα βιβλίο για πολύ εκλεκτισμένα γούστα(..χαχαχαχαχα)..γεια σου ρε πεπόνι..

Υ.Γ.6 Κ.Γεωργιάδη μη χαιδεύετε τα αυτιά των κουκουλοφόρων..



ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ...ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ..
ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.



Γεια χαρά σε όλους..

8 σχόλια:

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής 24 Φεβρουαρίου 2010 στις 12:13 π.μ.  

Κάτω από τη γενικευμένη νάρκωση αφουγκράζομαι υπόκωφες κραυγές αιφνίδιου πολέμου.

Είμαι βέβαιη ότι τις ακούς και εσύ.:)

BUTTERFLY 24 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:35 π.μ.  

Καλημερα Αντωνη!
Ειλικρινα εμεινα καγκελο με το θεμα του Κυπριου φοιτητη! Και οπως καταλαβαινεις εχει αποσιωπηθει απολυτως! Ελεος ρε παιδια τι ειναι αυτα!!!!!!!

Οσον αφορα την απεργια σημερα, δεν θα συμμετασχω. Ειχα μια κουβεντα τις προαλλες για αυτο το θεμα.
Δεν πιστευω, δεν πιστευα ποτε οτι απεργια μιας ημερας η μερικων ωρων η μερικων ημερων εχει το οποιοδηποτε νοημα αντιστασης, περαν του να δυσκολευει τη ζωη μας. Για μενα αντισταση σημαινει παω εξω απο τη Βουλη (οχι εγω αλλα ΟΛΟΙ) και καθομαι εκει και δεν αφηνω κανεναν να βγει μεχρι να λυθουν τα θεματα! Και καθομαι νυχθημερον και παραλυουν τα παντα! Οπως στις καταληψεις που καναμε καποτε και αν δεν ικανοποιουνταν τα αιτηματα μας δεν φευγαμε. Αντιθετως, τετοιες απεργιες βοηθουν κατα την αποψη μου το συστημα, αφου καταρχας δημιουργουν διασπαση αναμεσα στους ιδιους τους εργαζομενους και ας μη μιλησουμε για το καπελωμα...
Και τελικα, μετα απο τη συζητηση που ειχα, επιβεβαιωθηκα. Γιατι μου ειπαν ανθρωποι που στηριζουν την κυβερνηση και θεωρουν τα μετρα σωστα και αναγκαια, οτι μια απεργια διαρκειας δεν θα εξυπηρετουσε κανεναν και τιποτα τωρα, ενω αντιθετα η πανελλαδικη σημερινη απεργια, θα στειλει το μηνυμα της αντιδρασης του λαου στις Βρυξελλες, ωστε να παψουν να πιεζουν τοσο τον ΓΑΠ, οποτε στην ουσια θα τον βοηθησει αυτο να στηριξει η ΕΕ το προγραμμα μετρων που ειχε, χωρις να απαιτει περισσοτερα. Δεν νομιζω οτι αυτο ακριβως ειναι το ζητουμενο...
Βεβαια, αυτη ειναι η δικη μου αποψη, χωρις να ισχυριζομαι οτι ειναι και η σωστη...
Παντως, ειναι αληθεια οτι στον ιδ. τομεα υπαρχει θεμα με την απεργια. Ακομα και αυτο που λες οτι για να συμμετασχεις παιρνεις μερα απο την αδεια σου, ειναι λαθος, γιατι η απεργια ειναι συνταγματικο δικαιωμα...αλλα ειναι αλλιως στον ιδ. τομεα, ειδικα αν δεν συμμετεχουν ολοι. Γιατι αν συμμετεχουν απο τους 20 υπαλληλους οι 18, ολα ΟΚ, οταν συμμετεχουν οι 2 η οι 3 ομως, αλλαζει το θεμα, αναλογα παντα με την εργοδοσια. Καποτε ειχα φυγει απο δουλεια επειδη "διεκδικουσα τα δικαιωματα μου" (στο λεω κατα λεξη)¨" και δεν γινεται να συνεργαστουμε, εισαι πολυ μαχητικη"...
Ολα καλα, λοιπον, οσο μπορεις να αγωνιζεσαι, αλλα οταν εχεις οικογενεια και παιδια, παρολο που ΤΟΤΕ ειναι που πρεπει να αγωνιζεσαι περισσοτερο, ερχεται η αναγκη και σε συμβιβαζει...
Πολλα ειπα παλι ομως και ανακατα, αν βγαλεις νοημα εισαι ηρωας!
Καλη σου μερα και αγωνιστικη!

Artistz 25 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:59 π.μ.  

Καλημέρα Χριστίνα.
Καταρχήν να διευκρινίσω κάτι.
Στα 2 χρόνια που εργάζομαι στην εταιρεία έχω συμμετάσχει σχεδόν σε όλες τις απεργίες.Σε όσες το ανέφερα μου πέρναγαν τη μέρα που απεργούσα ως μέρα άδειας και αυτό όπως κατά λέξη θα στο πω επειδή δεν θέλαν να είχα το οποιοδήποτε πρόβλημα και κατ'επέκταση βέβαια και αυτοί(..να φαίνεται δηλαδή στη διοίκηση ότι εργαζόμενοι απο το τάδε τμήμα απεργούσαν..να μη θιχτεί το τμήμα δηλαδή!!).
Όταν σε μία εταιρεία δεν απεργεί σχεδόν ΚΑΝΕΝΑΣ και αυτό δεν το λέω για να το πω,αλλα είναι μία πραγματικότητα δυστηχώς δυσάρεστη οι επιλογές μου γίνονται ολοένα και λιγότερες.
Δεν κρύβομαι όμως πίσω απο το δάχτυλο μου.
Η απεργία σαφώς και είναι συνταγματικό δικαιιωμα και είναι υποχρέωση όλων μας.
Δεν παίρνω την άδεια για να κρυφτώ και να πω οτι δεν απέργησα και οτι την ήθελα για άλλους σκοπούς.
Απο οτη στιγμή που η απεργία για αυτους δεν υπάρχει δεν θα τους δώσω το δικαίωμα να παίζουν με το όνομα μου.
Προτιμώ να πάρω την άδεια και να συμμετάσχω στη συγκεντρώση και τη πορεία παρά να κάθομαι και να μιλάω σε ανθρώπους που ουδεμία διάθεση έχουν να ασχοληθούν με τα πιστεύω μου.
Το σωστό είναι να παλεύεις μέσα στη δουλειά σου,αλλά αυτή τη δύναμη δεν την έχω και εκεί με χρεώνω.
Προτιμώ λοιπόν να χαλάσω την άδεια μυυ σε 20 απεργίες παρά να πάω διακοπές..και ας φαίνεται σαν άδεια.
Προτιμώ να είμαι οντότητα στο δρόμο και με τη παρουσία μου να δείξω οτι είμαι εκεί, παρά να έίμαι νούμερο στα μηχανάκια της AGB.
Και πάμε στο άλλο θέμα τώρα.
Η απεργία Χριστίνα μου παλιά, αλλά ακόμα και τώρα με πολλα παραδείγματα που θα πούμε παρακάτω είχε ΔΥΝΑΜΗ..ΕΙΧΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
Υπήρχαν σωματεία με ΑΡΧΙΔΙΑ με ανθρώπους που δεν είχαν κομματική απόχρωση και αυτό που τους ένοιαζε ηταν να διασφαλίζουν και να διεκδικούν εργασιακά δικαιώματα.
Κάτι που στις μέρες μας στερείτε ο εργαζόμενος αφενός με γιατί δεν υπαρχουν σωματεία(..τα οποία καπέλωσε με προκλητικο τρόπο η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ) και αφετέρου γιατί και εμείς οι εργαζομενοι δεν αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες.
Γιατί δεν αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες;
Η απάντηση απλή.
Οταν τροφοδοτούν συστηματικά και μεθοδευμένα κλίμα τρόμου ο εργάζομενος κάτω απο τις ανάγκες που έχει δεν μπαίνει μπροστά σαν μάχημο εργαλείο.
Δεν γίνεται ο ίδιος θυσία για τα δικαιώματα του(..και δεν βγάζω τον ευατό μου απ'εξω).
Ο επικείμενος φόβος απόλυσης που του έχουν εντριφύσει με απίστευτο τρόπο στο μυαλό τα σαρώνει όλα.
Και έκει χάνεται το παιχνίδι.
Γιατί αν ο εργαζόμενος συλλογικά και χωρίς φόβο ήταν απέναντι στον εργοδότη τότε θα μιλάγαμε διαφορετικά.
Αυτο κατακτιέται με πολλούς τρόπους και πάνω από ολα αυτοοργάνονωντας το χώρο εργασίας σου.
Δίχως ταμπέλες κομματικές.
Να σου θυμίσω τη εγινε τις προάλλες στην ELITE;
Οι εργαζόμενοι έκαναν κατάληψη στο εργοστάσιο και διεκδίκησαν χώρις κάνενα πάνω απο το κεφάλι τους τα δικαιώματα τους.
Ξέρεις τι έγινε;
Οι προδότες και οι ξεφτύλες του ΠΑΜΕ δηλαδή του ΚΚΕ καπέλωσαν τον αγώνα τους..
Διάβασε σε το παρακαλώ όλο το κείμενο που σου βάζω απο κάτω

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1123359

Artistz 25 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:59 π.μ.  

Αυτοοργάνωση λοιπόν είναι η μεγάλη δυναμική.
Στην ούσια της απεργίας λοιπόν θα διαφωνήσω μαζί σου.
όπως το Δεκεμβρη του 2008 ξεχυθηκε όλος ο κόσμος στο δρόμο και εξεγέρθηκε έτσι και τώρα πρέπει να γίνει.
Σαφώς και το να κάτσεις στη βουλή απο κάτω με χιλιάδες κόσμο αποτέλει μηνυμα.Να οσυ θυμίσω σε παρόμοια το Δεκέμβρη του 2008 τι έγινε;
Έφαγαν οι διαδηλωτές δεκάδες χημικά και τους διαλύσαν..που καθόντουσαν στο άγνωστο στριατιώτη όκλαδόν σε ένεδειξη διαμαρτυρίας.

Εαν δεν απεργήσουμε βρε Χριστίνα μου,δεν δώσουμε το έναυσμα στους νέους εργαζόμενους να καταλάβουν οτι ΠΡΕΠΕΙ να απαιτούν και όχι να συμβιβάζονται στις εκάστοτε ανάγκες τους τι θα κάνουμε;
Η απεργία παλιά έίχε μεγάλες νίκες..με γιαννίτση, με πρόγραμμα σταθεροτητας σημίτη για να μη πάμε πιο παλιά που η απεργία ήταν ΟΠΛΟ του εργαζόμενου τεράστιο.

Και μη γίνομαστε άδικοι χρίστίνα μου.
Η απεργία δυσκολεύει τις ζωές μας;
Δυσκολεύει τις ζωές μας η πολιτική ανυπαρξία και τα εξοντωτικά μετρα κατά του κόσμου χριστίνα.
Αλοίμονο αν η απεργία είχε τέτοιο αντικτυπο στο τρόπο σκέψης των εργαζομένων.
Για ποια μαζική απεργία να μιλήσουμε χριστινα μου όταν χθες θα έπρεπε να βουλιάξει η αθήνα απο όλο το κόσμο και ήταν κάτω 30.000 κόσμο μόνο;
για ποια διάρκεια;
Σαφώς και η απεργία θα πρέπει να είναι διαρκείας..και όπως έλεγε και η μπροσούρα των αναρχικών που ήταν χθες στη στη πορεία και με βρίσκει απολυτα σύμφωνα,ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΓΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ..
Να μη μείνουμε στη μία μέρα..να συνεχιστεί.
Αλλά και η μία μέρα πρέπει ο εργαζόμενος να βρίσκεται κάτω..
και στο ξαναλέω..
προτιμώ να είμαι κάτω παρά σε γκάλοπ και νουμέρα της AGB.
Προτιμώ αυτή τη μέρα να φωνάξω και να διαδηλώσω..
Αλλωστε αν δεν είχε πρακτική σημασία δεν θα γίνοταν η απεργία Χριστινα.
Ειναι ενα δυνατο όπλο για τους εργαζομενους και οφείλουμε να το κάνουμε ακόμα πιο ισχυρό με ακόμα πιο πολύ οργάνωση.
Αλιμονο ομως αν υποβαθμίσουμε το ρόλο της απεργείας..αλίμονο μας!
Και σου κάνω μία ερώτηση..

Βολευε όπως λες την Ε.Ε. και εν γένει το σύστημα η απεργία.
Αν δεν γίνοταν η απεργία τι θα γίνόταν;
Εσυ που δούλεψες(..καταλάβαινεις πως το λέω και με τι τρόπο στις κάνω τις ερώτησεις..)θεωρείς οτι έκανες κάτι πιο σωστό απο αυτόν που ήταν στο δρόμο και διαδήλωνε για τα απίστευτα που μας κάνουν;
Η εργατική συνείδηση δεν πρέπει να μπει ξανά σε πρώτο ρόλο;
Δεν πρέπει να δώσουμε αξία στην μαζική απεργία και στην δυναμική του εργαζόμενου;

Και όχι μόνο για τους εργαζόμενους..αλλα για όλο το κόσμο.
Εδω δεν μιλάμε για μέτρα ΄κατά των εργαζομένων.μιλάμε για μέτρα φασιστικά προς όλη τη κοινωνία.
Μόνο και μόνο Χριστινα μου που κλεινόμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα τους αυτό θα έπρεπε να ήταν αφυπνιστικό εργαλείο..

Αλλα δυστηχώς πάλι κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος,πάλι μεταξύ μας τα χάνουμε όλα..

Και κλεινω ξαναλέγωντας πάλι κάτι.
Δεν ντρέπομαι να το πω γιατι ξέρω πως νιώθω μεσα μου.
Δεν απέργησα συμφωνα με το τρόπο που έπρεπε ΑΛΛΑ ένωσα τη φωνή μου με οσους απέργησαν.

Μας τσακίζουν;
Ας τους τσακίσουμε και εμείς λοιπόν με άγριες και συνεχόμενες απεργίες.

Φίλια πολλα Χριστινα

BUTTERFLY 25 Φεβρουαρίου 2010 στις 12:05 μ.μ.  

Καλημερα Αντωνη!!!
Το λινκ που μου δινεις δεν με βγαζει πουθενα, δεν ανοιγει...αν θες ξαναδες το...

Τωρα, εν ταχει, δεν διαφωνω με το νοημα της απεργιας σαν θεσμο και σαν δικαιωμα, αλλα με τον τροπο που γινεται η απεργια πλεον...
Γενικα, πιστευω οτι σε καθε τι που γινεται καταχρηση, αυτο χανει τη δυναμη και το νοημα του. Οταν απεργουν καθε λιγο και λιγακι, χωρις διαρκεια και χωρις να υπαρχει παντα ουσιαστικη αιτια, τοτε για μενα η δυναμικη μιας απεργιας χανεται και για να μην κρυβομαι, χανεται και η ορεξη μου να συμμετασχω σε αυτην...ακομα και οπως λες, να μην ηταν καπελωμενη ως συνηθως, δεν με καλυπτει το γεγονος οτι ο καθενας κατεβαινει με διαφορετικα αιτηματα. Δεν υπαρχει κατα την αποψη μου συνοχη, δεν κατεβαινουν ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ζητωντας μια πιο δικαιη κοινωινια, αλλα καθενας να προστατευσει τα δικα του κεκτημενα. Για παραδειγμα, αν εχτες ικανοποιουνταν τα αιτηματα των εκπαιδευτικων, αλλα οχι π.χ των εργατων στο Περαμα (παραδειγμα ειναι δεν μιλαω συγκεκριμενα), ειμαι 100% σιγουρη οτι στην επομενη απεργια οι εκπαιδευτικοι δεν θα συμμετειχαν, αφου τα αιτηματα τους θα ειχαν γινει δεκτα! Για τους υπολοιπους, who cares; Και γι' αυτο σου λεω οτι σημερα η απεργια μπορει τελικα να διασπασει και οχι να ενωσει τους εργαζομενους και για αυτο σου λεω οτι δυσχεραινει τη ζωη των υπολοιπων....
Αυτη δεν ειναι η κοινωνια συνοχης που ζητω και ονειρευομαι και δεν επιλεγω να συμμετεχω σε αυτην.Για τα υπολοιπα που λες, φυσικα και δεν ειναι δικη σου η ευθυνη που στην αφαιρουν απο την αδεια, ειναι αλλο ενα ατοπημα της εργοδοσιας! Εσυ αφου το πιστευεις, κανεις πολυ καλα και πας! Εγω παλι δεν μπορω να σου πω αν εκανα καλυτερα που δουλεψα, μπορω να σου πω μονο πως ετσι ενιωθα, αυτο αισθανθηκα να κανω...
Αυτο που λες, "Δεν απέργησα συμφωνα με το τρόπο που έπρεπε ΑΛΛΑ ένωσα τη φωνή μου με οσους απέργησαν", δεν το καταλαβα, δηλ. ποιος ειμαι ο τροπος που επρεπε;
Φιλια!

Artistz 25 Φεβρουαρίου 2010 στις 12:18 μ.μ.  

Θυμασαι οτι το είχα γράψει και τη προηγουμενη φορά τότε για τους δημοσιους υπαλλήλους οτι δεν έχουμε αλλυλεγύη ως εργαζόμενοι..και οτι η υγεία μίας επιχείρησης πρέπει να μπαίνει μπροστά και να απαιτεί και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους που δεν την έχουν..
Σαφως βρε Χριστινα μου και εγώ ξενερωνω που δεν υπάρχει αλληλεγύη μεταξύ μας αλλα δεν βρίσκω και κάπου να πατήσω και δω λίγο φως.

Και το ξέρεις Χριστινα..αν δεν είμαστε ενωμένοι η μεγάλη αιτία είναι η ΤΑΜΠΕΛΑ..όσο θα υπάρχει ταμπέλα τα ίδια θα λεμε τα ιδια θα κανουμε..

Οσο για αυτο που έγραψα..''Δεν απέργησα συμφωνα με το τρόπο που έπρεπε ΑΛΛΑ ένωσα τη φωνή μου με οσους απέργησαν'' εννοώ οτι ο σωστός τρόπος είναι να πεις στο εργοδότη σου οτι ΑΠΕΡΓΕΙΣ οποιο και να είναι το κόστος..θέλει αντερα να γίνεσαι θυσία και να δινεις το παραδειγμα σε όλο το εργατικό δυναμικό..;
απεργεις και σε απολύουν;
ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΟΛΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΟΥ..
Ετσι κερδίζονται μαχες..για αυτο και θεωρώ οτι δεν απεργησα συμφωνα με το τροπο που επρεπε..


Η συζητηση μας για αλλη μια φορα δυναμικη και πολύ ενδιαφερον
Να σαι καλα Χριστινα..

Σε ευχαριστω

BUTTERFLY 25 Φεβρουαρίου 2010 στις 1:11 μ.μ.  

Ταμπελα να υποθεσω εννοεις "δημοσιος υπαλληλος=ρεμπελος", "ιδ. υπαλληλος = κοτουλα";
Δεν νομιζω οτι αυτο ειναι το προβλημα Αντωνη, παρολο που δεν συνηθιζω να βαζω ταμπελες και αναγνωριζω οτι ειναι μεγαλο προβλημα αυτο στην κοινωνια, πιστευω οτι με η χωρις ταμπελες, ειναι η νοοτροπια του παρτακια που δημιουργει το θεμα. Αν δεν ηταν ετσι, ουτε εσυ θα σκεφτοσουν καν οτι το να απεργεις φανερα θα ειχε καποια επιπτωση ουτε κι εγω οτι δεν εχει αξια να συμμετασχω σε μια "δηθεν" και υποκριτικη κινηση αλληλεγγυης...
Τωρα, ποια ειναι η λυση και η απαντηση σε ολα αυτα; Ειλικρινα, δεν ξερω, το ψαχνω, υποθετω οτι σιγουρα ειναι η παιδεια και η οικογενειακη παιδεια επισης, αλλα αυτο δεν ειναι κατι που θα αλλαξει αμεσα (η και ποτε), οποτε ψαχνω να βρω κι εγω τον τροπο...
Αλλα για ποια αλληλεγγυη να μιλαμε βρε Αντωνη, οταν στη γειτονια του 22χρονου που σκοτωθηκε στη συμπλοκη τις προαλλες και αφησε μια χηρα με ενα νεογεννητο σχεδον βρεφος, αρνουνται να βοηθησουν την οικογενεια με δικαιολογιες του τυπου "αν ειχαμε εμεις το ιδιο προβλημα, αυτος θα μας βοηθουσε;","αλβανος δεν ηταν αυτος;" και "τι δουλεια εχουμε να ανακατευτουμε εμεις;"!!! Αστε, βρε Αντωνη, τα διαβασα και ντρεπομουν που ειμαι ανθρωπος!!!
Απογοητευση μαυρη, μονο αυτο...
Παντα ενδιαφερουσες οι συζητησεις μας, οντως, αν και σχεδον ποτε δεν συμφωνουμε...
Στειλε μου αν θες το λινκ ξανα, θελω να το διαβασω..
Αληθεια, δεν μου ειπες, το τραγουδακι πως σου φανηκε; Ξερω πως κι εσυ εισαι λατρης της Κρητικης παραδοσης...

Artistz 25 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:26 μ.μ.  

Η ταμπέλα που εννοώ Χριστίνα είναι η κομματική..
πισω απο κάθε απεργία πίσω απο κάθε διεκδίκηση ΠΑΝΤΑ υπαρχει ενα κόμμα που θα θέλει να έχει το κάπελωμα της υποστήριξης ωστε να το χρησιμοποιησει σε πιθανόν δικαίωση τωνε ργαζομένων..
Εγω μιλάω να εξαφανιστουν οι κομματικες ταμπέλες και να συσπειρωθεί το εργατικό κινημα με δεσμους αλληλεγυης και συναδελφικοτητας απο οποιο στρώμα βρίσκεται..
Δεν χρειαζεται κανενα κομμα να του καπελωσει τον αγώνα..
Η αγνότητα της προσπάθειας μερικών κομματικών σωματείων καπελώνονται απο τα κομματικά επιτελεία άλλου..

ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ..
ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
Απλα ειναι τα πραγματα..
και μετα να δουμε ποια ειναι η δυναμη των εργαζομενων..

Αυτος Χριστινα μου που μιλαει ετσι για τον ανθρωπο που σκότωσαν στο Βυρωνα είναι ο ίδιος που τωρα νιωθει θιγμένος για το κολοδάχτυλο των Γερμανων μέσω της Αφροδίτης..αυτός είναι ο ελληνας..
ΕΠΙΑΦΑΝΕΙΑΚΟΣ..ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ και ενίοτε ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΞΙΩΝ(..που τις ιδιες αξίες τις προσβάλει καθημερινα στη ζωή του)

Το κομμάτι ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑ και κάλα έκανες και μου το θυμησες είναι πανέμορφο..και σε ευχαριστώ που μου το εστειλες..

Φιλια πολλά Χριστίνα!

για το λινκ ακου τι γινεται..
και εγω που το εκανα copy δεν μου το εμφανιζει..
ακου πως θα το βρεις..
μπες στο indymedia Πατα στην αναζήτηση elite και θα βρεις ενα αποτελεσμα που θα λεει...''Έληξε η κατάληψη του εργοστασίου της ELITE.''με ημερομηνια 22/01/2010

Διαβασε το απο κει κουκλα!

Επόμενη Στάση:ΒΟΥΛΗ

Επόμενη Στάση:ΒΟΥΛΗ

ΕΒΑΛΑΝ ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ...

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP