Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

"Απο την μια, μια ασταματητη οργη και απο την αλλη μια καρδια σπασμενη χιλια κομματια"

Συνεχιζουν τα πραγματα να συμβαινουν με απιστευτα γρηγορους ρυθμους στην Ελλαδα. Πως το ενα γεγονος διαδεχεται το αλλο με διαφορα ημερων... Τοσο γρηγορα που ουτε προλαβαινει να συζητηθει αρκετα... Και αυτη η βδομαδα οπως φυσικα ειναι γνωστο δεν αποτελεσε εξαιρεση.

Παμε λοιπον...

Αλλα να πιασω το νημα απο λιγο πιο πριν, δυο βδομαδες πισω για την ακριβεια και να αναφερθω σε κατι που ειχα σκοπο να του αφιερωσω ολοκληρη αναρτηση αλλα υπηρχε ελλειψη χρονου. Δυο βδομαδες πριν λοιπον ειχαμε την , αν μπορουμε να της δωσουμε ενα ονομα, "εβδομαδα της τρομοκρατις". Καθε δευτερη μερα συλλαμβανοταν και απο 5 πιθανοι υποπτοι για την συμμετοχη τους σε τρομοκρατικες οργανωσεις. Ασχετοι ανθρωποι οι οποιοι απλα ειχαν ,ισως, καποια σχεση με καποιους αλλους κατηγορηθεντες για τρομοκρατια συρθηκαν σε κελια, ταλαιπωρηθηκαν,για να αθωωθουν εν τελει μετα απο δικες φιασκα λογω της πληρης ελλειψης στοιχειων.

Φυσικα εμεις πρεπει να υποθεσουμε πως ηταν τυχαιο το γεγονος οτι η εξαρση της τρομοκρατιας συνεβη τις ιδιες μερες που παιρνοντουσαν οι αποφασεις για τα "καινουρια μετρα". 10 λεπτα λοιπον στις ειδησεις για τις αποφασεις και ενα επιβλητικο 40λεπτο για τους επικινδυνους τρομοκρατες που πρεπει να φοβομαστε... Δεν μοιαζει και πολυ τυχαιο, μοιαζει;

Και δεν ειναι φυσικα. Αφου λοιπον η κατασκευη εχθρων της κοινωνιας ειχε καθηλωσει σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο τους πολιτες, πετανε και στα μουλοχτα τις καινουριες τους αποφασεις. Κοψανε απο εδω κοψανε απο εκει και φυσικα μονο απο αυτους οι οποιοι χρειαζονται τα λεφτα απο τους αλλους που τους τρεχουνα πο τις τσεπες ουτε κουβεντα. Α οχι αυτους δεν τους αγγιζουμε...

Και σκεφτεσαι "ε δεν μπορει... Πλεον δεν πανε αλλο τα πραγματα..." Ανεμενομενο ηταν λοιπον αυτο που ακολουθησε. Επειδη τα αντανακλαστικα της κοινωνιας μας ειναι παντα αργα, αργησε να γινει και αυτο που επρεπε να ειχε γινει απο πολυ καιρο πριν. Κατεβηκε ο κοσμος στους δρομους.

Και φτανουμε λοιπον στην διαδηλωση της τεταρτης 5/5. Με κοσμο που να ξεπερναει τις 100 χιλιαδες οπως λεχθηκε η πορεια ηταν οσο δυναμικη οσο θα μπορουσε να ειναι. Ο κοσμος εφτασε μεχρι και στα σκαλια εξω απο την βουλη φωναζωντας "κλεφτες". Πραγμα που επρεπε να ειχε γινει πολυ καιρο πριν. Πανικοβληθηκαν. Πραγματικα πιστευω πως εστω και για λιγο αυτοι οι 300 σκατιαδες που ειναι μεσα στο κοινοβουλιο πρεπει να σκεφτηκαν: " κι αν κατι παει στραβα και μπουνε μεσα;" Και ειναι γνωστο το τι γινεται οταν ο λαος ερχεται προσωπο με προσωπο με τους δυναστες του.

Δεν θελω να μπω σε λεπτομερειες για υπολοιπα γεγονοτα της πορειας καθως λιγο πολυ ειναι γνωστα. Παρολα αυτα δεν μπορω παρα να σταθω σε ενα απο τα τραγικοτερα συμβαντα που εχουν συνεβη σε διαδηλωση τον τελευταιο καιρο.Θα προσπαθησω να μεταφερω τα συναισθηματα μου με δυο φρασεις που διαβασα σε ενα απο τα φυλλαδια των κουκουλοφορων "δολοφονων¨πλεον...

"Απο την μια, μια ασταματητη οργη και απο την αλλη μια καρδια σπασμενη χιλια κομματια"

Πιστευω πως καλυτερα συνοψιζει τα συναισθηματα μου για το τι εγινε την τεταρτη. Δεν θελω να βγαλω θεωριες συνομοσιας πανω στα αιτια του θανατου των ανθρωπων γιατι το θεωρω προσβλητικο για την μνημη τους. Απλα να να εκφρασω την θλιψη μου με τις παραπανω λεξεις.

Τελος να πω και μια δικη μου αποψη για το πως πρεπει να εξελιχθουν η να ειχαν εξελιχθει τα γεγονοτα.
Ειναι ξεκαθαρο πλεον πως ζουμε σε ενα αποτυχημενο καθεστως. Ο ιδιος ο πρωθυπουργος βγαινει στα καναλια και λεει " Παιρνουμε αποφασεις τις οποιες το πολιτικο μας συστημα δεν στηριζει, αλλα εχουν κριθει αναγκαιες." Μας δηλωνει ξεκαθαρα λοιπον πως το συστημα που πρεσβευει εχει αποτυχει.

Κρινω λοιπον απαραιτητο να σταματησουν οι διαδηλωσεις που γινονται για να παρθουν μερικοι μισθοι πισω. Ετσι δεν κερδιζεται τιποτα. Και πιστευω πως αυτο που πρεπει να παρει σειρα τωρα ειναι μια μαζικη διαδηλωση που να εχει ως αιτημα πολυ απλα : ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΔΝΤ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.Τα πιο αυτονοητα ισως πραγματα που θα επρεπε να ειχαμε ζητησει εδω και καιρο.

Δεν θα μακρυγορησω περισσοτερο.

Καλο ταξιδι στους νεκρους της 5/5...

Download:
FLVMP43GP

Εδω η αναρτηση που ανεβασε ο αντωνης λιγες ωρες πριν απο την δικια μου.

2 σχόλια:

Artistz 7 Μαΐου 2010 στις 6:14 μ.μ.  

οδυσσέα κράτα την ανάρτηση σου και βάλε λινκ σε σχόλιο την ανάρτηση που ανέβασα πριν λίγο.να μπουν να διαβάσουν και την αμέσως επόμενη που ακολουθει.μη χαθει.ειναι σημαντικό να διαβαστει απο οσους μπορουν.κρατάς εννοείται αυτή πρώτη μπροστά στο μπλογκ που μολις ανέβασες.

Για οσα εγραψες με κάνεις να χαίρομαι σε αυτες τις απίστευτες μερες που ζουμε που υπάρχουν παιδιά σαν εσένα.
γεια χαρά.
Αντώνης

BUTTERFLY 10 Μαΐου 2010 στις 2:52 μ.μ.  

Αυτο που με τρομαζει, Οδυσσεα και Αντωνη, ειναι που πλεον, ναι φοβαμαι, ναι λυπαμαι βαθυτατα, ναι, ελπιζω παντα...αλλα δεν σοκαρομαι....

Επόμενη Στάση:ΒΟΥΛΗ

Επόμενη Στάση:ΒΟΥΛΗ

ΕΒΑΛΑΝ ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ...

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP